Ola

Ola
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 1874 alkalommal

Bemutatás:

Ola Nils Håkan Svensson vagy egyszerűen csak Ola 1986 február 23-án született a svéd Lund városban. Már fiatalon, 5 éves korában vette az első zongoraleckéjét nagyapjától, aki mind zeneileg, mint emberileg nagy hatással volt rá. Ő vol az, aki rávette, hogy csatlakozzon a helyi fiúkórus tagjaihoz énekesnek. Emellett nagy érdeklődést forditott a másik nagy kedvencére, a futballra. Hosszú ideig a vasalundi Trelleborg FF focistaklub tagja volt. Ám a zene közelebb állt a szivéhez, ezért 2005-ben jelentkezett a svéd Idol második évadjába, ahová sikeresen be is jutott. Október 21-én esett ki 8-ik helyen.

2006 április 27-én jelent meg első debütáló kislemeze Rain névvel. Hamarosan, május 31-én már a Given to fly albumát is meg lehetett venni Svédországban. A rajta tarlálható Given to fly, My home és a Brothers dalokat ő irta. Rain c. száma sokáig első helyezen tanyázott a slágerlistákon.

Az első megjelent kislemeze a következő albumáról a Natalie volt és 2007 június 7-én jelent meg. Nemcsak a nyár nagy slágere lett, de ezzel a számmal megkapta első platinalemezét is. Nemsokkal később már Európa több országában is hallható volt. Majd október 3-án megjelent a Good Enough stúdióalbuma is, melyről az SOS száma aranylemezes lett, és mindkettő kisalbum első helyezést ért el a slágerlistákon. Az SOS videóklipjét Lisszabonban forgatta. Az albumon található összes dalt Ola irta.
Még ebben az évben énekelte el Molly Sandén közreműködésével a High School Musical 2 nagysikerű dalának a you are the music in me-nek a svéd változatát, a Du är musiken i mig-et.

2008-ban megjelenő Good enough- a feel good edition albumáról a Love in stereo arany-, a Feelgood pedig kétszeres platinalemez lett.

A Sky's the limit kislemeze 2009-ben jelent meg, de a szám nem szerepelt egy albumon sem.

2010-ben az Unstoppable dala szintén platinalemezes lett. Ősszel elinditotta saját kiadóját, Oliniho Records néven, és itt jelentette meg Ola nevű albumát is, ami rögtön a lemezeladás elejére ugrott. Az albumról még 3 kisalbum született: Overdrive, All over the world és Riot cimmel. Az albuma megjelent többek közt az Egyesült Királyságban, USA-ban, Spanyolországban és Dél-Afrikában. Dalait Perez Hilton is dicsérte.
Egyesült Királyságban megjelent kislemeze az All over the world volt, és nagy sikerre tett szert. A BBC One egyik legtöbbet lejátszott videója lett.

2012-ben elkezdett turnézni Amerikában, megjelent az All over the world kislemeze, majd leforgatta a következő kislemezéhez tartozó videóklipet, az I'm in love-ot is, amit Los Angelesben és New Yorkban forgatott le.

DIJAK, JELÖLÉSEK:
2008: 14 jelölést kapott a Rockbjörnenen, illetve egy Grammy jelölése is volt azévben, amiből egy Best Song of the year dijat nyert.

Ola dalszövegek (1 db):

I'm in Love video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább