Azok a régi csibészek

Benkő Lászlóval folytatódik a Cseh Tamás Program múltidéző sorozata

Ősztől, immár negyedik évadát kezdi a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának egyik legnépszerűbb programsorozata, az Azok a régi csibészek. A poptörténeti talkshow-n ezúttal is Lévai Balázs kérdez, és első alkalommal Benkő László, zenész, billentyűs, zeneszerző, a legendás Omega zenekar tagja válaszol. Életműve alapján lesz is miről mesélnie…

 

Benkő László zenélt a Benkó Dixieland Bandben, és a kezdetektől fogva a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega zenekart erősíti – főként a billentyűs szekcióban, azonban számos más hangszeren is játszik: többek között trombitán és a furulyán. Az Omega mellett a Budapest Gold Stars formációval is koncertezik, emellett dalszerzőként számos önálló és más produkció fűződik a nevéhez.

 

Egyebek mellett az 1980-ban, a Planetáriumban bemutatott Űropera zenéjét is ő írta, első szólóalbuma nem sokkal ezt követően, 1982-ben Lexikon címmel jelent meg. Ő az alapítója az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttesnek, de a színház világa sem áll távol tőle: 2009-től ő a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője. 2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

 

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat, két évvel ezelőtt, 2015-ben, a Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a rocktörténeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét.

 

A sorozat eddigi beszélgetésein többek között olyan legendás zenészek kapcsolódtak be a pályafutásuk mellett a rocktörténeti folyamatok okait, miértjeit is taglaló beszélgetésekbe, mint Balázs Fecó, Frenreisz Károly, Kóbor János, Pataky Attila, Szikora Róbert, Török Ádám, Szörényi Levente, Szűcs Judith, vagy Zalatnay Cini.

 

A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról. A közönség előtt zajló mélyinterjúk nyomán tavaly egy kiadvány is készült, amely Azok a régi csibészek – párbeszéd a rock and rollról címmel jelent meg.

 

A 2017. szeptember 13-án esedékes, soron következő beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@csehtamasprogram.hu címen lehet. A nosztalgikus hangulatú múltidézés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz (XIII., Kárpát utca 23., a RAM Colosseum épülete). Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

FACEBOOK ESEMÉNY ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

További hírek

További hírek
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább