Def Leppard

Zenei irányzat: Hard Rock, Heavy Metal
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 3995 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

.A Def Leppard egy angol hard rock-együttes, amely a brit heavy metal új hullámával tűnt fel. Az együttest Rick Savage basszusgitáros, Pete Willisgitáros és Tony Kenning dobos tinédzserként alapították 1977-ben Sheffieldben. Nem sokkal később Joe Elliot énekes csatlakozásával felvették a Def Leppard nevet. Az eredeti dobos helyére hamarosan az akkor mindössze 15 éves Rick Allen érkezett, majd Steve Clark gitárossal egészültek ki.1980-as bemutatkozó albumukon (On Through the Night) már megkezdték az eltávolodást a heavy metaltól a közérthetőbb hard rock felé. Az albumon szereplő Bringin' On the Heartbreak volt az egyik legelső heavy metal videó amit az MTV is a műsorára tűzött. Ennek köszönhetően az 1980-as években Mutt Lange producer irányításával készített albumaik (High 'n' Dry, Pyromania és Hysteria) az Amerikai Egyesült Államokban multiplatina státuszt értek el és rajongók millióit hódították meg világszerte az együttes számára. Rick Allen dobos 1984 szilveszterén autóbaleset következtében elvesztette bal karját, de pár hónappal a baleset után egy speciális elektronikus dobon újra játszani kezdett majd visszatért a zenekarba. Kereskedelmileg legnagyobb sikereiket az 1987-ben megjelent Hysteria albumukkal aratták, mely egyaránt vezette a brit és az amerikai albumlistát. A lemezből mára több mint 20 millió példány kelt el, és olyan kislemezen is kelendő slágereket tartalmaz, mint a Pour Some Sugar on Me, Hysteria, Armageddon It, Animal, Rocket, vagy az annak idején a Billboard Hot 100-as listát vezető Love Bites. 1991. január 8-án újabb tragédia érte a csapatot, amikor az alkoholizmussal küzdő Steve Clark gitáros gyógyszertúladagolásban meghalt. Helyére Vivian Campbell érkezett a Whitesnake-ből és a Dio együttesből, akivel továbbra is sikerült megőrizniük népszerűségüket. Az 1992-ben megjelent Adrenalizealbum rögtön a Billboard magazin lemezeladási listájának élén nyitott, az albumról 6 dal jelent meg kislemezen, és a világkörüli lemezbemutató turné is sikeresnek bizonyult. A multiplatina korszakot a Vault: Def Leppard Greatest Hits (1980–1995) című válogatásalbum zárta le 1995-ben. Azóta megjelent albumaikkal az 1990-es és 2000-es évek megváltozott zenei közegében már nem tudták megismételni a korábbi milliós eladásokat, de továbbra is stabil rajongótáborral rendelkeznek. Pályafutásuk során több mint 100 millió albumot adtak el,(ebből 35 milliót az USA-ban) és a mai napig telt házas koncerteket adnak. A Def Leppard egyike azon ritka rockegyütteseknek, amiknek két albumuk is (Pyromania és Hysteria) 10 millió feletti példányban kelt el az Egyesült Államokban. Rajtuk kívül csak a Beatles, a Van Halen, a Led Zeppelin és a Pink Floyd rendelkezik ilyen eredménnyel. Az együttest a VH1 kinevezte a 31. "legnagyobb hard rock előadó"nak. Ezenkívül a "minden idők 100 legnagyobb előadói"nak listáján a 70. helyre rangsorolták őket. Legutóbbi stúdióalbumuk 2008-ban jelent meg Songs from the Sparkle Lounge címmel.

Tagok:

Rick Savage

basszus gitár

Pete Willis

szóló gitár

Phil Collen

szóló gitár

Vivian Campbell

szóló gitár

Steve Clark

szóló gitár

Albumok:

Def Leppard -  Pyromania

Pyromania

1983

Def Leppard -  Hysteria

Hysteria

1987

Def Leppard -  Adrenalize

Adrenalize

1992

Def Leppard -  X

X

2002

Def Leppard dalszövegek (72 db):

Action! Not Words

Animal video

Another Hit And Run video

Armageddon It

Cry

Die Hard The Hunter

Everyday

Everyday

Everyday

Excitable

Foolin' video

Four Letter Word

Fractured love

Girl Like You

Gods Of War

Gravity

Have You Ever Needed Someone So Bad

Heaven Is

Hello America video

Hysteria video

I Wanna Touch You

It Could Be You video

It Don't Matter video

Lady Strange video

Let It Go video

Let Me Be The One

Love bites video

Love Don't Lie

Make Love Like A Man

Mirror,mirror (Look into my eyes) video

No No No

Now video

On Through The Night

Personal Property

Photograph video

Promises video

Rock Brigade video

Rock of Ages video

Rock! Rock! (Till You Drop) video

Rocket video

Run Riot

Scar

Stagefright

Stand Up (Kick Love Into Motion)

Tear It Down

Tonight

Too late for love hun video

Torn To Shreds

Unbelievable

Wasted video

When The Walls Came Tumbling Down video

White Lightning

Women video

You Got Me Runnin'

You're So Beautiful

You're So Beautiful

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Chopperka Hozzászólás ideje: 2010-03-23 14:12:03

Utolsó bejelentkezés:
2011-10-07 16:39:05

Véleménye a(z) "Def Leppard" előadóról:

Szia, Gergő! Én is láttam, egyébként. (és a defleppard.com-on van egy csomó szöveg. azt nem tudom, miért nem küldöm akkor be, de van...)

Kovigreg Hozzászólás ideje: 2010-02-19 16:41:07

Utolsó bejelentkezés:
2011-10-02 19:36:28

Véleménye a(z) "Def Leppard" előadóról:

Azt én is láttam. Azért olyan kár, hogy ezeknek a klasszikus heavy metal bandáknak, mint a def leppard, vagy a guns n roses alig van fenn pár száma ezen a honlapon...

bestági Hozzászólás ideje: 2009-05-24 14:50:34

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-02 12:18:06

Véleménye a(z) "Def Leppard" előadóról:

sziasztok. a napokban láttam egy életrajzi filmet a Def Leppard-ról... ez újra eszembe juttatta ezt a régi együttest. sajnálom,hogy csak egyetlen szám szövegét olvashatom itt.... talán valakinek sikerül többet is leforditania. Hysteria vagy Animal.... :)

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább