Cannibal Corpse

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 21 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 5390 alkalommal

Bemutatás:

A Cannibal Corpse hivatalos honlapján a hivatalos életrajz így kezdődik: "BETILTVA Ausztráliában, Koreában és Új-Zélandon, ELTILTVA bármilyen hanganyag előadásától az első három albumról Németországban" - aztán persze kicsit finomítanak, mondván, hogy azért a CC "többet is elért, mint hogy néhány helyen betiltsák őket": valóban, ők talán a leginkább ismert és a körülrajongott (és persze gyűlölt) death metal banda.

1988-ban alakultak a New York állambeli Buffaloban, 1990-ben jelent meg az első lemezük, a kedves Eaten Back to Life. Már ezzel megadták az alaphangot a következő évtizedre és tovább: jó kis darálós, mészárolós death metal, gyilkos dobokkal-basszussal, a hozzá való tekerős gitárral, no meg persze ott az elmaradhatatlan hörgés. A szövegekkel még nem lett volna sok baj, hiszen aki megérti, az meg is érdemli - ám van, ami kívülről is látszik, és az bizony sok embernek szúrta a szemét. A lemez- és számcímek gyakran mintha elképzelt horrorfilmek legdurvább jeleneteinek leírásai volnának, a borítók pedig ugyan rajzoltak, de mégis, az embernek olykor tényleg felfordul a gyomra. A zenekarnak persze ez a célja, és a magas labdát le is csapták sokan, akik az ifjúság lelki fejlődését féltették tőlük.

Az 1990-es debütálás után túl sok izgalmas dolog nem történt a CC életében, szépen meneteltek felfelé, és eljutottak abba a magasságba, ahová ilyen zenével egyáltalán lehet: ők voltak az első és egyetlen death metal banda, aki felkerült a Billboard eladási listára. Mindezt úgy, hogy a kereskedelmi tévé- és rádióadók legfeljebb a hírekben foglalkoztak velük. Zenéjükön sem sokat változtattak, maradtak a jól bevált receptnél (még ha ez a kifejezés esetükben kissé morbid felhangot is kap), ám ebben valóban ők a legjobbak, és elkötelezett, egyre csak növekvő rajongótáboruk pontosan így szereti őket.

Biográfia:

Cannibal Corpse dalszövegek (5 db):

Dead Human Collection hun video

I will kill you hun video

Make Tham Suffer hun video

Stripped, raped and strangled hun video

Unleashing the bloodthirsty hun video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Rencsoki Hozzászólás ideje: 2011-01-23 20:40:13

Utolsó bejelentkezés:
2020-05-09 02:27:18

Véleménye a(z) "Cannibal Corpse" előadóról:

menő szöveg :D

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább