Garbage

Zenei irányzat: alternatív rock
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 4460 alkalommal

Bemutatás:

A Garbage amerikai alternatív rockzenekar, amely a Wisconsin-beli Madisonban alakult, 1993-ban. Az együttest a skót származású Shirley Manson énekesnő és három amerikai zenésztársa, Duke Erikson, Steve Marker és Butch Vig alkotja.
A Garbage három férfi tagja már körülbelül egy évtizeddel az együttes alapítása előtt ismerte egymást, Duke és Butch több zenekarban játszott együtt, Steve Marker pedig mint hangmérnök került velük kapcsolatba. A közös zenekarok egyike 1993-ban feloszlott, s a három fiú ekkor állt össze, akkor még azért, hogy remixeket készítsenek U2-, Depeche Mode- és Nine Inch Nails-számokból. Ezt követően döntöttek egy együttes alakítása mellett, a névválasztást (garbage = szemét) állítólag az ekkori munkáik egyikéről alkotott kritika szülte. A trió tagjainak sorában hamar felmerült az igény egy énekesnő iránt, akit végül az Angelfish együttes énekesnőjének személyében találtak meg. Első nagyobb közös sikerük a Vow című szám volt.
Mind a négy tag részt vesz a szerzői és produceri munkákban is.

Biográfia:

A zenekar 1995-1996-ban több nagy sikerű számmal robbant be a nemzetközi zenei piacra, ilyenek voltak a Stupid Girl vagy az Only Happy When It Rains című számaik. Debütáló albumuk, amely a Garbage címet viseli, több mint négymillió példányban kelt el, s ezzel dupla platinalemez lett az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Következő, Version 2.0 című lemezük 1998-ban jelent meg, s a következő évben két Grammy-kategóriára is jelölték. 2003-ban a zenekar feloszlott, de 2010 óta újra aktívak.

Tagok:

Duke Erikson

basszus gitár

Steve Marker

ritmus gitár

Garbage dalszövegek (23 db):

#1 Crush hun video

Blood for Poppies video

It's all over but the crying hun video

Only happy when it rains hun video

The world is not enough video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

aczelborca Hozzászólás ideje: 2010-08-22 16:30:11

Utolsó bejelentkezés:
2011-06-09 01:20:15

Véleménye a(z) "Garbage" előadóról:

Hát nem ez az egyetlen szám ami hiányzik innen, csak egy album szövegeit töltöttem fel meg még pár nótát, aztán elegem lett ebből az oldalból.

Katusom Hozzászólás ideje: 2010-08-02 11:40:10

Utolsó bejelentkezés:
2018-05-15 19:21:58

Véleménye a(z) "Garbage" előadóról:

The World Is Not Enough Ez nagyon jó , de hiányos a lista. A fenti szám nincs köztük.

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább