Randy Newman

Randy Newman
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1126 alkalommal

Bemutatás:

Randall Stuart "Randy" Newman született 1943 november 28. amerikai énekes-dalszerző, hangszerelő, zeneszerző és zongorista, aki jellegzetes hangjáról, maró (és gyakran szatirikus) pop dalairól és a filmzenéiről ismert.
Az 1980-as években Newman film zeneszerzőként dolgozott, többek között a Ragtime, Ébredések, Bőrfejek, Apádra ütök, Vágta, Maverick, A hercegnő és a béka zeneszerzője. Ő szerezte a hét Disney-Pixar film zenéjét is: Toy Story, Egy bogár élete, Toy Story 2, Szörny Rt., Verdák, Toy Story 3, Szörny egyetem.
Newman már húszszor jelölték Oscar-díjra, amit kétszer el is nyert, valamint nyert három Emmy, hat Grammy-díjat is. Newman bekerült a Dalszerző Hírességek Csarnokába 2002-ben. 2007-ben beiktatták a Disney Legend. [3] Newman beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame múzeumban április 2013

Randy Newman dalszövegek (3 db):

I think it's gonna rain today. hun video

It's a jungle out there hun video

When I'm gone hun video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább