The Distillers

Zenei irányzat: Punk rock, hardcore punk, alternatív punk
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2742 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar 1998-ban alakult Los Angeles-ben Brody Dalle vezetésével. Brody ekkor költözött Los Angeles-be Ausztráliából Tim Armstrong-hoz, a Rancid zenekar frontemberéhez, akihez feleségül is ment.
Brody otthagyta Ausztráliában működő zenekarát a Sourpuss-t és Amerikában alapított másikat. Ez lett a The Distillers. A zenekar kezdetben pörgős punkot játszott, ami az évek folyamán változáson esett át. A harmadik lemez már inkább alternatívé punk-rock-nak mondható. A számokban van egy kicsi Hardcore-punk is. Az alapító tagok Rose, Kim, Mat és Brody. Az elso lemez után Kim és Mat kiléptek a bandából. Ryan és Andy ekkor csatlakoztak. A második lemez (Sing Sing Death House) felvétele után Rose is elhagyta a csapatot eros drogfüggosége miatt. Így a zenekar, habár nem túl sokáig, de három tagból állt: Brody, Ryan és Andy. A harmadik albumot (Coral Fang) már Tony-val vették fel, négyen. A Distillers-t, ezen belül leginkább Brody-t olyan bandák motiválták, mint The Ramones, Hole Courtney Love-val, Discharge, Sonic Youth. Brody-ról sokszor lehet hallani, hogy Courtney Love legjob "tanítványa", csak mindenben durvább Love-nál. A Distilers a Coral Fang megjelenése után vált világhírűvé. Közös turnén vett rész a Garbage-val és a No Doubt-tal. Sok új rajongóra tettek szert. Az elso két lemezt a Hellcat Records-nál vették fel. Ez a Rancid kiadója. A harmadik lemezt viszont már a Warner-nél készítették el. Ennek hátterében Brody és Tim 2003-mas válása áll. A The Distillers 2005 második felében, két tag kilépése után feloszlott. Brodynak 2006. január 17-én megszületett elso gyermeke a Queen of The Stone Age frontemberétol, Josh Homme-tól. A kislány a Camille Homme nevet kapta. A két tagúra csökkent zenekar egyenlőre biztos szünetet tart. Reméljük, hogy egyszer még hallunk felőlük.

Biográfia:

Diszkográfia:The distillers-The distillers (2000)

The distillers - Sing sing death house(2002)

The distillers - Coral fang(2003)

Tagok:

The Distillers dalszövegek (9 db):

City of Angels video

Die on a rope hun video

Drain The Blood video

For tonight you're only here to know hun

Gypsy Rose Lee video

Hate me hun

I Am A Revenant video

The Hunger hun video

The Young Crazed Peeling video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább