Yael Naim

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 8809 alkalommal

Bemutatás:

Yael Naim (héberül: יעל נעים) tunéziai származású énekes-dalszerző. Miután 2008-ban az Egyesült Államokban a New Soul című dala hallható volt egy Apple-reklámban, ami a MacBook Airt hirdette, hírnevet szerzett. A dal hetedik helyezést ért el a Billboard Hot 100-on.

Biográfia:

Yael Naim 1978. február 6-án született Párizsban. Négy évesen elköltözött családjával az izraeli Ramat HaSharon-ba. Az Izraeli Légierő kórusában énekelt szólistaként. Énekes karrierjét a Las Dix Commandements nevű musical-ban való szereplésével kezdte, és első szólóalbuma, az In a Man's Womb (amit Los Angeles-ben vettek fel Kamil Rustammal) 2001-ben jelent meg, és felénekelte a You Disappear című számot Bruno Coulais-tól a Harrison's Flowers című filmhez. Kezdeti munkáiban egyszerűen Yaelként tüntették fel. Ezenkívül duettezett Din Din Aviv-val, a dal címe Mashmauyot volt.Naim csatlakozott David Donatien doboshoz, és két alatt megegyeztek és felvettek tizenhárom dalt Naimtól a saját lakásán lévő studióban Párizsban. Ezek a dalok megjelentek második albumán, a Yael Naimon, 2007. október 22-én, a Tôt ou tard kiadónál. Az angol, francia és héber nyelvű dalok a kritikusoktól elismerésben részesültek, és az album a francia toplistán 11. helyen végzett a megjelenése utáni héten. Stílusában - ahogy azt jellemezték - egy cseppnyi dzsessz és egy cseppnyi folkzene van, rejtélyes és felidéző szavakkal, amit finom és szándékosan rekedt hanggal énekelnek.2008 januárjában az Apple szerepeltette New Soul című dalát a MacBook Air laptop debütáló reklámjában. Steve Jobs saját maga választotta ki a dalt. A magas számú digitális eladás miatt a dal a Billboard Hot 100-on a kilencedik helyet érte el a 2008. február 16-ai héten, így válva Naim első egyesült államok-beli top tízben szereplő kislemezévé. A következő héten a dal a hetedik helyre ugrott. A szám a The House Bunny című film zenéjében is szerepelt.2010 novemberében jelent meg harmadik albuma 'She Was A Boy' néven. Az album első kislemeze: "Go To The River".

Yael Naim dalszövegek (24 db):

7 Baboker

Coward

Dream In My Head

Endless Song Of Happyness

Far Far

Go To The River video

I Walk Until

Lachlom

Levater video

Lonely video

Make A Child

Meme Iren Song

New Soul hun video

Older

Pachad

Paris video

She Said

Shelcha

Take Me Down

Too Long video

Toxic video

Trapped

Walk Walk

Yashanti


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább