De/vision

Zenei irányzat: Electro Pop, Synthpop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1485 alkalommal

Bemutatás:

A németországi Darmstandból származó DE/VISION 1988-ban kezdte zenei pályafutását. Az eredeti 4 tagos felállás először 1991-ben Stefan Blender, majd 2000 szeptemberében Markus Ganßert zeneszerző tagok kilépésével 2 tagra csökkent. Mára Steffen Keth énekes, zeneszerző és Thomas Adam szövegíró, szintetizátoros alakítják az együttest. Stílusát tekintve a DE/VISION zenéje leginkább a synth/progresszív pop kategóriába sorolható, de hallhatóan nem vetik meg a techno, trance, hip-hop, rock, vagy a többi úgymond "divatos" stílusirányzatot sem. A DE/VISION zenei kiadványai egytől egyig eredetiek, a dalok majdnem kizárólag angol nyelven írt szövegei melankolikusak, időtállóak.

Az első toplistás sikerek a harmadik, "Fairyland" című nagylemezzel kezdődtek, de az átütő siker csak 1997-ben a "Wea Records" nagy kiadóhoz való átigazolással együtt érkezett meg. A "Monosex" lemez 11 slágergyanús dala még a nem kimondottan DE/VISION rajongókat is lenyűgözte. Tíz sikeresnek mondható év slágerei jelentek meg 1998 végén a "Zehn" (88-98) válogatás lemezen. A zenekar ezzel is ünnepelte 10 éves fennállását 1998. november 17-én. Az ezt követő telt házas koncertsorozat után Georg Kaleve producer közreműködésével elkészült a következő nagylemez, a "Void" 1999 őszén. A lemez és a két kiemelt maxi: a "Foreigner" és a "Freedom" folytatta a DE/VISION útmutató munkásságát a modern elektronikus zenében. A 2000 májusában kezdődő turné után szeptember 30-án Markus kilépett a DE/VISION-ből.

Még ez év őszén született meg a "Green Court Featuring DE/VISION Project", ami inkább nevezhető tánczenei kísérletezésnek. A Project (Marc Dawn német DJ/producer és Steffen ének) kiadott két toplistás maxit: "Shining" és "Take (my breath away)" címmel, ám ez a felállás azóta is szünetel.

A 2001-es év változást hozott az együttes életében, ismét kiadót váltottak (Drakkar Entertainment/BMG) és Berlinbe költöztek, ahol felvették a soron következő albumot, melynek nem meglepő módon "Two" (Kettő) nevet adták. A 2001. októberi megjelenést megint egy hosszabb turné követte. 2002-ben az együttes tagjai stúdióba vonultak, elkészült a "Devolution" c. lemez. A 2003 januárjában megjelent új nagylemez és az ezt követő maxi CD, a "Drifting Sideways" az együttes új zenei arculatát mutatta be. A "Devolution Tour Live 2003" lemezt a turné Lipcsei és berlini állomásain rögzítették a 15 éves jubileum alkalmából.

2004 tavaszán fejeződtek be a soron következő stúdió album, a "6 Feet Underground" munkálatai. E lemez toplistás szereplésében és szakmai/rajongói elismerésben a "Monosex" óta a legsikeresebbnek nevezhető. Szintén 2004-ben jelent meg egy remix, ami a Telekommander producer csapat közremuködésével készült az In Strict Confidence "7 Lives" című dalából. 2004 tartogatott még egy DE/VISION-höz köthető projektet, a közismert DJ, Marc van Linden, valamint Steffen (ének) és Thomas (szöveg) közös munkájának gyümölcse a "Real Thing" címu szerzemény, ami sajnálatos módon csak limitált bakelit lemezeken és egy "Dreamdance" válogatás CD-én jelent meg.

Az ezt követő DE/VISION lemez 2006. január 27-én jelent meg a "Subkutan" címmel. A melankolikus, lassú hangvételű lemez 10 év után újra német nyelvű dalt is tartalmaz ("In Dir"). A megjelenése első hetében a német lemezlista 50. helyén debütáló lemezt a "The End" maxi vezeti fel, és ismét egy turné követi.
2006 nyarán jelenik meg egy "Schattenreich" című zenei válogatás, melyen - az eredetileg a "Subkutan" lemezhez készült - "Breathless" című DE/VISION szerzemény került fel. Ez az év egy dupla "Best Of" lemezzel is szolgál, melyen új dalként szerepel a "Love Will Find A Way". Ez a szám volt az első mely készítésénél az Arne Schumann és Josef Bach producerpáros tevékenyebben részt vett a munkában. A közös munka újabb lendületet adott a csapatnak, mely a 2007 augusztusában megjelenő "Noob" című albummal folytatódott.

A zenekar saját kiadójától 2010 márciusában megjelent "Popgefahr" albumon jól érezhető a felfrissülés - vagy épp a visszatérés. Az eddig szkeptikus rajongók is elismeréssel nyilatkoztak a lemez hangzását illetően: a "Popgefahr" az utóbbi évek egyik legjobban sikerült DE/VISION lemeze!

De/vision dalszövegek (9 db):

Deliver Me video

Dress Me When I Bleed video

Foreigner video

Heart-Shaped Tumor video

Like A Sea Of Flames video

Love will find a way video

Rage video

Strange Affection video

We Fly.. Tonight video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább