O-Zone

Zenei irányzat: Eurodance
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 5589 alkalommal

Bemutatás:

Az O-Zone egy moldáv együttes, tagjai: Dan Bălan, Radu Sarbu, Arsenie Toderaş.

Biográfia:

Zenei karrierjük 1999-ben indult Chişinăuban, majd Romániában folytatódott. Az együttesnek kezdetben csak két tagja volt: Dan és Petru Jelihovschi, de mivel Petrunak a zene csak hobbi volt a banda feloszlott. Később Dan megismerkedett Arsenie Todiras-szal és Radu Sirbu-val, akikkel újra megalakították a bandát 2003-ban. Első albumuk a DiscO-Zone hat országban ért el #1 helyezést, és több, mint 2,5 millió példányban kelt el. (Csak Japánban 1 millió.) Az áttörést a Dragostea din tei című dal hozta, amely 2004-ben a világ 27 országában jutott a slágerlista élére. Az Eurocharts első helyét 13 hétig sikerült tartaniuk. A szám magyar paródiáját az Irigy Hónaljmirigy „Numerakirály” címen készítette el. Az albumon szereplő másik népszerű kislemez a Despre tine öt országban ért el #1 helyezést és a főbb európai chartokon #6 lett.

Az együttes 2005. január 13-án megszűnt, tagjai szólókarrierbe kezdtek. Arsenie a Love Me…, Love Me… című dallal a németországi MTV zenecsatorna 33. helyéig jutott Arsenium művésznéven. Radu legnagyobb sikere a Whap-pa, a sármőr Dan Balan pedig Crazy Loop c. nagy sikerű alkotása után 2009 októberében a Chica Bomb című elektronikus tánczenei elemekkel átszőtt angol nyelvű erotikus balladájával rukkolt elő. A klipben látható mozgáskultúra a 21. század meghatározó táncirányzatává válhat.

Albumok:

O-Zone dalszövegek (11 db):

Crede-Ma

Dar Unde Esti

De Ce Plang Chitarele

Despre Tine video

Dragostea Din Tei hun video

Fiesta De La Noche

Nu Ma Las De Limba Noastra

Numai Tu

Oriunde Ai Fi

Printre Nori

Sarbatoarea Noptilor De Vara

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

emike4402 Hozzászólás ideje: 2012-05-08 12:22:15

Utolsó bejelentkezés:
2019-07-19 22:33:55

Véleménye a(z) "O-Zone" előadóról:

Ez a kedvenc dalom!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább