Hermans Hermits

Zenei irányzat: Pop, Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2884 alkalommal

Bemutatás:

1963-ban alakult angol zenekar.
Tagjai a megalakuláskor: Peter Noone ének, Keith Hopwood gitár, Derek Leckenby gitár, Karl Green basszusgitár, Barry Whitwarm dob.

Egy angol hanglemez producer, Mickie Most, egy tv-sorozatban fedezte fel Peter Noone kölyökarcát, s elhatározta, hogy tinisztárt farag belőle, ő lesz 1964 "új arca". A zenekar neve az 1963-as megalakuláskor The Heartbeats volt. Mickie Most, Hermanra változtatta Peter Noone nevét, Herman’s Hermits-re változtatta az együttes nevét, és megkezdte a slágertermelést a közönség számára. Már első kislemezükkel rögtön a slágerlisták élére kerültek az óceán mindkét partján. 1965-ben több kislemezt adtak el mint a Beatles. A zenekar legnagyobb sikereit ( I'm Into Something Good, Mrs. Brown You've Got A Lovely Daughter, Wonderful World, I'm Henry The VIII I Am, Learning On The Lam Post) stúdiózenészek, közöttük Jimmy Page és John Paul Jones (később Led Zeppelin) készítették, a Herman's Hermits csak eladta a kész terméket.
1964 és 1970 között több mint 20 Top 20 sikert értek el Angliában. A brit invázió keretében Amerikába is átjutottak, ahol Herman jólfésültsége nagy sikert aratott s több No.1 sikert eredményezett. A hatvanas évek második felében sikerült megújulniuk, s igényes hangszerelésű slágereik (There's A Kind Of Hush, No Milk Today, Sunshine Girl, Something's Happening, Years May Come) máig gyakran játszott dalai a rádióállomásoknak.

1970 után Peter Noone szólóban próbálkozott, elég sikertelenül. A vezető nélkül maradt zenekar áttelepült az államokba és aprópénzre váltotta a jól csengő nevet, kies bárokban lépve fel, amíg a közönségnek elege nem lett belőlük.

Forrás: László Zoltán literatura. hu

Nagylemezek:
Introducing Herman's Hermits (1965)
Herman's Hermits On Tour (1965)
Hold On (1966)
Both Sides Of Herman's Hermits (1966)
There's A Kind Of Hush (1967)
Blaze (1967)
Best Of Herman's Hermits (1968)
Greatest Hits (1973)
20 Greatest Hits (1978)
The Best Of Herman's Hermits (1981)

Biográfia:

Hermans Hermits dalszövegek (2 db):

No Milk Today hun video

Something is happening video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább