White Stripes

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4511 alkalommal

Bemutatás:

1997-ben alakult alternatív rock együttes, két tagja Jack White (John Anthony Gillis)-ének, gitár, egyéb és Meg White (Megan White)-dob, egyéb ütős hangszerek.. A csapat Detroit-ból indult és egy szempillantás alatt meghódították a fél világot. 6 nagylemez, 3 Grammy-díj.

2011-ben közös megegyezéssel felbontották a zenekart. Jack további 2 együttesben aktívan zenél: The Raconteurs, The Death Weather (az együttes másik énekese a The Kills énekesnője Alisson Mosshart.

Biográfia:

The White Stripes amerikai alternatív rock együttes volt. A detroiti zenekar két tagból állt, Jack White (ének, gitár és egyéb hangszerek), Meg White (dob, és egyéb ütős hangszerek). Az ő nevükhöz fűződik a világ legrövidebb koncertje, amely mindössze egyetlen másodpercig tartott, amíg Jack eljátszott egyetlen akkordot 2007 júliusában a kanadai St. John's városban. Történetük Jack White (John Anthony Gillis) a 90-es években a Goober & The Peas zenekarban dobosként kezdte a pályafutását, néhány év után azonban gitárra váltott. Ekkor ismerkedett meg egy helyi bár felszolgálójával, Meg White-tal, akit 1996. szeptember 21-én feleségül vett.Ekkor vette fel Jack felesége vezetéknevét. Házasságukat sokáig nem hozták nyilvánosságra, a nyilatkozataikban mindig testvérpárnak vallották egymást. Meg ezután kezdett zenélni, 1997-től dobol. A házaspár ezután alapította meg a The White Stripes zenekart, első nyilvános fellépésük 1997. július 14-én volt Detroitban. Kezdetben más helyi bandákkal együtt léptek fel - többek között a Bantam Rooster, a The Dirtbombs, a The Paybacks, a Rocket 455, és a The Hentchmen társaságában - és lettek egyre ismertebbek az underground zenében. Egy független detroiti garázs rock profilú kiadóval, az Italy Records-zal kötötték meg első lemezszerződésüket 1998-ban. Első számuk a Let's Shake Hands 1998. februárjában 1000 példányban kizárólag hanglemezen jelent meg. Az első White Stripes album három korábban kiadott szám után 1999. június 15-én jelent meg The White Stripes címmel, majd ezt követte 2000-ben a De Stijl. Az áttörést jelentő albumuk a sorrendben a harmadik, White Blood Cells volt, amely aranylemez lett az USA-ban. Az eddigi legsikeresebb lemezük a 2003-as Elephant című, amely platinalemez minősítést ért el. Ezen a kiadáson hallható a talán legismertebb számuk, a Seven Nation Army, illetve ez volt az első White Stripes album, amely Grammy-díjat nyert a legjobb alternatív album kategóriában. 2004-ben kiadták az Under Blackpool Lights című koncert DVD-jüket. Ez a lemez 26 számot tartalmaz a 2004. január 27-28-i blackpooli koncertjükről. Ötödik stúdióalbumukon a 2005-ös Get Behind Me Satan nevűn Jack az akusztikus gitárt és a zongorát helyezi előtérbe az elektromos gitár helyett. Ez az album a tőlük kicsit szokatlan új hangzás ellenére is sikeres tudott lenni, az USA-ban aranylemez lett, és újabb Grammy-díjat kaptak érte. A 2007-ben megjelent stúdióalbum, az Icky Thump a legfrissebb White Stripes album, amely ismételten Grammy-díjat jelentett számukra. 2011. február 2-án bejelentették feloszlásukat. Diszkográfia * 1999: The White Stripes * 2000: De Stijl * 2001: White Blood Cells * 2003: Elephant * 2005: Get Behind Me Satan * 2007: Icky Thump

White Stripes dalszövegek (22 db):

Ball and Biscuit video

Black math

Blue orchid hun video

City Lights video

Conquest hun video

Fell in love with a girl hun video

Hello operator video

Hotel Yorba video

I Just Don't Know What to Do with Myself video

In The Cold, Cold, Night video

Jolene hun video

Jumble, jumble video

Let's Build a Home video

Little Ghost video

Little room hun video

My doorbell video

Seven nation army hun video

The denial twist video

The hardest button to button video

Well It's True That We Love One Another hun video

You're pretty good looking video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

FlegerneDin Hozzászólás ideje: 2010-10-14 19:57:25

Utolsó bejelentkezés:
2011-08-16 11:06:35

Véleménye a(z) "White Stripes" előadóról:

original

FlegerneDin Hozzászólás ideje: 2010-10-08 17:03:44

Utolsó bejelentkezés:
2011-08-16 11:06:35

Véleménye a(z) "White Stripes" előadóról:

They're just originally and perfect....

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább