legújabb dalok az oldalon

 

Tracy Chapman

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 4338 alkalommal

Bemutatás:

Tracy Chapman (Cleveland, Ohio, 1964. március 30. –) amerikai zeneszerző, énekesnő. Legismertebb számai a Fast Car, Talkin' Bout a Revolution, és a Give Me One Reason.
Alsóéves egyetemista korában utcazenéléssel próbálkozott, kávéházakban lépett fel. Később az egyetemi rádióban vesz fel számokat és a bostoni folkzenészek körében szerez ismertséget. 1986-ban leszerződik az Elektra Records kiadóhoz, és megjelenik első albuma (Tracy Chapman). A lemez sikeres lesz, Tracy turnézni kezd, ismertsége és népszerűsége növekszik. Az igazi áttörést a Nelson Mandela 70-ik születésnapjára szervezett televíziós koncerten való részvétele hozza meg. A koncert után két nap alatt 12.000 lemeze fogy el, a Fast Car c. szám megjelenik az amerikai slágerlistákon, a Tracy Chapman album platinalemez lesz és négy Grammy-díjat nyer. 1988-ban az Amnesty International emberi jogokért szervezett Human Rights Now! koncertkörútján már kiemelt előadó.
A következő album (Crossroads 1989) kevésbé sikeres, Tracy népszerűsége alábbhagy. Az 1992-ben megjelenő Matters of the Heart már egy kisebb, de odaadó rajongótábornak szól. 1996-ban jelenik meg a következő album (New Beginning), amelyről a Give Me One Reason átütő siker lesz és elnyeri a legjobb rockdal Grammy-díját. A soron következő album (Telling Stories, 2000) főleg Európában népszerű. Hatodik albuma 2002-ben jelenik meg, Let It Rain címmel, amelyet 2003-ban amerikai és európai koncertkörút követett. 2005-ben jelent meg hetedik stúdióalbuma, a Where You Live, amellyel Európában és Amerika jelentősebb nagyvárosaiban turnézott.
Az 1990-es évek közepén Alice Walker írónő volt a partnere.

Biográfia:

Tracy Chapman dalszövegek (11 db):

Baby Can I Hold You Tonight hun video

Be careful of my heart

Born to fight hun video

Bridges video

Change video

Crossroads hun video

Fast car hun video

Give me one reason hun video

Talkin' Bout A Revolution video

Thinking of you video

Why? hun video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább