Murder Dolls

Zenei irányzat: Horror punk
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3266 alkalommal

Bemutatás:

A Murderdolls egy amerikai glam metal szupergroup, több ismert zenész közös projektje.
Az együttest Joey Jordison és Tripp Eisen alapította 2002 - ben.
Dalszövegeik szarkasztikus stílusban íródtak, témáik közt megtalálható a nekrofília és a sírrablás.

Biográfia:

Az együttest Joey Jordison (Slipknot) és Tripp Eisen (Static-X, ex-Dope) hozták össze a Frankenstein Drag Queens from Planet 13 nevű horror punk csapat énekesével. Egyetlen albumuk jelent meg, a 2002-es Beyond the Valley of the Murderdolls, amelynek dalai eredetileg az énekes Wednesday 13 korábbi együttese számára íródtak, habár a kiadó Jordison és Eisen nevével reklámozta a lemezt. Ennek ellenére a csapat nem aratott teljes sikert az Egyesült Államokban, viszont Angliában és Japánban nagyon népszerű volt. Eisen a lemez megjelenésének idején kilépett a zenekarból és visszatért a Static-X-hez, így a Murderdolls Acey Slade (ex-Dope) gitárossal indult turnéra.

Másfél év koncertezés után a Murderdolls 2004. január 17-én adta utolsó koncertjét. Az együttes hivatalosan nem oszlott fel, a tagok akkor úgy nyilatkoztak, hogy valamikor a jövőben egy második albumot is szeretnének elkészíteni, ami később meg is történt. Mindenesetre azóta Wednesday 13 szólókarrierbe kezdett, Joey Jordison (itt gitáros) visszatért a Slipknotba dobolni, Acey Slade előbb a Trashlight Visionben alkotott tovább, majd létrehozta saját zenekarát Acey Slade and the Dark Party néven, emellett jelenleg Wednesday 13 turnézenekarában is játszik. Eric Griffin basszusgitáros a Murderdolls leállása után különböző zenekarokkal turnézott, majd visszatért korábbi együttesébe, a Synicalba. Ben Graves dobos egy japán turné erejéig csatlakozott a Dope együtteshez, majd az AntiProduct, később pedig a Nocturnal tagja lett.
Napjainkban nem terveznek új albumot.

Tagok:

Joey Jordison

szóló gitár

Murder Dolls dalszövegek (8 db):

197666

Die My Bride video

I love to say fuck video

Love at first fright

My Dark Place Alone

Nowhere video

People Hate Me video

White Wedding

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább