The Carbonfools

The Carbonfools
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3798 alkalommal

Bemutatás:

A The Carbonfools (Szénhülyék) egy magyar (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

Az együttes a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált, első nagylemezük, a Poisoned Goulash (Mérgezett Gulyás) 2004-ben jelent meg a CrossRoads Records-nál. 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs énekes, aki énekével és dalszövegeivel dobta fel az együttes zenéjét.

Második nagylemezüket, a Carbonheartot (Szénszív) 2008-ban jelentette meg az 1G Records. Tulajdonképpen ezzel az lemezzel léptek be a magyar zenei elitbe, dalaikat előszeretettel játszották a magyar televíziók és rádiók, és több mint százezer ember töltötte le őket.[forrás?] Magyarország legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják az országot, 2010-ben két londoni fellépésük is volt.

2010 végén jelent meg a harmadik nagylemezük, a Carbonsoul (Szénlélek), mely stílusában hasonlít az előző lemezre, megmaradt a jellegzetes "carbonos techno űrrock" hangzás, megspékelve új elemekkel mint például new wave vagy blues. DJ Titusz ezt nyilatkozta a lemezről:„Ez a lemez sokkal dal orientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues, de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno-rock massza is.”

Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan elõadóknak, mint például a Noir Désir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvezõ fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében.[forrás?]

Legismertebb számaik a Carbonsoul lemezről a Hideaway (Rejtekhely), a Sunset (Naplemente) valamint a Clublights (Clubfények).

Tagok:
Bicskei Titusz - elektronika
Fehér Balázs - ének
Keleti Tamás - dob
Fekete István - gitár
Miklós Milán - basszusgitár

The Carbonfools dalszövegek (2 db):

Hideaway hun video

Sunset video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

viv1 Hozzászólás ideje: 2012-05-31 19:01:50

Utolsó bejelentkezés:
2014-11-25 16:50:58

Véleménye a(z) "The Carbonfools" előadóról:

Még jó,hogy magyar együttes és mégis a külföldi együtteseknél szerepel... -.-

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább