Black Label Society

Zenei irányzat: metál és rock
Albumok: 9 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1421 alkalommal

Bemutatás:

A Black Label Society egy amerikai heavy metal együttes, amelynek frontembere Zakk Wylde énekes-gitáros.

A Los Angeles-i banda nem ismer kegyelmet, a gitárlegenda Zakk így mutatta be zenekarát: „Ha az élet egy előtted tornyosuló hatalmas hegység, akkor a Black Label lényege, hogy bármi áron átjusson rajta: alagúton, megkerülve, megmászva, vagy ha kell, akkor egyszerűen szétkapja az egészet.”

Weboldal:

Biográfia:

Miután Ozzy Osbourne a kilencvenes évek végén, az Ozzmosis című lemezt követően hosszabb szünetet szeretett volna beiktatni, Zakk Wylde az addig másodlagos projektjeivel kezdett foglalkozni: a Pride & Glory és a Zakk Wylde's Book of Shadows elnevezésű együttesekkel. 1998-ban végül elindított egy új projektet is Hell’s Kitchen néven, ám a lemezre felkerülő dalok felvételét követően tudomására jutott, hogy a nevet nem tudja megszerezni, mivel valaki már levédette azt. Így kapta az új formáció a Black Label Society nevet, amelyet a whisky szeretete inspirált. Az 1999-ben megjelent albumot pedig Sonic Brew-ra keresztelték. A Zakk Wylde, Phil Ondich dobos, Nick Catanese gitáros és John DeServio basszusgitáros felállású négytagú együttes turnéra indult. Csupán egy évvel később, 2000-ben jelent meg a második nagylemez Stronger Than Death címmel, amelynek turnéján John DeServio helyett már Steve Gibb játszott basszusgitáron, aki mellesleg a Bee Gees-ből ismert Barry Gibb fia. A turné során Wylde és Ondrich között veszekedés alakult ki, így utóbbi elhagyta az együttest. Utóda Craig Nunenmacher lett, aki korábban a Crowbar együttesben játszott. A zenekar első koncertfelvétele Alcohol Fueled Brewtality Live +5 címmel 2001-ben látott napvilágot, ezt követte 2002-ben a 1919 Eternal című stúdióalbum. A 2001-es Ozzfest-turnén Mike Inez, az Alice in Chains basszusgitárosa lett tagja a zenekarnak, majd a 2002-es Ozzfesten már Robert Trujillo szerepelt Wylde oldalán. Ő azonban 2003-ban a Metallica basszusgitárosa lett. A 2003-as The Blessed Hellride című album turnéján ismét Mike Inez lépett fel az együttessel. 2004-ben ismét új lemezt adott ki a Black Label Society Hangover Music Vol. VI címmel. Ezután fix tagként került a zenekarba James LoMenzo basszusgitáros. A Mafia (2005) című album után LoMenzo elhagyta a zenekart a Megadeth kedvéért, így ismét DeServio került az együttesbe. 2005-ben a legnagyobb sikereket tartalmazó, 2006-ban pedig új nagylemez jelent meg Shot to Hell címen. Ezután háromévnyi várakozás után 2009-ben látott napvilágot egy újabb koncertlemez, a Skullage című. 2010 elején Craig Nunemacher kivált a zenekarból, helyét a Methods of Mayhem és az Evanescence zenekarokból ismert Will Hunt vette át. 2010 augusztus 10.-én 8. stúdióalbuma, az Order Of The Black megjelenését követően, a Billboard lista 4. helyére verekedte fel magát. 2011 márciusában, Will Hunt-elhagyta a zenekart, helyén a turnék erejéig Mike Froedge ütötte a bőröket. 2011 május 3.-án jelent meg a The Song Remains Not Same című albuma, amelyen epikus-romantikus hangvételű, feldolgozás dalokat hallhatunk, többek között az előző albumának egyes dalai átdolgozását. 
A zenekar 2013. szeptember 24-én adta ki a 'csendesülős' koncert DVD-jét Unblackened címmel, amelynek anyagát sok tologatás után végül márciusban rögzítették a Los Angeles-i Club Nokiában, mégpedig egy vonósnégyes közreműködésével.
A következő évben (2014. április 8.) a zenekar egy új albummal jelentkezett Catacombs Of The Black Vatican címmel, amelyen a csapat új gitárossal dolgozik, Nick Catanese helyét a Lizzy Bordenből ismert Dario Lorina vette át.

forrás: wikipedia, rockstation.blog.hu

Tagok:

Zakk Wylde

ének, gitár

John DeServio

basszusgitár

Black Label Society dalszövegek (37 db):

13 Years Of Grief

Ain't Life Grand

All For You

Battering Ram

Beneath The Tree

Berserkers

Black Pearl

Bleed For Me

Bored to Tears

Born To Lose

Bridge To Cross

Bullet Inside Your Head

Counterfeit God

Demise Of Sanity

Genocide Junkies

Graveyard Disciples

Hey You (Batch Of Lies)

Just Killing Time

Life / Birth / Blood / Doom

Lords Of Destruction

Lost Heaven

Lost My Better Half

Love Reign Down

Low Down

Mass Murder Machine

Mother Mary

No More Tears

Peddlers Of Death

Phoney Smiles & Fake Hellos

Refuse To Bow Down

Rust

Spoke In The Wheel

Stronger Than Death

Superterrorizer

The Beginning...At Last

The Rose Petalled Garden

World Of Trouble

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább