Amon Amarth

Zenei irányzat: Death-Viking metal
Albumok: 11 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 9279 alkalommal

Bemutatás:

Az Amon Amarth egy 1988-ben alakult viking témájú, dallamos death metalt játszó együttes a svédországi Tumba városából. Jelenlegi nevüket 1992-ben változtatták Amon Amarthra, mely J.R.R. Tolkien Középföldjén található Végzet Hegyének sindarin fordítása.

Biográfia:

Az együttes első felállása 1988-ban alakult Scum néven. Tagjai voltak Paul "Themgoroth" Mäkitalo (Dark Funeral) énekes, Olavi Mikkonen gitáros és Ted Lundström basszusgitáros. Az együttes ekkori stílusa a grindcore kategóriába sorolható. Johan Hegg csatlakozása után kezdtek a death metal felé fordulni. Az 1994-ben kiadott The Arrival of the Fimbul Winter demófelvétel viselte először az Amon Amarth nevet. A demó nagy sikert aratott, több mint ezer példányt adtak el kevesebb mint 12 óra alatt. Ennek hatására leszerződtek a szingapúri Pulverised Records-szal, és 1996-ban kiadták első EP-jüket Sorrow Throughout the Nine Worlds címen, amit Peter Tägtgren (Hypocrisy) producerrel vettek fel. Az EP kapcsán felfigyelt a csapatra a Metal Blade kiadó, és több nagylemezre szóló szerződést írtak alá.

A Once Sent from the Golden Hall című első Amon Amarth nagylemez 1998 februárjában jelent meg. A producer ismét Peter Tägtgren volt, akárcsak az 1999-es The Avenger lemezen. A két évente rendszeresen megjelenő albumaival az Amon Amarth folyamatosan növelte ismertségét. Népszerűségük nemzetközi szintre emelkedett, miközben zenéjükbe a death metal alapokat megtartva egyre több tradicionális heavy metal elemet építenek be.

2008 január elején került sor az együttes első ausztrál és új-zélandi turnéjára, a Dimmu Borgir előzenekaraként. A körutat megelőzően az együttes a Sonic Syndicate és Himsa csapat mellett Amerikában és Kanadában is adott koncertet. A körút eredetileg a Decapitated együttessel történt volna, de miután Witold "Vitek" Kieltyka a Decapitated dobosa súlyos buszbalesetet szenvedett és néhány nappal később a kórházban elhunyt, a koncertet visszamondták.

Az együttes nevéről Johan Hegg így nyilatkozik : „Ted találta ki a nevet. Ne kérdezd hogyan, mert egyikünk sem igazán Gyűrűk Ura-rajongó, de jól hangzott és a jelentése gyilkos! Ez a Végzet Hegyének neve sindarinul, de hogy mi ez, arról kérdezz meg egy Tolkien-rajongót. De úgy gondolom, hogy király és szimbolizálja az Amon Amarth értelmét.”

Johan Hegg az együttes műfajáról megjegyezte: „Death metalt játszunk. Vikingekről írjuk számainkat, ezért néhányan viking metalnak titulálják a zenénket, de fogalmam sincs hogy ez milyen műfaj. Nem tudom elképzelni hogy a vikingeknek mi közük volna a metalhoz, a kardot, meg ezeket leszámítva. Zeneileg azt hiszem ők csak furcsa fúvóshangszereken és bongó dobokon játszottak, vagy ilyesmi.”

Tagok:

Olavi Mikkonen

ritmus gitár

Ted Lundstörm

basszus gitár

Johan Söderberg

szóló gitár

Amon Amarth dalszövegek (97 db):

A Fury Divine

Abandoned

Amon Amarth

Annihilation of Hammerfest

As Long as the Raven Flies

Avenger

Bastards of a Lying Breed

Bleed for Ancient Gods

Friends of the Suncross

God, His Son And Holy Whore video

Legend of a Banished Man

Masters of War

Metalwrath

North Sea Storm

Once Sent from the Golden Hall

Releasing Surtur's Fire

Ride for Vengeance

Risen from the Sea (2000)

Runes To My Memory video

The Dragons' Flight Across the Waves

The Fall Through Ginnungagap

The Last with Pagan Blood

The Sound of Eight Hooves

Victorious March

Without Fear

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább