Amy Lee

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 8241 alkalommal

Bemutatás:

Amy Lynn Hartzler (született: 1981.december 13), ismertebb nevén Amy Lee egy amerikai énekesnő és zongorista. Alapítótagja és énekese az Evanescence nevű együttesnek.

Zenei műveltsége a klasszikus zenétől, mint például Mozart, egészen a modern zenéig nyúlik, mint például Björk, Tori Amos, vagy Danny Elfman.

Biográfia:

Amy Lynn Lee 1981. december 13-án született Riverside-on, Kaliforniában. Édesapja, John Lee, DJ és TV-és személyiség, édesanyját Sara Cargill-nak hívják. Van egy bátyja, Robby és két húga, Carrie és Lori. Volt még egy kishúga, Bonnie, aki 1987-ben, három évesen halt meg egy ismeretlen betegségben. A Fallen albumon a "Hello" c. dal, The Open Door albumról pedig a "Like You" c. számot írta a testvérének. Kilenc évesen kezdett el zongorán tanulni. A családjával rengeteg helyen laktak, amikor még fiatal volt, Floridában és Illinois-ban is megfordultak, végül Little Rock-ban, Arkansas államban telepedtek le, ahol késõbb az Evanescence is megalakult. Middle Tennessee State University zene elméletet és komponálást tanult, de késõbb kimaradt, hogy az Evanescence-vel koncertezhessen.

Amy Lee dalszövegek (3 db):

Sally's Song

The last song I'm wasting on you video

You hun video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2017 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább