Marilyn Manson

Zenei irányzat: heavy metal, glam rock, industrial metal, dark rock, gothic rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 25668 alkalommal

Bemutatás:

A Marilyn Manson egy amerikai rockegyüttes, illetve az együttes énekesének művészneve is; az industrial metal, alternatív metal, sokk-rock irányzatokba sorolják őket (illetve magukat), de több más stílusban is alkotnak (glam rock, dark rock, gothic rock).

Show-elemeikkel, megjelenésükkel és zenéjükkel nagy felháborodást kavartak, szinte felrázták az Egyesült Államokat, sokan botrányosnak, visszataszítónak tartják az együttes stílusát, ezzel szemben az együttesnek rengeteg rajongója van, és világszerte sokak körében örvend népszerűségnek.

Az együttes eddig 44 millió lemezt adott el világszerte.

A Marilyn Manson eredetileg csak az énekes-vokálosnak a neve volt (valódi neve: Brian Hugh Warner), az együttes neve Marilyn Manson & the Spooky Kids volt, ezt később rövidítették Marilyn Mansonra.

A név Marilyn Monroe – színésznő és szexszimbólum – és Charles Manson sorozatgyilkos nevének párosítása. (Charles valódi pszihopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte, jelenleg is börtönben ül.)

Az együttesből több tagnak is hasonló neve van, pl.: Madonna Wayne Gacy, Ginger Fish, Zsa Zsa Speck, Gidget Gein, Olivia Newton-Bundy stb.

Biográfia:

Marilyn Manson & The Spooky Kids (1989–1993)
Az együttes története a 80-as évek legvégén kezdődik a floridai Fort Lauderdale-ben, itt találkozott az eredetileg Ohióból származó Brian Warner és Scott Putesky, akik 1989-ben alapították meg az együttest Marilyn Manson & The Spooky Kids néven. Megállapodtak, hogy mindenki megváltoztatja a nevét, az új névben pedig egy szexszimbólum keresztnevét keresztezik egy sorozatgyilkos vezetéknevével. Így Brianből Marilyn Manson, Scottból pedig Daisy Berkowitz lett.
Manson írta a dalszövegeket, Daisy gitározott, hangszerelte a dalokat, és programozta a dobgépet (mivel dobosuk akkor még nem volt), a basszusért Olivia Newton-Bundy, a szintetizátorért Zsa Zsa Speck felelt. Bár az utóbbi kettő rövid időn belül távozott a zenekarból, hamar sikerült új tagokat szerezni. Gidget Gein vette át a basszust, a szintetizátor mögé pedig Madonna Wayne Gacy állt. Első demójukat 1989-ben "Meat Beat Cleaver Beat" címmel adták ki, amelyből kapott egy példányt Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere, Mansonék későbbi mentora is. 1990-ben végre sikerült találniuk egy dobost, akit Sara Lee Lucas névre kereszteltek. 1993-ig több demót is készítettek, az utolsót Refrigerator címen. Ebben az évben rövidült az együttes neve Marilyn Mansonná, és Gidget Geint is kidobták a bandából túlzott heroinfogyasztása miatt, akinek a helyét Twiggy Ramirez vette át.

Portrait Of An American Family – Smells Like Children (1994–1995)
Első lemezüket Trent Reznor segítségével adták ki 1994-ben "Portrait Of An American Family" címmel, miután a Nine Inch Nails frontembere szerződtette őket saját Nothing Records nevű kiadójához. Reznor volt a lemez producere is, melyről 3 számot adtak ki kislemezként "Get Your Guns", "Lunchbox" illetve "Dope Hat". Az albumból több, mint 2 és fél millió példány kelt el világszerte. A Nine Inch Nails tárasaságában, 1994-ben indultak első turnéjukra. Már ekkor borzolták a kedélyeket színpadi előadásmódjukkal. Ez év őszétől majdnem az év végéig tovább turnéztak a Nine Inch Nails-szel. 1994 legvégén pedig Manson azzal botránkoztatta meg ismét a közvéleményt, hogy tiszteletbeli tagságot kapott az Anton Szandor LaVey által alapította Sátán Egyházában. A következő évben kivált az együttesből Sara Lee Lucas. Ennek oka az volt, hogy Lucast nem tartották elég jó dobosnak, ezen véleményét az énekes pedig úgy hozta a dobos tudtára, hogy egy koncert közben felgyújtotta a dobfelszerelést (illetve véletlenül a zenésztársát is). Miután megtalálták helyettesét Ginger Fish személyében, megjelentették a Smells Like Children című maxilemezt, amely a népszerűvé vált Sweet Dreams feldolgozás révén hamar dupla platinává vált, széles körű ismertséget hozva az együttesnek. Azóta az albumból több, mint 4 millió példányt adtak el világszerte.

Antichrist Superstar (1996–1997)
1996-ban, az Antichrist Superstar felvételei közben Daisy is elhagyta a zenekar sorait, az ő helyét Zim Zum vette át a turné idejére. 1996 őszén megjelent az együttes második albuma, a hírhedt Antichrist Superstar, ami a Billboard lista 3. helyén debütált, és több, mint 7 millió példány fogyott belőle világszerte. A Beautiful People és a Torniquet című dalokhoz felforgató videoklip született, majd világ körüli turnéra indultak, melynek a Dead To The World Tour nevet adták. A turné nem volt mentes a botrányoktól sem, Manson bibliát tépett szét, dobfelszerelést gyújtott fel, vagdosta magát, a pletykákkal ellentétben viszont szexre, állatáldozásra, sátánidézésre soha sem került sor. Több dalukat filmzeneként is felhasználták, A Long Hard Road Out Of Hell-t a Spawn című filmben, az Apple of Sodom a Lost Highway – Útvesztőben, a The Suck for Your Solution pedig a Private Parts című filmben szerepelt.

Mechanical Animals (1998–1999)
1998-ban megjelent a "Dead To The World" turné videója, melyet még ebben az évben követett az új album, Mechanical Animals címen, ami a Billboard lista 1. helyén landolt, és több,mint 8 millió fogyott belőle. A lemez felvételei után Zim Zum elhagyta az együttest, hogy szólókarriert kezdhessen, helyét John5 vette át. Manson meglepetést okozott a lemez eddigiektől gyökeresen eltérő hangzásvilágával. A tőlük megszokott kemény industrial metál helyett ez az album sokkal lágyabb, melankolikusabb. A hangzásvilághoz idomult az együttes külső megjelenése is, színes, csillogó glammes megjelenés jellemző. Az album első kislemeze a Dope Show volt, mely elnyerte az MTV Music Awardson a lejobb rock klipnek járó díjat, az 1999-es MTV Music Awardson pedig felléptek a "Rock Is Dead" című kislemezes dalukkal, mely a Mátrix című film betétdala is volt.
1999 áprilisában ismét kritika érte az együttest, amikor a Columbine középiskolában két fiatal megölt 12 tanulót, egy tanárt és saját magukkal is végeztek. A tragédia után Manson-t vádolták meg azzal hogy az ő zenéje ihlette meg a fiatalokat a bűntettre. Az esettel kapcsolatban Manson a következőket nyilatkozta:
„… Sokan elfelejtik és nem ébrednek a tudatára annak, hogy a kétségbeesés illetve a hipokrízis kritikájaként indítottam a zenekaromat. A Marilyn Manson név sohasem népszerűsítette azt a szomorú tényt, hogy Amerika a Time magazin címlapjára tette a gyilkosokat, és olyan hírhedtté változtassa őket, mint a kedvenc filmcsillagjainkat. Jesse James-tól Charles Mansonig a média a bűnözőket nemzeti hősökké nemesítette. Ezt tették, kreáltak két újabb ilyen »hőst« abból a szaros Dylan Kleboldból meg Eric Harrisből, amikor fényképeiket az összes újság elejére benyomták. Ne lepődjön meg senki, ha a hányatott sorsú fiatalok őket nevezik ki majd két új bálványuknak…”

Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) (2000–2001)
Novemberben megjelent a Last Tour On Earth című koncert-dvd, majd az együttes 2000-ben elkezdte készíteni új albumukat, amely 2001-ben Holy Wood néven jött ki. A Billboard 13. helyén debütált.Ez lett az együttes legnagyobb példányszámban fogyó albuma. Több, mint 9 millió példányt adtak el belőle. Az új LP ismét változást hozott, részben visszatértek a régi, sötét, hangosabb zenéjükhöz, mellyel élesen bírálják az egyházat és, a médiát az amerikai társadalmat. A "Nobodies" című számot kifejezetten a Columbine középiskolában történtek ihlették. Ezúttal a lemez borítója váltott ki nemtetszést a keresztény érzelmű emberekből, mivel az illusztráción Manson látható, amint Jézushoz hasonlóan egy feszületen lóg, és állkapcsa is hiányzik. Ezt a borítót több országban be is tiltották, és arra kötelezték a kiadót, hogy takarja le Manson arcát.
Az első kislemez október végén jelent meg, a Disposable Teens című dallal és néhány feldolgozással. A Guns God And Government Tour az eddigiekhez képest botránymentes volt. Ez után kétszer is szerepeltek az Ozzfesten, majd 2002-ben Twiggy Ramirez kilépett az együttesből. Az ő helyére Tim Skold, az ex-KMFDM tag érkezett, aki a következő album társproducere is lett.

The Golden Age Of Grotesque – Lest We Forget (2003–2005)
Az új albumnak a Golden Age Of Grotesque címet adták, amely 2003 májusában került a boltokba, és a Billboard 1. helyén nyitott. A megjelenése óta több, mint 4 millió példány fogyott el belőle. A lemez 2 kislemeze "Mobscene" illetve a "This Is The New Shit" jó eredményeket ért el a slágerlistákon, illetve szívesen játszották őket a rádiók és a zenecsatornák. Október 29-én megjelent egy újabb koncert-DVD, amelyet a Guns, God and Government World turnén készült felvételekből vágtak össze. A Grotesquhez Burlesque turné után a gitáros John 5 kivált az együttesből, az ő helyét azóta is koncertzenészek töltik be. Nem sokkal a turné után az együttes összeállította best of albumát, amelynek a Lest We Forget címet adták, amelyen a legjobb dalok mellett a Personal Jesus című feldolgozás is helyet kapott. Az album a Billboard 200-as listájának 9.helyén debütált és világszerte több, mint 3 millió példányt adtak el belőle. Az új turné keretein belül Magyarországon is koncertet adtak.

Eat Me Drink Me (2007–2008)
A turné után hosszú ideig Manson esküvőjén kívül Ditta Von Teese-vel semmi sem történt az együttes körül. A hosszabb szünet után, 2007 júniusában jelentkeztek új albummal, melynek címe Eat Me Drink Me lett. Az új anyag a 8. helyen nyitott a Billboard Top 200-as listáján, és több, mint 800.000 darabot adtak el belőle annak ellenére is, hogy jóval a megjelenés előtt a teljes album elérhetővé vált az interneten.
Az albumra melankolikus, elvont hangulat a jellemző, melynek hátterében a sikertelen házassága áll, az album központi témája így a szerelmi csalódás.
Az első kislemez a Heart-Shaped Glasses volt, melynek erotikus videoklipben akkori barátnője, Evan Rachel Wood szerepelt. Ezt követte a Putting Holes In Happiness című videó.
Már a lemez megjelenése előtt turnéra indultak, melyen európai fesztiválokra látogattak el, majd egy rövid szünet után egy körülbelül 30 megállós koncertsorozatot indítottak a thrash metal egyik legmeghatározóbb együttesével, a Slayerrel, majd ismét Európa következett, mely után hamarosan bejelentették, hogy a zenekar egykori emblematikus figurájának számító dalszerző-basszugitáros, Twiggy Ramirez visszatér az együtteshez gitárosként. Az újraegyesülést egy Észak Amerikai turnéval ünnepelték meg, melyen főképp a régi, még együtt írott dalok hangzottak el.

The High End of Low (2009)
2008. január 9-én jelentették be, hogy Tim Skold elhagyja az együttest, helyét pedig a korábbi basszusgitáros, Twiggy Ramirez vette át.
2008. júniusában magyarul is megjelent Manson 1998-as önéletrajzi kötete Út a Pokolból címmel.
2008. augusztus 13-án az ETP festival sajtótájékoztatóján Manson bejelentette, hogy Rob Holliday helyett Wes Borland (Limp Bizkit, Black Light Burns) lett a gitáros.
Marilyn decemberben bejelentette két új szám címét a még mindig névtelen albumról: "I Wanna Kill You Like They Do In The Movies" és "Armagoddamnmotherfuckinggeddon"
Marilyn Manson új albumának neve "The High End of Low". A lemez 2009. május 26-án jelent meg. A Billboard 200-as lista 4. helyén nyitott.Amerikában az első héten 49.000 darabot adtak el belőle. Manson így nyilatkozott az albumról: „erőszakos és kegyetlen lesz”.
Január 12-én Rudy Coby, Manson egyik barátja és munkatársa myspace-es blogjában bejelentette az új album első dalát, melynek címe: "Devour". Rudy azt mondta az albumról, hogy nagyon súlyos, és hogy annyira jó,hogy nincs kedvenc száma róla.
„Azt gondolom,hogy az életem véget ért, és elkezdődött. A lemez hangzása olyan, mint a vég, de ez majdnem optimista... Ez egy főnix a tűzből, egy megváltás, feltámadás” – mondta Marilyn Manson.[5]
Wes Borland elment a bandából, hogy újra régi együttesével, a Limp Bizkittel dolgozhasson.[6]
A "We're From America" című szám március 27-én ingyen letölthető volt a banda hivatalos oldaláról, április 7-én pedig megjelent digitális formában.[7] A hivatalos első kislemez mégsem ebből készült, hanem az "Arma-goddamn-motherfuckin-geddon" című számból. Ez a dal április 13-án került a rádiókhoz, a klipet május 14-én mutatták be. 2009 Július 4-én a VOLT Fesztivál keretein belül Magyarországon is koncertet adott az élő legenda. A fellépése rekordot döntött: több, mint 25.000 ember volt kíváncsi az Antikrisztus Szupersztárra. November 4-én megjelent az új klip a banda hivatalos oldalán, a "Running To The Edge Of The World".

Born Villain (2010–)
Marilyn Manson egy Metal Hammer interjúban jelentette be a nagy hírt: "Már neki is álltunk a turnézás közbeni dalszerzésnek - hasonlóan ahogy az Aladdin Sane című David Bowie album is készült -, így a vártnál is jóval hamarabb jöhet az új lemez." -mondta Mr. Manson, aki 2011 májusában egy kiáltvánnyal, illetve egy fél percnél is rövidebb dal- és kliprészlettel jelezte, hogy készül új albumával, a 2009-es The High End Of Low folytatásával. 2011 augusztus 28-án az LA Silent Theater-ben bemutatásra került az új album előzeteseként szolgáló, Born Villain névre keresztelt 6 és fél perces rövidfilm, melyet a Transformers filmek sztárja, Shia LaBeouf rendezett. A bemutató zártkörű volt, de szeptember elsején már az interneten is elérhetővé vált a videó. A rövid film DVD-n is megjelent, amelyhez egy könyv társult Shia LaBeouf és Karolyn Pho kampányfotóival Campaign címen. Szeptember elsején Manson és Shia dedikálták a könyvet, és aki megvásárolta, az jelen lehetett a dedikálást követő exluzív Born Villain vetítésen is. Szeptember 2-án a kisfilm felkerült a banda hivatalos oldalára is, Manson pedig bejelentette, hogy az új album címe szintén Born Villain lesz. November 3-án, a The Path Of Misery kiállítás keretein belül Manson bejelentette , hogy az új album februárban jelenik meg. Emellett azt is elárulta, hogy a Born Villain kisfilmben hallható dal címe Overneath The Path Of Misery. Az MTV O Music Awards 2011 díjátadójának Too Much Ass For TV kategóriájában Marilyn Manson nyert a Born Villain kisfilmmel.

Tagok:

Albumok:

Marilyn Manson dalszövegek (82 db):

"Hey, Cruel World..." hun video

(s)AINT hun video

15 hun video

Antichrist Superstar hun video

Armagoddamn-motherfuckin-geddon hun video

Astonishing Panorama Of The End Times video

Better Of Two Evils hun video

Born again video

Born Villain video

Burning Flag hun video

Coma Black hun video

Coma White hun video

Cruci-Fiction In Space hun video

Cryptorchid hun video

Deep Six hun video

Deformography video

Devour hun video

Disassociative hun video

Disposable Teens hun video

Doll-Dagga Buzz-Buzz Ziggety-Zag video

Dope Hat video

Eat me drink me hun video

Evidence video

Great Big White World hun video

Heart Shaped Glassess hun video

I put a spell on you hun video

If I was your vampire hun video

Ka-Boom Ka-Boom video

Kinderfeld video

King Kill 33 video

Lamb of God hun video

Last day on Earth hun video

Leave a Scar hun video

Long Hard Road Out Of Hell hun video

Man that You fear hun video

Mechanical Animals hun video

Mister Superstar video

Mobscene hun video

New Model No.15 hun video

No Reason

No Reflection hun video

Para-noir hun video

Personal Jesus hun video

Pistol Whipped video

Putting Holes In Happiness video

Right round video

Rock Is Dead hun video

Running to the edge of the world hun video

Slo-Mo-Tion video

Slutgarden hun video

Spade hun video

Suicide is painless hun video

Sweet dreams hun video

Tainted Love hun video

Target Audience (Narcissus Narcosis) hun video

The beautiful people hun video

The Bright Young Things video

The death song hun video

The Dope Show video

The Fight Song hun video

The Golden Age Of Grotesque video

The Love Song hun video

The Nobodies hun video

The Reflecting God hun video

The Speed of Pain hun video

They said that hell's not hot hun video

Third Day Of A Seven Day Binge video

This Is Halloween hun video

This Is The New Shit hun video

Tourniquet video

Use Your Fist And Not Your Mouth video

User Friendly hun video

Valentine hun video

Vodevil hun video

We're from America video

Wormboy hun video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Macskabagoly Hozzászólás ideje: 2016-01-28 20:03:46

Utolsó bejelentkezés:
2021-08-31 22:25:21

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Nagyon szép munka az oldal, gratulálok hozzá!

Péterfi Boglárka Hozzászólás ideje: 2014-01-25 20:06:38

Utolsó bejelentkezés:
2014-06-29 20:41:46

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Vannak emberek akik meghallgatjak par szamat es imadjak, es vannak azok akik nem hallgatjak meg egy szamat sem de mar itelkeznek a kinezeterol es mar a ZENEjerol is.

denidu Hozzászólás ideje: 2012-04-15 20:55:52

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-15 21:00:15

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

bocs úgy értem susulyka JÓÓK!

denidu Hozzászólás ideje: 2012-04-15 20:54:35

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-15 21:00:15

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Én sem igazán értem hogy miért ítélkeznek mikor meglátják a külsejét,nem is ismerik hogy milyen is ő valójában ,senkijük hogy ítélkezzenek fölötte!!!!(gondolok itt azokra akik lenézik)mikor egy roppant intelligens emberről van szó!!!!!!És a számai is susulyka jókkkkkkkk!

NikolettBest Hozzászólás ideje: 2011-11-04 09:24:38

Utolsó bejelentkezés:
2015-04-04 00:21:00

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Ez az ember egy elmebeteg és am hogy néz máá ki??
Mit lehet benne szeretni??
PPPFFF!!! Fúúúúúúújjjj!!!

sujbert.fanni Hozzászólás ideje: 2011-04-02 14:14:56

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-09 16:16:00

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

*Browning

sujbert.fanni Hozzászólás ideje: 2011-04-02 14:14:33

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-09 16:16:00

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

áhh de nagyon szeretem ezt a számot...<3 a 2011-es HQ ,amit Emily Browing énekel,az az eddigi egjobb (szerintem). nagyon jó!!!!(L)<333333333333333

sujbert.fanni Hozzászólás ideje: 2011-04-02 14:13:16

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-09 16:16:00

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

small emo bitch Hozzászólás ideje: 2011-03-08 19:43:25

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-19 14:13:05

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Akkor ennyiből meg az ürülék helyett irhatták volna, h salakanyag nem? xD

Zodman Hozzászólás ideje: 2011-02-20 21:04:21

Utolsó bejelentkezés:
2016-07-24 19:13:46

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Am. a Tankcsapda? allat arra gondoltam h azt kis iskolás koromba hallgattam, azért senkinek nem szólnak szerintem...

jakibori:) Hozzászólás ideje: 2011-02-20 16:54:24

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-17 12:40:31

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

jaj....nalunk informalva vannak mivel anyu es apu a nyaron felfulele lehalgatak egy Tankcspda koncertet...s en legelol buliztam ra es szartam ra h anyamek mit fognak mondani a vegen....persze meg is volt a kritika de atol meg nekem allati fasza volt....rendesen vetuk ra a haverjaimal:D:X

Zodman Hozzászólás ideje: 2011-02-12 18:28:38

Utolsó bejelentkezés:
2016-07-24 19:13:46

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Tankcsapda? Akkor neked mázlid van ha apám látná jó ideig nem jutnék géphez de tök 8 már tudom a szövegek nagy részét és telefonomon meg rajta az összes nagy albuma...

jakibori:) Hozzászólás ideje: 2011-01-31 20:02:49

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-17 12:40:31

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

jo ez a szam:D kicsit csuf de ha anyumek latnaka zt mondtanak h ez a Tankcsapda fokozata csak epp agolul:P:))

Zodman Hozzászólás ideje: 2011-01-19 14:13:13

Utolsó bejelentkezés:
2016-07-24 19:13:46

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

[*** moderálva ***] Az lehet de nem az a lényeg h kulturált legyen hanem h pontos. Ennyi erővel a szar helyet írhattad volna azt h ürülék elvégre az kulturáltabb.

kiralyartur Hozzászólás ideje: 2010-12-13 18:33:18

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-13 19:26:04

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Figyelj...Így kultúráltabb nem?

Tecktonikkiller Hozzászólás ideje: 2010-12-11 23:08:39

Utolsó bejelentkezés:
2011-11-07 13:28:30

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

a This is the new shit számnál ez:Stick your stupid slogan in azt jelenti hogy dugd fel a hülye szlogened és nem fogd

psychobunny Hozzászólás ideje: 2010-12-08 15:53:03

Utolsó bejelentkezés:
2016-03-06 21:06:53

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

a right round nem manson hanem dope -_-

Niki1995@ Hozzászólás ideje: 2010-11-30 18:33:23

Utolsó bejelentkezés:
2013-03-05 09:23:27

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Szerintem nagyon jó a klip is meg a zene is:D (Y)

.:Rammsteiner:. Hozzászólás ideje: 2010-11-18 17:16:01

Utolsó bejelentkezés:
2012-07-07 17:42:45

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Szentem is jó szám bár nemigazán imerem az együttest... De majd még a héten letöltöm a discography-ját, és jobban megismerem. :)

komjatimargera Hozzászólás ideje: 2010-11-11 17:29:44

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-11 18:36:01

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Szerintem a szám nagyon jó(nem vagyok rajongó) ,de a videó klip eszméletlen szar-.-:/

Ino - Chan Hozzászólás ideje: 2010-11-09 17:17:06

Utolsó bejelentkezés:
2011-06-07 17:27:57

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Hát én utálom, de azért ez a száma nagyon király,kár is lenne tagadni.

xenkebaba Hozzászólás ideje: 2010-11-05 15:49:45

Utolsó bejelentkezés:
2015-04-05 23:17:40

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

i♥Marilyn Manson imadom ezt a szamat mintha a tobbit nem szeretnem

-Lau- Hozzászólás ideje: 2010-11-03 09:05:42

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-03 10:00:20

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Nagyon jó ez a szám. <3 (L)

XD10 Hozzászólás ideje: 2010-10-20 20:00:01

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-20 20:42:42

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

HÁT szerintem ez egy k**va jó szám XD vagyis nekem ez tetszik a legjobban

XD10 Hozzászólás ideje: 2010-10-20 19:59:15

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-20 20:42:42

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

rockgirl 95 Hozzászólás ideje: 2010-10-12 16:57:28

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-23 21:21:55

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

legkedvencebb kedvenc xD :Đ

AnnieD Hozzászólás ideje: 2010-10-02 15:19:37

Utolsó bejelentkezés:
2013-11-23 14:14:18

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Még mindig az én nevem van kiírva, de nem én fordítottam ezt a dalt. Az enyém is fenn volt, de lecserélték! Jó lenne, ha az a valaki is reklamálna, aki megismeri a szövegét!

psychobunny Hozzászólás ideje: 2010-09-28 13:04:59

Utolsó bejelentkezés:
2016-03-06 21:06:53

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

örök kedvenc <3

Noyikah Hozzászólás ideje: 2010-09-25 13:30:29

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-12 22:17:55

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Oh... ez annyira jó szám ^^^^^imádoomm :)

gergolini1999 Hozzászólás ideje: 2010-09-05 14:10:11

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-03 17:09:08

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

nem igaz a right round szövegének a le forditását be küldtem de amint nézem még mindig ki irja hogy nincs magyar forditása [*** moderálva ***] ez ki bas... :S

gergolini1999 Hozzászólás ideje: 2010-09-04 09:37:25

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-03 17:09:08

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ohhh és a leg jobb száma (szerintem) a right round (ha nem halgatátmeg eddig akkor ha gondojjátok halgassátok meg ) nagyon jo XD

gergolini1999 Hozzászólás ideje: 2010-09-04 09:33:54

Utolsó bejelentkezés:
2010-12-03 17:09:08

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

aszt birom benne leg inkább hogy a számaiban meg mutatya hogy ő maga mijen nem ugy mint mongyuk miley cyrus meg a zenéji is nagyon jok :)

kapri50 Hozzászólás ideje: 2010-08-31 10:53:30

Utolsó bejelentkezés:
2014-06-22 16:54:23

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Én egyensen IMÁDOM Mansont. Lehet h egy őrült de attól még lehet szeretni a számait :DD örökké favorit marad nekem :DD

Lizzy13 Hozzászólás ideje: 2010-08-28 19:59:22

Utolsó bejelentkezés:
2012-01-23 15:21:10

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Elég egyéni meg egy csöppet ijesztő a külseje Mansonnak. De ettől függetlenül nagyon-nagyon király számai vannak!!!:D

AnnieD Hozzászólás ideje: 2010-08-20 15:21:25

Utolsó bejelentkezés:
2013-11-23 14:14:18

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Helló! Nagyon köszi az építőnek szánt kritikát, nem mindenki dyslexiás... a spade alapjelentése valóban ásó, de azért ez a made a spade egy kicsit sánta. Mansont nagyon nehéz fordítani, mert rengeteg szlenget használ, a spade jelentése a szlengben egyébként niggert jelent, a szó még rosszindulatúbb értelmében. Természetesen, ha Te ki szeretnéd javítani, akkor ott van rá a lehetőséged, hogy beküldhesd a saját fordításodat! Azért köszi, legalább elolvastad...a többi fordításomban is rengeteg szlenget találhatsz, ami néha homlokegyenest eltér az eredeti jelentéstől, ez a szép az angol nyelvben, meg egy kicsit Manson szövegeiben is, értse úgy mindenki, ahogy akarja!

Seraph88 Hozzászólás ideje: 2010-07-26 23:15:08

Utolsó bejelentkezés:
2011-04-27 15:12:35

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Hát, nem tudom ki fordította, de ezzel is érzek némi gebaszt... Lehet hogy tévedek, de a "made a spade" nem inkább azt akarja jelenteni, hogy elástad? márcsak azért is, mert a spade ásót jelent, a rabszolga a slave... Hasonló baki, mint a Coma Black-nél... De javítsatok ki ha tévednék!

small emo bitch Hozzászólás ideje: 2010-07-24 20:24:03

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-19 14:13:05

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

a legjobb az eat me drink me!!!!!!!! xd

TejbePötty Hozzászólás ideje: 2010-07-21 17:42:07

Utolsó bejelentkezés:
2016-03-24 16:16:18

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Félelmetesen ütős számai vannak! :P

Szalmonella Hozzászólás ideje: 2010-07-02 13:24:53

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-17 15:58:09

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Az I Don't Like The Drugs But The Drugs Like Me klippjében úgy néz ki, mint egy nő. Mondjuk melyikben nem néz ki furcsán? De azért elég elgondolkodtató klippjei vannak, igaz néhányat háromszor meg kell néznem mire rájövök, hogy mi van.

small emo bitch Hozzászólás ideje: 2010-06-26 11:43:36

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-19 14:13:05

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

vkii fordítsa le ezt a számoot!!!please^^

small emo bitch Hozzászólás ideje: 2010-06-25 19:18:22

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-19 14:13:05

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

De ez a dal 1x már le vt fordítva mert ki is nyomtattam xD Csak akk még "romlott szerelem" vt. de nem tom hova tűnt az a fordítás.:/

killer 33# Hozzászólás ideje: 2010-06-23 14:31:44

Utolsó bejelentkezés:
2016-09-16 14:11:52

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Nyugi,én is beküldtem és hát eddig semmi,szal nem hiszem,hogy mind a 2önk forditása nem lenne jó,nem értem én se mi tart ennyi idejig -.-"

nikibaba22 Hozzászólás ideje: 2010-06-23 13:34:49

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-23 10:58:55

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Beküldtem a trained lov e fordítását, de eddig még semmi meddig tart míg elfogadják, vagy nem lett jó? mi lehet a baj...

small emo bitch Hozzászólás ideje: 2010-06-21 08:05:58

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-19 14:13:05

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Az tényleg tény h szokatlan,eltérő és furcsa meg ŐRÜLT dehát így szeretrljünk mert tényleg mindenki őrült és az a legjobban aki azt hiszi magárol h nem az. Manson 4ever!!☺♥

bovi23 Hozzászólás ideje: 2010-06-19 08:49:35

Utolsó bejelentkezés:
2011-10-30 20:14:19

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Szokatlan, elérő, furcsa... hát igen... ezekkel a jelzőkkel szokták illetni azokat, akik kicsit mások. Akik felválalják azt, hogy ők igen is másmilyenek és eltérnek a többiektől,azokat valamilyen szinten kiközösítik és álltalában ŐRÜLT vagy a BETEG jelzőkkel is illetik... Szerintem valamilyen szinten igazuk van... Őrültek vagyunk:D És szeretünk őrültek lenni :) Jobb, mint unalmas, hétköznapi bárányok között sodródni a TREND után. Mi inkább az árral szembe haladunk!

Szalmonella Hozzászólás ideje: 2010-06-16 13:35:23

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-17 15:58:09

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Nagyon jó zenéi vannak és a hangja is eszméletlen. Az egyik kedvenc előadóm.

smoll lool Hozzászólás ideje: 2010-06-06 09:49:47

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-23 15:37:43

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

na azért tényleg eléggé "furcsa" a lelkivilága tehát nem vmi normális... de az nem mintha nagy baj lenne...csak...olyan szokatlan

mort14 Hozzászólás ideje: 2010-06-04 20:58:57

Utolsó bejelentkezés:
2013-10-12 10:41:29

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ez eredetileg nem a Lordi száma?

StarWish Hozzászólás ideje: 2010-06-02 19:19:04

Utolsó bejelentkezés:
2012-07-06 17:09:04

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Ez az én fordításom, jó lenne, ha végre javítanák! [*** moderálva ***]

poisonpen.blog Hozzászólás ideje: 2010-06-02 14:47:57

Utolsó bejelentkezés:
2010-06-02 16:41:49

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Kedves smoll lool! Ez a lengőbordás sztori, csak hogy tudd, nem igaz. A média kreálmánya, hogy lehordják Mansont. Meg az is hogy egy kínai lány csontjait megvette rengeteg pénzért...Nem kell szeretni, lehet utálni, csak ne higgyünk már mindent el a médiának...Manson szavait (dalszövegeit) sem kell szentírásnak venni...

smoll lool Hozzászólás ideje: 2010-06-01 18:54:48

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-23 15:37:43

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ja am én is csípem..vagyis a számat..mert a faszit nem non. XDDDDDDD am jó előadó

smoll lool Hozzászólás ideje: 2010-06-01 18:52:36

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-23 15:37:43

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Hát az embereknek aza bajuk vele: 1.ahogy kinéz,mert kicsit brutál 2.az emberek többsége nemcsipi a sátánizmust 3.mást mutat ki a külvilágnak mint amilyen valójában 4.nema drog ellen van hanema drogért.legalábbis amit mutat 5.telejesen egy más külvilágban él mint más "normális" ember mint pl.:h bekapta a saját bréjét és ez a lengőbordájába került..xD

poisonpen.blog Hozzászólás ideje: 2010-06-01 01:39:32

Utolsó bejelentkezés:
2010-06-02 16:41:49

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Manson egyszerűen zseniális, korunk legintelligensebb "sztárja" Több figyelmet kellenne rá fordítani és a nem betiltani, hanem tanítani!

Elinor36 Hozzászólás ideje: 2010-05-07 16:38:40

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-07 18:31:30

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Csak ennyi:tökéletes!!

ComaBlack Hozzászólás ideje: 2010-05-05 19:12:40

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-16 14:00:17

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

én nagyon csípem M.M.-t!!!!! imádom a zenéjét nekem létfontosságú h minden nap hallgassam!!! kicsit őrülten hangzik....ja és sztem az énekes is tök jófej, olvastam az önéletrajzi könyvét meg néhány interjút és csak jobban csíptem utána a csávót.... nem vágom mi baja van vele az emberek nagy részének...

bandika1010 Hozzászólás ideje: 2010-05-05 18:34:49

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-20 15:28:12

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Jonzon nekem nem éppen GOD jut róla eszembe inkább SATAN de qrvajó

Márkító Hozzászólás ideje: 2010-04-24 15:19:20

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-20 18:54:08

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

imádom mansont. de festék nélkül elég furán néz ki. :S de am király. az anyum utálja MM-t. nem hajlandó hallgatni én meg nem wok köteles halgatni azokat a szar lassú zenéket. xD Marilyn Manson 4ewer :D

Didy44 Hozzászólás ideje: 2010-04-16 12:16:39

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-04 15:50:25

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

hát igen,nagyon tud immádom az őszeset!

smoll lool Hozzászólás ideje: 2010-04-01 06:30:16

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-23 15:37:43

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

juj én imádom ezt a számot meg az összeset...jóó vagy marilyn!!!!!!;)

Desitin Hozzászólás ideje: 2010-03-29 18:48:14

Utolsó bejelentkezés:
2015-04-12 20:31:33

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ez nem Manson hanem Dope :)

Skumi007 Hozzászólás ideje: 2010-03-29 09:36:27

Utolsó bejelentkezés:
2019-02-10 20:44:50

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

A This is the new shit a világranglista első!!!!!!!! Marilyn Manson a legjoooobbbbbb!!!!!! (Az ajtómon is ő diszeleg) XD

kalipa Hozzászólás ideje: 2010-03-07 21:03:32

Utolsó bejelentkezés:
2015-05-29 12:48:28

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ÁÁÁ,imádom ezt a számot!Marilyn Manson a király metálban!!:D

@THE BEST@ Hozzászólás ideje: 2010-03-06 08:33:23

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-05 19:28:15

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Így van pontosan Richtig!

Alice95 Hozzászólás ideje: 2010-03-05 22:13:37

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-26 11:00:42

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

e-e.... Bátyóóó küldte be!(L) Manson bácsi bennünk él!:D Legjobb, ugye Bátyóó?:D

jonzon Hozzászólás ideje: 2010-02-28 22:13:57

Utolsó bejelentkezés:
2010-08-04 12:59:42

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

GOD MARILYN MANSON!

jhonnykyle Hozzászólás ideje: 2010-01-16 20:21:40

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-07 01:11:09

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Áhhh nagyon király :D

Reniiiii Hozzászólás ideje: 2010-01-03 16:41:52

Utolsó bejelentkezés:
2011-10-23 13:09:09

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

ez a szám huh oan jó; nem voltam eddig odáig mansonért de most asszem h megszerettem<3

CherryQueen Hozzászólás ideje: 2009-12-30 16:07:55

Utolsó bejelentkezés:
2012-12-28 18:59:46

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

xImádom!xKedvench<3Főleg a (S)AINT de a többit is imádom!Voltam koncerten is!Xx

AliceCullen98 Hozzászólás ideje: 2009-12-26 10:30:37

Utolsó bejelentkezés:
2012-05-15 22:18:37

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Nagyon szeretem Marilyn Mansont, bár mondjuk a Sweet Dreams klipjét nem tudom mire vélni, de egyébként a furcsaságaitól eltekintve ez a hapsi tényleg egy géniusz! Jah, én először nem tudtam megállapítani, h nő vagy férfi, de most már tudom xD! Love Alice

Merci22 Hozzászólás ideje: 2009-10-27 09:01:28

Utolsó bejelentkezés:
2012-09-22 11:30:20

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

a karácsonyi lidércnyomás főcímdala még átdolgozva is kikúrt jó!

Czupi95 Hozzászólás ideje: 2009-10-09 19:09:50

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-16 16:05:04

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Manson=the Antichrist superstarxD szeretni kell nem félni.Nincs benne semmi ijesztő szerintem.Egyedi az öltözködése.Imádom és ennyi*.*

Zsozsoo_96 Hozzászólás ideje: 2009-09-05 13:07:44

Utolsó bejelentkezés:
2009-10-13 13:56:34

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

tényleg elég ijesztő , de én imádom :D a zenei világban igazi művész =)

emoboyka Hozzászólás ideje: 2009-09-02 16:41:09

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-09 14:41:25

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

furcsa alak. KIcsit félek tőle... de tényleg!

xXxEmoDollxXx Hozzászólás ideje: 2009-06-18 19:52:59

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-17 14:35:24

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

a coma meg kóma, és nem gyere...az a come...végül is csak 1 betű:D:D am télleg ki lehetne javitani már:P

darkness_girl Hozzászólás ideje: 2009-06-18 16:15:01

Utolsó bejelentkezés:
2011-01-31 19:57:51

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

háááth...ez kész...a black az fekete!!!a back meg a vissza!!!ha nem vagy biztos benne akkor nézd meg szótárban...deee sztem kijavithatnád:P xD

Duwee Hozzászólás ideje: 2009-06-08 18:09:56

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-08 19:48:27

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

nOnCs ÁlLaT,Ez a SzÁm...aLaP...KeDvEnc..cSuCsUs...=Đ

xXxEmoDollxXx Hozzászólás ideje: 2009-06-04 19:36:55

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-17 14:35:24

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

qrva jóh szám:D

Trapista Hozzászólás ideje: 2009-01-15 20:58:46

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-20 18:25:25

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

Ez olyan jó szám!

BlackLilith Hozzászólás ideje: 2008-09-03 22:10:51

Utolsó bejelentkezés:
2012-03-30 13:30:18

Véleménye a(z) "Marilyn Manson" előadóról:

A Coma Black jelentése nem az, hogy "Gyere vissza"... A Coma Black a "Fekete kóma"... a Coma White azaz "Fehér kóma" párja, ha úgy tetszik...

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább