Véget ért a 28. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye 10 napján 3 településen közel 70 000 ember élvezte a színházi előadásokat, koncerteket, hangversenyeket, irodalmi programokat, újcírkuszi és tánc előadásokat, interaktív zöld játékokat. A fesztivált jövőre július 19. és 28. között rendezik meg.

 

"Aktív kapcsolatot ápolunk a közönséggel, újra fantasztikus fesztiválon vagyunk túl és már most a jövő évet várjuk! Sok pozitív visszajelzést kaptunk, a legnagyobb öröm számunkra, hogy azoknak, akik velünk tartanak, tényleg ez a nyár legjobb 10 napja!" - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója.

 

Rebecca Ferguson világhírű dalokkal kápráztatta el a völgylakókat, a Random Trip pedig gyönyőrű előadással Dés Lászlónak és Szirtes Edina Mókusnak köszönhetően. A Bohemian Betyárs, az Irie Maffia és a 25 éves Asian Dub Foundation koncertje teljesen megőrjítette, az Anna and the Barbies le is vetkőztette a közönséget.

Idén teltházasak voltak a komolyzenei koncertek és a színházi előadások, Szirtes Edina Mókus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére több mint háromszázan voltak kíváncsiak a Nemzeti Szín-Téren. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásaira tömött Csigabusszal érkeztek a nézők, Pokorny Lia egyszerre ríkatta és nevettette meg a színházba érkezőket a Színház Színpadon. Az újcirkuszi és tánc előadások is vonzották a látogatókat, a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és a Freak Fusion Cabaret előadásai is teltházzal mentek. A kapolcsi és a vigántpetendi templom komolyzenei helyszínné alakult, a templom előtt is álltak az emberek, hogy élvezhessék az előadásokat.




1200 látogató adott vért, közülük 246-an első véradók. 138-an indultak a kapolcsi félmaratonon és a földön futók versenyen. A Filmarchívum helyszínén a gyerekek 7000 kocka rajzfilmet keszitettek és 35 kilometernyi filmet vetitettek le.

A 15 éves Momentán Társulat L. Ritók Nóra, sixx, Kukorelly Endre és Dopeman életével is játszott. Az improvizációs színház királyai meglepetésként Pogány Juditot is elhozták a Völgybe és egy lánykérésben is közreműködtek.

Szokolay Dongó Balázs a Muharay Udvarban mutatta be legújabb projektjét, a népzenei ihletésű, dudán, furulyán és szaxofonon játszott improvizatív zenét szűnni nem akaró vastaps és ováció fogadta. Ugyanitt mutatkozott be a hongkongi Knack Cordial Folk Group, akik büszke magyar táncosként teljesen meghatották a közönséget. A reggelig tartó táncházak helyszíne a Folk Udvar volt, ahol még szakadó esőben is ropta a tömeg a Romengo együttes zenéjére.

A Hangfoglaló Udvarban a Csaknekedkislány koncertje rúgta ki a ház oldalát, a Fonó Udvarban Palya Beára és a Parno Grasztra őrült meg a tömeg. 

Rácz Katinka 500-600 elemből álló Üvegvárosát a látogatók tovább bővítették a klinikA Udvarban, készült kenyérbolt és tűzoltóállomás is. 




Kőbánya Udvarában a 28 fantasztikus koncert mellett élményfestés és meditatív torna is várta a Völgylakókat. A Harcsa Veronika Udvarban közel 50 koncert futott, ahol Jerry Léonide teljesen elvarázsolta az udvarba érkezőket, a The High Corporation csapata eszméletlen bulit csapott és kiderült, hogy a Modern Art Orchestra már törzsközönséggel bír a Völgyben.

A Kaláka Versudvar örökös kedvenc, vendégük volt többek között Novák Péter, Tompos Kátya, Szabó T. Anna és Dragomán György, Háy János és Beck Zoli. A 10 napot ökomenikus istentisztelettel zárták. A Református Udvar és az Evangélikus Udvar előadásai is megteltek, az EtnoLigetben Domokos Judit kerámiaművész vezetésével egy 80 kg-os közösségi alkotást készítettek a látogatók, ami a Néprajzi Múzeumban lesz kiállítva.

A Lemanguria Udvar workshopjain 1 éves és 62 éves táncos is akadt.

Az idén indult Muflon Jazz Udvar rögtön belopta magát a völgylakók szívébe, a hangulatos helyszínen jazz koncertekkel, közös zenélésekkel teltek a napok.

Szintén új helyszín volt az Artjáró, az udvart TEDx beszélgetések töltötték meg, a helyszín másik felében pedig kutyabarát előadásokkal és programokkal készültek.

A Magyar Írószövetség helyszínének legmegkapóbb pillanata az volt, amikor a Majorka Színház műsora közben egyszerre pattant fel 25 apuka, mert újabb gyereksereg érkezett, hogy megcsodálják a bábelőadást.

A tavaly debütált Mókuskert idén már sokak kedvenc helyszínévé vált, Hobo koncerttel és előadással is kényeztette rajongóit.


600 hordó sör fogyott, Katlan Tóninál 1 km kolbász és 30 darab 60 literes kondérnyi leves. Az idei évben a vendéglátóegységek lebomló terítéket használtak, melyek 1-6 hónap alatt komposzttá lesznek, hulladékot nem termelnek, karbonlábnyomuk pedig 62-99%-kal kisebb, mint a műanyag termékeknek. Idén még többen vettek részt a környezetvédelmi programokon és a szemetelés elkerülésére is jobban figyeltek a látogatók.



További hírek

További hírek
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább