Don Peake

Zenei irányzat: Filmzene
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 882 alkalommal

Bemutatás:

Az 1940. június 7-én, Los Angelesben született Donald Peake igen sokszínű egyéniség: gitárosként, zenei rendezőként, producerként, illetve zeneszerzőként is jegyzik nevét a könnyűzenében ugyanúgy, mint a filmzene világában.

Karrierje 1961-ben kezdődött, mikor 21 évesen az Every Brothers nevű zenekar gitárosa lett.

Az Államokban és Európa területein egyaránt felléptek, majd két évvel később Peake visszatért Los Angelesbe, ahol olyan előadókkal kezdett együtt dolgozni, mint pl.: Marvin Gaye, John Lennon, Diana Ross, a Jackson Five, vagy Billy Preston. Tehetségét, elismertségét az is jelzi, hogy ő lett az első fehér bőrű gitáros a Ray Charles Orchestra-ban. A sorozatos turnékon kívül még közel 10 évig dolgoztak együtt.
Mindeközben pedig gitárórákat is adott.

A pop műfajától akkor búcsúzott el, mikor az ő zenei rendezésében készült Gloria Gaynor dal, a "Love Tracks" befutott. Ezek után megannyi disco sláger, platina-, illetve aranyalbum került ki a kezei közül (pl.: "Don’t Take Away The Music", "Ghostbusters").

Don Peake dalszövegek (6 db):

Halloween Knight

Junk Yard Dog

Let It Be Me

Mouth of the Snake

Scent of Roses

White Bird

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább