Hangfoglaló Program: Itt vannak az idei évad induló előadói

20+1 zenekar kapott támogatást

Az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja ebben az évadban 20+1 feltörekvő formációt támogat 2-2 millió forinttal. A 309 pályázó közül kiválasztott zenekarokat november 5-én mutatták be az A38 hajó nagyszínpadán.

 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjára idén pályázó 309 formáció közül 76 előadó és zenekar léphetett fel október közepén a zeneipari szakemberekből és zenészekből álló szakmai zsűri előtt, az A38 Hajó nagyszínpadán. November 5-én, ugyanezen a színpadon vehették át az okleveleket azok a formációk, amelyeket a zsűri ajánlását is figyelembe véve az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma kiválasztott.

 

„A 309-ből benne lenni a 21-ben igazán jó arány. A 309 pályázó zenekar nemcsak azt mutatja számunkra, hogy van legalább 1500 olyan ember, akik önmagának és másoknak boldogságot akar szerezni a zenéléssel, de azt is megüzeni, hogy volt értelme a Hangfoglaló Program elmúlt öt évének, volt értelme öt év alatt 3,5 milliárd forintot a könnyűzenére fordítani” – mondta el a november 5-i oklevélátadó ünnepségen Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője.

 

A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Induló Előadói Alprogramjában a most kihirdetett formációkkal együtt eddig 140 zenekar és énekes kapott támogatást. Köztük olyan zenekarok, mint az első évadban támogatott Margaret Island, Lóci Játszik, a második évados Run Over Dogs, a harmadik évadból az USEME vagy a tavalyiak közül – a mostani oklevélátadón is fellépő – The Blubebay Foxes.

 

Az idei támogatottak is ugyanarra vállalkoznak, mint az előttük járók: minimum öt új dalt rögzítenek profi körülmények között, megjelentetnek egy új albumot, elkészítenek egy videoklipet, és a friss anyagukat be is mutatják. A Hangfoglaló Program nemcsak pénzzel, de mentorokkal, és egy éven keresztül fellépési lehetőségek biztosításával, illetve megjelenési lehetőségekkel is segíti a kiválasztottakat. Akik közé idén a Budapest Music Expón rendezett megyei tehetségkutatók országos döntőjének győztese is bekerült, így az alábbi 20+1 formációból áll össze a Hangfoglaló Program 2018/2019-es évadában támogatott induló zenekarainak listája:

 

Antal Gábor Trio

Árnyéknyúl

Beb-Hop Slammers

Carson Coma

Dánielfy Gergő és az Utazók

Darjeeling

DLRM

Haraszti Ádám Projekt

KASSANDRA

MADRAPUR

Marble Mist

Néhai Bárány

OHNODY

PLASTICOCEAN

Ruby Harlem

Slow Village

Terra Profonda

The Pontiac

The Sharon's

Tibes

Fangler's

További hírek

További hírek
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább