Judas Priest

Zenei irányzat: Heavy Metal
Albumok: 18 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 9886 alkalommal

Bemutatás:

A Judas Priest egy Grammy-díjas brit heavy metal-zenekar, melyet K. K. Downing gitáros és Ian Hill basszusgitáros alapított a 60-as évek végén.

Weboldal:

Biográfia:

A Judas Priest nevet az együttes korábbi énekese, Al Atkins javasolta, aki a kifejezést Bob Dylan The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest című dalából kölcsönözte. K. K. Downing és Ian Hill mellett Glenn Tipton gitáros tekinthető még állandó zenekari tagnak. Downing és Tipton mellett Rob Halford énekes a harmadik fő dalszerző, aki 1973-ban csatlakozott az együtteshez. Halford 20 éven át volt a zenekar állandó énekese, majd 1993-ban zenei nézeteltérésekre hivatkozva elhagyta az együttest, hogy szólókarrierjére koncentrálhasson.

Helyére Tim "Ripper" Owens került, akivel két nagylemezt készített a zenekar. Halford 2003-ban tért vissza a Judas Priest soraiba, de emellett a szólókarrierjét sem adta fel. Pályafutásuk első szakaszában több dobos is megfordult a zenekarban, mígnem 1980-ban Dave Holland csatlakozásával megszilárdult a zenekari felállás. Holland a 80-as évek végéig volt az együttesben, helyére Scott Travis került (ex-Racer X), aki a mai napig a zenekar tagja.

A Judas Priest minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású heavy metal-zenekara. A világszerte több mint 45 millió lemezt eladott zenekar a 70-es évek második felében készült lemezeivel nagy szerepet játszott a New Wave of British Heavy Metal létrejöttében, ezért a Judas Priest-et szokás a heavy metal "keresztapjaként" is emlegetni. A zenekar hangzásának alapját Downing és Tipton gitárjátéka mellett Halford hangja határozza meg, aki széles hangterjedelmével képes a középfekvésből a teljesen sima szopránba váltani. Az együttest gyakran illetik a "Metal Gods" (fém istenek) jelzővel, mely az 1980-ban megjelent British Steel album hasonló című számából eredeztethető, de Halfordot is gyakran illetik a "Metalgod" kifejezéssel.

2010-ben a VH1 kiáltotta ki őket minden idők 78. legnagyobb művészének, míg az MTV (a Black Sabbath után) minden idők második legnagyobb metalzenekarának nevezte az együttest. 2010 decemberében bejelentette az együttes, hogy 2011-ben kezdődő az "Epitaph" (Sírfelirat) címre keresztelt világ körüli turnéja lesz az együttes utolsó körútja. Egy tagcsere valóban történt (K.K. Downing helyét Richie Faulkner vette át), de a zenekar azóta is aktív, a 2014-ben megjelenő új albumukkal, a Redeemer of Souls-szal újabb turnéra indultak, amelynek magyarországi állomása is lesz.

forrás: wikipedia

Tagok:

Judas Priest dalszövegek (47 db):

Beyond The Realms Of Death video

Cheater video

Deceiver video

Diamonds and Ruts video

Dying To Meet You video

Electric Eye hun video

Epitaph video

Exciter video

Genocide video

Hell patrol

Here Come The Tears video

Heroes End video

Hot Rockin' video

Invader video

Johnny B. Goode video

Last Rose Of Summer video

Lost Love hun video

Metal Gods video

Never Satisfied video

One For The Road video

Painkiller video

Raw Deal video

Revolution video

Rocka Rolla video

Savage video

Sinner video

Stained Class

Starbreaker video

The Green Manalishi video

The Ripper video

Turbo Lover video

Tyrant video

White Heat, Red Hot video

Winter video

Winter Retreat video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Büdösboszi Hozzászólás ideje: 2009-05-10 15:06:24

Utolsó bejelentkezés:
2014-08-25 14:58:28

Véleménye a(z) "Judas Priest" előadóról:

Vannak tartalmas Priest szövegek,jöhetnek fel mert nehéz leforditani őket.

Zolyca Hozzászólás ideje: 2008-10-18 18:57:17

Utolsó bejelentkezés:
2008-10-19 19:26:55

Véleménye a(z) "Judas Priest" előadóról:

a judas priest nagyon király nem tom mért csak egyet raktak fel... :(

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább