Ke$ha

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 15821 alkalommal

Bemutatás:

Ke$hát, a fiatal amerikai énekesnőt sokan flitterágyús fellépéseiről, vadóc klipjeiről és szókimondó dalszövegeiről ismerik. Azt azonban kevesen tudják, mi bújik meg a figyelemfelkeltő sorok mögött. Toplistás dalainak nagy része saját szerzemény: mindegyikben egy olyan, megtörtént esetet dolgoz fel, amely nagy hatással volt rá. Kiadott albumai élete naplójának egyes fejezeteit jelképezik.

"Mindig is tudtam, hogy előadó akarok lenni. Van egy video még 5 éves koromból, amikor meztelenül, csak testfestést viselve üvöltöm, hogy rock sztár akarok lenni és senki sem állíthat meg! Ez az én küldetésem. Muszáj volt megpróbálnom, különben 50 éves koromra totál haszontalannak éreztem volna magam, és megbántam volna, hogy nem tettem legalább egy próbát."

Biográfia:

Kesha Rosalie Abigail Demetria Sebert amerikai énekesnő-dalszövegíró, művésznevén: Ke$ha. 1987.március 1-én született Los Angelesben. Édesanyja, Pebe Sebert, aki szintén énekes és dalszerző volt, egyedül nevelte őt és bátyját. Nashvillebe egy zeneiskolában tanult, majd édesanyja kiadókhoz kezdte hordani. Később a Brentwood High School-ra járt, majd 17 évesen otthagyta, és visszatért Los Angeles-be, hogy karriert csinálhasson. Alacsony jövedelemből húzta meg magát, pincérnőként is dolgozott egy éjjeli bárban, és közben kisebb haknizásokat is vállalt. Együtt dolgozott Max Martinnal, Dr.Luke-kal, Benny Blanco-val, valamint szerepelt Katy Perry 'I kissed a girl' című számához készült klippben. 2006-2008 többnyire dalokat szerzett, melyek például a Degrassi: The Next Generation-ben, vagy a The Hills-ben is elhangzottak, ám a The Veronicas 2009-ben újra kiadott lemezén, a Hook Me Up-on hallható This Love című dalt is ő szerezte, valamint háttérvokálozott Britney Spears Lace and Leather c. dalában. Aztán 2009-ben nagyot fordult vele a világ: énekesnőt kerestek az akkor már világhírű rapper és producer, Flo Rida egyik slágergyanús dalához, a 'Right Round'-hoz, s mivel Kesha akkor éppen Dr Lukekal tárgyalt, s mivel ő volt Flo Rida producere is, ezért úgy volt vele, hogy megnézi, mi sül ki a dologból. S miután elkészült a dal, maga Flo Rida nyilatkozott olyan elismerően, hogy az mindenkit meglepett.Ez után a rapper meg is hívta vokalistának a hölgyet a következő dalához, a Touch Me-hez is. Egyébként a R.O.O.T.S. c. albumon található Right Round világsláger lett, Amerikában és az Egyesült Királyságban is első helyen zárt, s ez mellett számos mozi soundtrackjén is megtalálható. A sikereket természetesen a kiadók is figyelemmel kísérték, majd nem sokkal később Keshat az RCA Records leszerződtette Dr Luke-on keresztül, aki debütáló albumán is munkálkodik. Első kislemeze, mely 'Tik Tok' címmel jelent meg, az amerikai rádiókban legelőször 2009. október 5-én volt hallható. 2009. októberében jelentette be az MTV Push-ban, hogy a nagylemeze, mely az RCA Records gondozásában jelent meg 2010. január 5-én, az 'Animal' címet kapja. A lemez néhány nap alatt a igen elismerő kritikákat kapott.

Albumok:

Ke$ha  -  Animal

Animal

2010

Ke$ha  -  Cannibal

Cannibal

2010

Ke$ha  -  Warrior

Warrior

2012