Bárzongorista Gálaest a nosztalgia és elegancia jegyében - 12.09.


A nosztalgia és elegancia jegyében a Budapest Music Centerben megrendezésre kerülő 2013. december 9-i Bárzongorista Gálaest keretében egykori barátai, valamint a tavalyi Bárzongorista Verseny I. és II. helyezettje idézi fel az elmúlt századok zeneszerzőinek mesterműveit: a bárzongoristák kara Berki Artúrral és ifj. Ökrös Ottóval kiegészülve váltja majd egymást a billentyűknél. A színpadon ezúttal nemzedékek muzsikálnak együtt: olyan művészek, akiknek szívükből szól a zene. Emberek, akik szerelmesei annak, amit csinálnak.

Orosz János, a néhány évvel ezelőtt elhunyt legendás bárzongorista 2003-tól 2007-ig a Bárzongorista Versenyek és Gálaestek állandó szereplője volt.
Az első Bárzongorista Verseny II. helyezettje az öt év alatt igaz barátokra lelt a többi versenyzőben: Farkas Sándorban, id. Ökrös Ottóban, Taligás Tiborban és Táborosi Istvánban. 2007-ben, utolsó közös nagyszínpadi fellépésükkor már nem is egymás ellen, hanem egymásnak, egymásért játszottak a Művészetek Palotájában.
Janika ujjai immár harmadik éve nem érintik a fekete-fehér klaviatúrát - kézzel írott kottafüzete egy szerencsés véletlen folytán azonban mégsem kallódott el a halála után. A pályatársak nemcsak boldogan lapozták át, játszották végig újra és újra az egyedi gyűjteményt, de hamar ki is választották a szívükhöz legközelebb álló műveket.

Ezen az exkluzív esten hat különleges tehetség, hat igazi mesterlövész mutatja meg tudása legjavát a korlátlan lehetőségek zongoráján.

Fellépők:

- Berki Artúr (a 2011/2012-es Bárzongorista Verseny győztese)
- Farkas Sándor ( a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)
- ifj. Ökrös Ottó (a 2011/2012-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje)
- id. Ökrös Ottó (a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese)
- Taligás Tibor (a 2003-as Bárzongorista Verseny III. helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje)
- Táborosi István (a 2004-es Bárzongorista Verseny III. helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)

További hírek

További hírek
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább