Matisyahu

Zenei irányzat: Reggae
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2430 alkalommal

Bemutatás:

Matisyahu (West Chester, Pennsylvania, 1979. június 30.). Matthew Paul Miller amerikai zsidó reggae-zenész héber neve és egyben művészneve.

Egyedi stílusában hagyományos zsidó témákat ötvöz reggae és rock elemekkel. Matisyahu – aki a Chabad-Lubavics haszidi zsidó vallást követi – könnyen felismerhető hagyományos haszidi zsidó viseletéről, és arról, hogy sabbatkor nem lép fel. 2004 óta három stúdióalbuma, egy élő albuma és két remixalbuma jelent meg, azonkívül egy koncertfelvétel DVD-je, melyen számos interjú is található. Rövid pályafutása alatt olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Bill Laswell, a Sly & Robbie duó és a The Crystal Method.
Matisyahu már első lemezének megjelenése óta pozitív kritikát kapott mind rock, mind reggae körökben. A Billboard 2006-ban a „legjobb reggae művész”-nek nevezte.[1]

Matisyahu dalszövegek (2 db):

One Day video

Sunshine video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább