Patrice

Zenei irányzat: Sweggae, reggae, soul, ska, hip hop
Albumok: 9 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 5059 alkalommal

Bemutatás:

Patrice Bart-Williams Sierra Leone-i származású apa és német anya gyermekeként jött világra Németországban. Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley és Bob Dylan zenéjén nőtt fel, saját dalokat 12 éves korától kezdve ír.

Biográfia:

Tinédzserkorában különféle bandákban játszott, többek között az Afro-beat/reggae Bantu group-ban. Ekkor ismerte meg Matthias Arfmannt, aki később debütáló EP-je (“Lions”) producere lett.
A “Lions” 1999-ben jelent meg. Ugyanebben az évben Patrice közreműködött Lauryn Hillel Európai turnéján.

A reggae, soul és folk zene kombinációjával rövidesen felhívta magára a nagy lemezkiadók figyelmét, első stúdióalbuma 2000-ben született meg “Ancient Spirit” címmel a Sony stúdió gondozásában. Ezt követte 2002-ben a “How do you call it?”, a “Sunshine” című dallal, amely kislemez lett, és Európa-szerte slágerré vált.
2003-ban Patrice összeállt a “Silly walks Movement” nevezetű német reggae együttessel, és megalakult találó névvel a “Silly Walks Meets Patrice” néven a zenekar.
Harmadik albuma, a “Nile” 2005-ben jelent meg, amely a Top 5-ös ranglistát ostromolta, rajta a “Soulstorm” című ugyancsak hatalmas slágerrel. A következő éveket leginkább fellépésekkel töltötte, teltházas koncerteket adva Európában, beleértve a 6.000 fő befogadására képes párizsi Zenithet és első londoni koncertjeit.
Patrice ezután folyamatosan turnézott és igyekezett megnyerni a közönséget Európában, az Egyesült Államokban és Afrikában, akusztikus szólókoncertekkel és zenekarral fellépve egyaránt. Patrice lenyűgöző zenei érzéke fellépésein szórakoztatással, humorral és lelkes szellemiséggel, spiritualitással vegyül.
Hírneve mint élő előadóművész felülmúlhatatlan, ezt tökéletesen alátámasztja néhány kiemelt fellépése; a Youssou N'Dour-al való közös koncertje Szenegálban, a Tamika Reggae Awards New Yorkban vagy közös fellépése a Manu Chao-val és Damon Albarn – al a Sivatagi fesztiválon - csak néhány kiemelkedő esemény karrierjéből kiragadva ebből az időszakből.
Erről az időszakről élő felvételek a “Raw & Uncut” című DVD-jén és 2006-os live albumán kerültek rögzítésre.

Patrice 2008-ban jelentette meg a “Free-Patri-Ation” albumát a Universal kiadónál. Producere Commissioner Gordon, háromszoros Grammy díjas a "The Miseducation Of Lauryn Hill" remixével. Gordon együtt dolgozott olyan nevekkel, mint a KRS-One, a Marley család, Alicia Keys, Joss Stone, és Amy Winehouse. A “Clouds” és az “Another One” kislemezei meghódították a zenei ranglisták csúcsait. Ezt követően egy új, a korábbihoz hasonlóan sikeres turnéba kezdett bele egy új felállással (The Supowers). A turné egyik állomásán – Berlinben – 200.000 ember, köztük a kampánykörútján lévő Barack Obama előtt adott koncertet.
2010-ben jelent meg Patrice aktuális lemeze “One” címmel. Mint korábbi albumain, az új dalai ismét igazolják Patrice elhatározását, hogy újra és újra felülmúlja önmagát. - "Nincs oylan élőlény, amely igazán önrendelkező lenne" - állítja az énekes - "Ez a bolygó testi anyagok és folyton mozgásban lévő energiának páratlan tömege, amelyeket nem különítenek el alkotórészeik. Azt hiszem ez a zene esetében sincs másképp." -
A “One” ezen kívül szintetizálja tizenkét éves karrierjét; a kezdeti jamaicai reggaet (“Ancient Spirit” 2000-ben) vegyíti a soul, rock, és folk- féle vonallal, amelyet “The Maker”, a “Walking Alone”, az “Ain't Got No” és a “Nothing Better” képviselnek.
Szintén 2010-ben kezdte el Patrice és a The Supowers világkörüli turnéját. Több mint 70 sikeres koncertet adtak szinte minden esetben teltházas helyszíneken. Patrice és a The Supowers újfent a 2011-es nagy nyári fesztiválok egyik fő attrakciójának számít, példaként említve Kölni Summerjam fesztivált, a Cape Verde World Music Fesztivált, a Svájci Reed Fesztivált, a Chiemsee Reggae Summer fesztivált München közelében, továbbá Párizsban a Humanitén és a Budapesti Zöld Pardonban is teltház előtt lépett fel, valamint számtalan hangulatos és titkos akusztikus bulikat adtak a rajongók nagy örömére.

Patrice dalszövegek (10 db):

Ain't Go No video

Another One video

Clouds video

Dove of Peace video

Is it me ? video

Kingfish video

New Day video

Praise His Name video

The Maker video

Walking Alone video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább