Panik

Zenei irányzat: Nu metal, alternatív metal
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 1747 alkalommal

Bemutatás:

A Panikot David Bonk és Timo Sonnenschein alapította 2002-ben. Később a banda 6 tagúvá vált és kisebb koncerteket adtak. 2006-ban felfedezte őket az Universal lemezcég, ezután aláírtak egy lemezszerződést és felvették a Nevada Tan nevet.
2007. március 30-án megjelent a kislemezük ami a Revolution nevet viselte, és 15. helyen kezdett a Media-Control-Chart-on. Ezután elindultak első turnéjukra. A siker tovább folytatódott. 2007. április 13-án megjelent a debütáló albumuk a Niemand hört dich,amely a német Chart 8. helyéig jutott. 2007. június 8-án megjelent a második kislemezük Vorbei címmel. Ez a szám a 29. helyik jutott. Egyre több fesztiválon játszottak és 2007. augusztus 24-én megjelent a harmadik és egyben utolsó kislemezük, ami a Neustart nevet kapta. Ez már csak a 44. helyig jutott a Charton. 2007. szeptember 28-án jött a Nevada Tan utolsó megjelentetése: a LIVE-DVD,amit Heidelbergbe vettek fel,de előtte megjelent az Ein neuer Tag videoklip,amit az élő felvételekből vágtak össze.
A DVD megjelenése után a Nevada Tan utoljára adott egy nagy turnét. Ez a turné nem nagyon hozott szerencsét. A banda turnébusza karambolozott amelyben David megsérült. Ezenkívül mindenki beteg lett és belázasodott, Frank hangjával komoly gondok voltak, így a turnét röviddel a vége előtt le kellett mondaniuk. Az időpontokat decemberbe pótolták.
A turné után minden megnyugodott. Elkezdték írni a második lemezükre a dalokat és azokat megzenésíteni. 2008. január 19-én nyilvánosságra hozták, hogy a banda megválik a menedzsereiktől, és a Nevada Tan névtől,újra Panik lett a nevük. Az első fellépésük Panik néven Bundesvision Song Contest-en volt, egy zenei versenyen. A Panik 6. helyet érte el,és olyan bandákat hagyott maga mögött, mint a Sportfreunde Stille vagy a Culcha Candela.
2008. február 15-én jelent meg a Panik debütáló kislemeze a Was würdest du tun? címmel. Ugyanazon a napon az Echo díjátadón is voltak, ahol két kategóriába is jelölték őket("Künstler/Künstlerin/Grupe National Rock/Alternative" és "Erfolgreichster Newcomer National"),de egyiket se nyerték meg. A kislemez a Chart 28. helyéig jutott.
A Jetix Awards 2008-ban jelölték őket "Coolster Live Act" kategóriába. Megnyerték a díjat. 2008. október 24-én volt a díjátadó.
A Panik második albuma 2009. szeptember 25-én kerültek a boltokba.

Albumok:

Panik

Panik

2009

Panik dalszövegek (3 db):

Alles Endet Hier video

Dein Echo video

Vorbei hun video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább