Beth Hart

Zenei irányzat: Blues-Rock
Albumok: 10 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2310 alkalommal

Bemutatás:

Beth négy éves korában kezdett zongorázni, később a Los Angeles High School for Performing Arts nevű intézményben tanult ének és cselló szakon. 1993-ban került be a helyi klubok körforgásába egy tehetségkutatóban történt feltűnésével. A szakma és a közönség egyaránt új Janis Joplinként tekintett rá. Az énekhangja mellett kábítószer függősége hasonló volt, de szerencséjére meg tudott szabadulni az alkohol és drog démonától. Egyesek azt mondják, nem lehet igazi művészi értéket létrehozni gyötrelem, az életet megváltoztató események nélkül. Nos, az említett kábítószer függőség mellett családi tragédiák részese is volt. Nővére AIDS szövődmények miatt veszítette el, apja pedig elhagyta családját.
Még 1993-ban alapította meg zenekarát, és 1996-ban adták ki debütáló albumukat „Immortal” címmel, amely Beth saját, illetve zenésztársaival közös szerzeményeit tartalmazta. A következő „Screamin’ for My Supper” három évvel később jelent meg.
Az igazi nagy sikert először Európában érte el 2005-ben Hollandiában tartott koncertjével, amelyről hang- és DVD-lemez került kiadásra „Live at Paradiso” címmel. A lemez csúcsa a koncert végén előadott Led Zeppelin sláger, a „Whole Lotta Love”. Beth Hart koncertműsora azonban szinte kizárólag saját dalaira épül. Újabb albumai két évenként követték egymást Európában és Japánban.
Közben a veterán belga jazz szájharmonikás Toots Thielemans lemezén énekelte az "I Gotta Right to Sing the Blues" című sztenderdet.
2010-ben megjelent „My California” albumán a „Sister Heroine” gitárszólóját Slash játszotta, továbbá „Mother Maria” címmel írt egy számot a gitárosnak, akivel többször felépett.
2011 elején Hart a blues szupersztár Joe Bonamassa társaságában készített egy nagy feltűnést és egyben nagy sikert arató albumot „Don’t Explain” címmel. Ezen az albumon azonban egyetlen saját dal sem szerepel, hanem példaképei, Etta James, Billie Holiday és más blues és soul előadók dalait adta elő. Bonamassával közös munkásságuk még a 2013-as „Seesaw” és a 2014-es „Live in Amsterdam” albumokkal folytatódott. Még 2013-ban Beth Hart egy dalt közösen énekelt Buddy Guy-jal, nagy kedvencévek, annak „Rhythm & Blues” című kettős albumán. Ezt megelőzően Buddy Guy tiszteletére énekelt Jeff Beck gitárkíséretével a Kennedy Centerben és közreműködött Jeff amerikai turnéján.
Idén áprilisban került kiadásra Beth Hart legújabb albuma, amely limitált digipak kiadásban, illetve vörös színű vinylen is kapható lesz.
Beth Hart zenekarának tagjai: Jon Nichols (szólógitár), PJ Barth (gitár), Bob Marinelli (basszusgitár), Bill Ransom (dob), a road manager Scott Guetzkow egyben Beth házastársa.
- Forrás: http://www.gastroblues.hu -

Beth Hart dalszövegek (6 db):

Chocolate Jesus hun video

Don't Explain hun video

Fire On The Floor video

For my friends hun video

I'd Rather Go Blind video

Your heart is as black as night hun video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább