Faith No More

Faith No More
Zenei irányzat: Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4348 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

A nyolcvanas évek elején, San Francisco-ban alakult együttes újdonságot hozott a zenei életbe azáltal, hogy stílusuk a heavy metal, a rap és a funky ötvözetéől alakult ki. Nagyon hamar népes szurkolótáborra tettek szert, bár első albumuk a We Care A Lot csak 1985-ben jelent meg.Ezen a korongon Mosley éneke melett főleg Jim Martin heavy stílusú gitárriffjei domináltak.

A következő nagylemez, az 1987-es Introduce Yourself (Mutasd be magad), már egy sokkal összetettebb korong, ahol a metál és a rap elemei végre nem kínkeservesen maradnak csak meg egymás szomszédságában. Ám hiába a lemez nagyszerű fogadtatása, a banda 88-ban megválik Mosley-től akinek helyét a Bay Area énekese, Mike Patton veszi át. Vele készítik el következő alkotásukat a The Real Thing című nagylemezt.

Pattonnal jó üzletet csinált a zenekar, mert kiválóan tudott váltani az éneklés és rappelés között, valamint igen jelentősen hozzájárult a bizarr dalszövegek megírásához. Zenei stílusötvözetük remekműve is ekkor jelenik meg: az Epic című kislemez amely a jelentős hard rock együttesek közé emeli a bandát.

Bár lemezeik kiadását nem siették el, pályafutásuk folyamatosan felfelé ívelt, és az 1992-es Angel Dust című lemezükkel jutottak el a csúcsra. Ezen a korongon találhatók a Faith No More legösszetettebb, legkomplexebb alkotásai. A lemezt népszerűsítő koncertkörúton azonban egyre inkább kiéleződtek az ellentétek az együttes tagjai között és Martint illetően mindenféle pletykák röppentek fel. Ezúttal alapjuk is volt, mivel következő korongjuk megjelenése után nyilvánosságra hozták, hogy Martint kirúgták és a King For A Day, Fool For Lifetime című lemezen már Trey Spruence gitározott. Trey sem maradt sokáig, őt Dean Mentia váltotta fel, majd Jon Hudson következett. Vele készült el az együttes legsikeresebb nagylemeze, melynek - láss pofátlanságot - Az Év Nagylemeze címet adták. Hiába, aki mer az nyer, mert a húzás ezúttal bejött: valóban ez a korong lett a 97-es év albuma. A lemez megjelenését követő koncertkörúton azonban véglegessé vált, hogy a banda tagjai immár nem tudnak egymással dolgozni így 1998-ban a Faith No More feloszlott.

A Who Cares A Lot című gyűjteményes album így már csak postumus jelent meg. Patton új zenekart alakított Fantomas néven, míg Bottum az Imperial Teen nevű együttesben folytatja pályafutását.

Faith No More dalszövegek (8 db):

Ashes To Ashes hun video

Easy hun video

Epic hun video

Evidence

Just a man hun video

Midlife Crisis video

Stripsearch video

We care a lot video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

denxero Hozzászólás ideje: 2009-04-10 08:22:03

Utolsó bejelentkezés:
2009-04-10 10:20:14

Véleménye a(z) "Faith No More" előadóról:

a magyar cim nem "hamurol hamura", inkabb "hamura hamu."

© 2017 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább