Alice Nine (A9)

Zenei irányzat: Visual Kei / JRock, JPop
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 6025 alkalommal

Bemutatás:

Az Alice Nine karrierje 2004-ben, a Givuss nevű együttes feloszlása után kezdődött. A szétszéledt tagok közül Shou, az énekes és Tora, a gitáros úgy döntöttek alapítanak egy új bandát. Ebben az időben Saga, a Delta Ark basszusgitárosa és Nao, a Fatima és a Rush dobosa szintén bandatagokat kerestek, így ennek a szerencsés véletlennek köszönhetően egymásra találtak. Hirotóra egy fellépése alkalmával figyeltek fel (akkor a Baquepia nevű bandában gitározott), így lett ő az ötödik tag.
Első közös koncertjük 2004. május 11-én volt az Ikebukuro Cyber-en, nem sokkal utána pedig megjelent első kislemezük, a Namae wa, mada nai. Novemberben megjelentettek egy EP-t, majd a hónap végén nemzetközi koncertkörútra indultak a Karennel.
2005-ben újabb kislemezeket adtak ki: a Gin no Tsuki Kuroi Hoshi-t, a Yami ni Chiru Sakura-t és a Yuri wa Aoku Saite-t. CD-jükből egyre több fogyott, ez pedig egy újabb EP megjelentetéséhez (Kasou Musou Shi) és még egy koncertkörúthoz vezetett többek között az Ayabie-val, a Kra-val és a Kagrra-val. Ezt követően augusztusban megkezdődött az Alice Nine első saját turnéja Alice In Wonder Tour elnevezéssel.
Zekkeishoku néven jelent meg első albumuk 2006-ban, mely az Oricon listáján a 4. helyen végzett. Akatsuki és Ikuoku no Chalendier című számaik a Meine Liebe anime második évadának openingje és endingje voltak, ezeket nem tartalmazta a lemez. Ellenben más slágerré vált számokkal, mint a Fantasy vagy a Kowloon. Az album népszerűsítésére elindult a Kacho Fugetsu Vol. 1 elnevezésű turnéjuk, melyet továbbiak követtek, például a Kimi no Hitomi ni Utsuru wa Zekkeishoku májusban és ősszel a Hello, New Super View. Az évet október 6-án a Shibuya Kokaido-ban zárták, ahol rögzítették a januárban megjelenő első live DVD-jük, a Hello, Dear Numbers anyagát. Ekkortájt jelentették meg Number Six című DVD-jüket is, mely egy klipet és egy rövid filmet tartalmazott Tora rendezésével.
A 2007-es év több szempontból is fordulópontot jelentett a banda számára. Év elején jelent meg Jewels című kislemezük, melynek sikere révén először szerepelhettek a Shoxx Magazine címlapján. Áprilisban egy photobook-ot is kiadtak Dive into the Sun címmel, a Gekkou Yoku című számmal együtt. Végre alkalmuk adódott megmutatni magukat a külföldi közönség számára is, hiszen felléptek a májusi JRock Revolution fesztiválon Los Angelesben.
Júniusban jött ki White Prayer című újabb kislemezük, melyről Shou közölte egy interjúban, hogy ez az a dal, ami leginkább jellemzi azt a stílust, amit el akartak érni, és amit a jövőben is képviselni szeretnének. Ezt követte Tsubasa című számuk, mely az Oricon 6. helyezettje lett, és amely elvezetett első tv-s szereplésükhöz a Hey! Hey! Hey! Music Champ című showműsorban.
2007. november 28-án jelent meg második albumuk, az Alpha. A címválasztásról azt nyilatkozta az együttes, hogy a görög ábécé első betűjét választották jelezvén, hogy szeretnének visszatérni gyökereikhez, és mindent újrakezdeni. Az album elkészítése mindössze egy hónapot vett igénybe. Az Oricon listáján megszerezte a 9. helyet, és már az első héten több mint 17000 fogyott el belőle.
2008-at egy turnéval indították (alice nine. 2008 standing tour "A to U"), azonban Toránál gerincsérvet diagnosztizáltak, ezért a koncerteket fel kellett függeszteniük, amíg a gitáros rendbe nem jött.
Márciusban jelent meg új kislemezük, a Mirror Ball, mely az Aquarian Age című manga filmes adaptációjának főcímdala lett.
Ezek után a banda 2 új DVD-vel rukkolt elő: az Alice in Pictures I.-nal és ennek a második részével. A DVD-k 8 klipet tartalmaztak megjelenésük szerinti sorrendben. Az elsőn a Gin no Tsuki Kuroi Hoshi-tól a Number Six-ig nézelődhetünk, az Alice in Pictures II. pedig a Jewels és az Eraser - Memoire d`une fleur - közti időszakot öleli fel. Ez a korong a Gekkou Yoku-t is tartalmazza, mely a Dive into the Sun című photobook-kal jelent meg.
Augusztusban megjelent új kislemezük, a Rainbows, mely a toplistákon 3. helyezett lett, és ez azóta is talán az eddigi legjobb helyezése a bandának, amit eddig elértek. Ismét turnéra indultak (Discotheque play like `A` Rainbows), melyet egy ekkor rögzített live DVD követett, a Discotheque play like `A` Rainbows - enter & exit - 2008 októberében.
Új daluk, a Cross Game szintén egy anime endingje lett, mégpedig a Yu-Gi-Oh! 5D`S-é, és két változata is ismert.
2009. január 14.: Vandalize. Az új album címe a világ pusztulásának témájából jön. 11 számot tartalmaz, többek között az előbbiekben említett Cross Game-et, a Rainbows-t és a Mirror Ball-t.

(Forrás:Japán4ever)

Biográfia:

Tagok:

Nao

dob

Tora

szóló gitár

Hiroto

szóló gitár

Albumok:

Alice Nine (A9) -  Alpha

Alpha

2007

Alice Nine (A9) -  Vandalize

Vandalize

2009

Alice Nine (A9) -  Gemini

Gemini

2011

Alice Nine (A9) dalszövegek (77 db):

-Dice-

3.2.1.REAL -SE-

4U

9th Revolver

Akatsuki video

Aoi Tori

Armor Ring video

Armor Ring

birth in the death

Blue Flame video

Blue Planet hun video

Blue Planet

Corona

Cosmic World video

Cosmic World

Cradle to [Alpha]

CROSS GAME

Dead School Screaming

Drella

Entr’acte

Eraser video

Eraser

Fantasy video

Fantasy

Gekkou Yoku hun video

Gemini video

GEMINI-0-eternal video

GEMINI-0-eternal

GEMINI-I-the void

GEMINI-II-the luv

Gradation

H.A.N.A.B.I. hun video

Haru, Sakura no Koro

Hyakka Ryouran

Innocence

Jelly Fish

Jewels video

Jewels

Kazerin

KING&QUEEN video

Kiss twice, Kiss me deadly

Kokkai no Kurage -Instrumental-

Kousai

Kowloon – Nine Heads Rodeo Show-

Merou Ni Shizunde video

Mirror Ball video

MIRROR BALL (Vandalize Edition)

Number Six hun video

Number Six

Overture (Bonus Track)

Q hun video

Rainbows hun video

RAINBOWS

Rumwolf

RUMWOLF

Ruri no ame hun video

Senkou video

Senkou

Shinkirou

Shunkashuutou video

Sleepwalker hun video

Stargazer video

Stargazer

Subaru hun video

Subaru

The beautiful name hun video

the beautiful name

Tsubasa video

Velvet

Waterfall

White Prayer video

White Prayer

World End Anthology

www.

Yami Ni Chiru Sakura hun video

Zankyou white out

Zero

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

ChibeChibi-chan Hozzászólás ideje: 2011-03-04 22:04:21

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-09 00:54:29

Véleménye a(z) "Alice Nine (A9)" előadóról:

annyira imádom őket nekem Nao a kedvenvem*o* és az új albumuk~ awww*o*

Kotoko Hozzászólás ideje: 2010-07-05 13:23:05

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-04 19:27:47

Véleménye a(z) "Alice Nine (A9)" előadóról:

Az egyik kedvenc visual kei együttesem, és ez a kedvenc számom tőlük...imádom őket...nekem Shou a kedvencem(L)

Cassis Hozzászólás ideje: 2010-05-25 13:27:18

Utolsó bejelentkezés:
2012-10-09 16:34:37

Véleménye a(z) "Alice Nine (A9)" előadóról:

Én is imádom a fiúkat, főleg Hiro-chant :3

gazzette Hozzászólás ideje: 2009-11-28 12:27:13

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-26 18:14:41

Véleménye a(z) "Alice Nine (A9)" előadóról:

imadom az alice ninet.......es eze daluk....oylan meghato...nah megt igaz....

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább