LL Cool J

LL Cool J
Zenei irányzat: Rap
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1466 alkalommal

Bemutatás:

Gyermekkor és a zene:

LL Cool J Queens-ben nőtt fel, New York-ban. 4 éves volt, amikor szülei elváltak. Ezek után tulajdonképpen a nagyszülei nevelték. 9 évesen kezdett el énekelni, sokat járt az egyházkórusba és újságokat kézbesített. 16 éves korában nagyapjától kapott egy keverőasztalt, aminek segítségével James demókat hozhatott létre. Az elkészült demókat különböző lemezkiadókhoz küldte, köztük szerepelt a Def Jam lemezkiadó is. Új művészneve alatt (LL Cool J) Def Jam kiadta első lemezét, az "I Need a Beat"-et amelyből több mint 100.000 példány kelt el.
LL Cool J volt az első a rapperek közül, aki arra használta a hagyományos dalszerkezetet, hogy pop központú rappet csináljon. Dalai ezért egyediek. 2000-ben adta ki legismertebb albumát a G.O.A.T. , amelyért platina lemezt is kapott.
Színészet:
A filmvásznon először csak kis szerepet kapott, elsőként a Vadmacskák c. fimben találkozhattunk vele. 1995-ben elindította saját TV műsorát, a The House-t. Első főszerepét a Los Angeles Raiders-ben kapta.
Ezek után a nagy sikerének és tehetségének köszönhetően még számos filmben láthattuk szerepelni, amit a Filmográfiában megtekinthettek.

Egyéb érdekességek:

LL Cool J négy könyvet írt, divattervezőként is megmutatta magát, saját kollekciója a Todd Smith névre hallgatott! :)
Általa indított honlap a Boomdizzle.com, ahová első sorban a fiatal, tehetséges művészek tölthetik fel dalaikat, versenyezhetnek és osztályozhatják egymást.
Díjai:
MTV Video Music Awards:
1991-ben és 1997-ben klapott díjat.

Grammy-díj:
1991-ben és 1996-ban.

NAACP képdíjak:
1996 - Mr. Smith album
1997 - Mr. Smith Album
2001 - G.O.A.T. album
2003 - a legjobb férfi művész

2007-ben kikerült a Long Island-i zenei dicsőségfalra.

LL Cool J dalszövegek (1 db):

Mama said knock you out

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább