Wisin Y Yandel

Zenei irányzat: Latin Amerikai raggae
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 3843 alkalommal

Bemutatás:

Wisin & Yandel napjaink elismert és talán leghíresebb puerto ricoi reggaetón duója. Tagjai Wisin (Juan Luis Morera Luna) és Yandel (Llandel Veguilla Malavé). A több mint egy évtizedes pályafutásuk során nagy hírnévre tettek szert Latin-Amerikában és az Amerikai Egyesült Államokban.
A reggaetón zenén belül igen egyedi hangnemet képviselnek, ugyanis dalszövegeikben az agresszió és rivalizálás helyet az érzelmeké és a bulizásé a főszerep.

Biográfia:

Zenei karrierjüket 1995-ben kezdték, ám első, debütáló lemezük csak 2000-ben jelent meg Los reyes del nuevo milenio ('Az új évezred királyai') címmel. Az albumot újabb lemezek követték, de az igazi sikert csak a 2005-ös lemezük, a Pa'l mundo ('A világnak') hozta meg. Ebben az évben megalapították a WY Records kiadót. 2006-ban - már a WY Records kiadó alatt - meg is jelent az első olyan album, amely felkarolja az összes WY Records előadót. Ez az album a Los vaqueros ('A cowboyok'). 2007-ben kiadták a Los vaqueros album remix változatát Los vaqueros: wild wild mixes névvel, melyet a duó hatodik stúdióalbuma követett, a Los extraterrestres ('Az idegenek'). Az album nagy siker lett: másfél millió példányban kelt el világszerte és a duú Latin Grammy-díjat nyert vele. Az albumot újabb, a WY Records előadóival közös album követte: 2008-ban megjelent a La mente maestra. A duó számára a 2009-es év is sikeresnek mondható: megjelentették a hetedik stúdióalbumukat La revolución ('A forradalom') névvel, mely hatalmas siker lett főleg Latin-Amerikában, de az Egyesült Államokban is. Jövőre várhatóan kiadják a Los vaqueros sorozat harmadik darabját, melynek címe Los vaqueros: el regreso ('A cowboyok: a visszatérés') lesz. Karrierjük során olyan világhírű előadókkal dolgoztak együtt, mint például 50 Cent, T-Pain, Fat Joe, Enrique Iglesias és Nelly Furtado.

Wisin Y Yandel dalszövegek (2 db):

Rakata video

Sexy Movimiento video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább