Seether

Seether
Zenei irányzat: alternatív metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 7221 alkalommal

Bemutatás:

A Saron Gas, Pretoriaban alakult meg, Dél Afrika fővárosában, 1999-ben. Kezdetekben kis klubokban, és egyetemken zenéltek, majd később fesztiválokon is. A zenekar neve egyre ismertebb lett az országban és amikor 2000-ben kiadták Fragile című lemezüket, a Muskeeter Records gondozásában, a lemez a legjobban fogyó rockalbum lett Dél-Afrikában, 69 Tea című számuk pedig a helyi rádióadók leggyakrabban műsorra tűzött száma volt. Nagyon gyorsan a listák élére kerültek, és erre felfigyelt az amerikai Wind-Up Records is, akik meghívták Amerikába a zenekart. A banda így bejuthatott az amerikai rockélet elitjébe. Egyetlen kikötése volt a kiadónak, ez pedig a névváltás. A zenekar így lett Seether. A nevet egy Veruca Salt szám után választották.
2002-ben immáron a Wind-Up szárnyai alatt jelent meg a zenekar második albuma a Disclaimer. Amin nem kisebb név mint Jay Baumgardner (Papa Roach, Drowning Pool) producerkedett. Az album számai főleg Shaun gyerekkoráról és az akkori életkörülményeiről szólnak. Élesen bírálja hazáját. A lemezről a Fine Again, a Driven Under és a Gasoline című számokra forgattak videókat. Ugyan a Fine Again a moder rock toplistákon elég jó helyezéseket ért el, a mainstream chartokra sosem került fel.
2004-ben kjött a zenekar harmadik lemeze a Disclaimer II. A névválasztás elég gyengére sikerült, de igazából a Disclaimeren található számok mind rajta vannak ezen az albumon. A lemez nagy durranása a Broken c. szám amit a zenekar Amy Lee-vel az Evanescence énekesnőjével közösen adott elő egy klipben. Ez indította el a Seethert abban, hogy Amerikában is ismertté váljanak. Végigturnézták az Evanescenccel Amerikát, és közben Shaun és Amy Lee között szerelmi viszony alakult ki, de a kapcsolat nem tartott sokáig. (Amy Lee hagyta el Shaunt, annak alkoholproblémái miatt)
2005-ben teljesen új album jött ki Karma & Effect néven, és ez már egy másabb Seethert mutat. Amerikában a US Charts 8. helyéig jut a lemez, és mindehol teltházas koncertek várják a Seethert. Shaun úgy vélekedik, hogy itt ezen az albumon találta meg saját hangját, a Disclaimereken még sokkal inkább érződött a Nirvana hatása. Azonban úgy látszik nem tudta feldolgozni a sikert, mert amíg a Staindel és a Three Days Graccel turnéztak, be kellett vonulnia elvonókúrára állítólagos alkoholproblémái miatt.
2006-ban miközben a Shinedownnal turnéztak, kihoztak egy Unplugged albumot One Cold Night néven, de ez nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ráadásul Shaun gyomoproblémákkal küszködött.
Jelenleg nem turnéznak hanem az új albumukon dolgoznak ami 2007 április-május könyékén jelenik majd meg. Érdemes odafigyelni!

Biográfia:

Seether dalszövegek (19 db):

69 Tea video

Breakdown video

Broken hun video

Country Song video

Diseased video

Driven Under

Fake It video

Fine Again video

Forsaken video

Fuck Me Like You Hate Me hun video

Gasoline video

Like Suicide

No Resolution video

Plastic Man video

Remedy video

The Gift video

Tonight video

Weak video

Words As Weapons video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Csiba92 Hozzászólás ideje: 2011-05-25 19:52:07

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-09 22:48:00

Véleménye a(z) "Seether" előadóról:

Az Evanescence-nél megtalálod

Dani551 Hozzászólás ideje: 2011-05-04 14:52:48

Utolsó bejelentkezés:
2019-12-09 19:48:40

Véleménye a(z) "Seether" előadóról:

Sziasztok a Broken-t nem tudná valaki feltölteni? köszönöm

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább