FTIsland

Zenei irányzat: rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1318 alkalommal

Bemutatás:

Az F.T. Island (hangul: 에프티 아일랜드, Ephuthi Aillendu, nyugaton Epeuti Aillaendeu)

2007-ben alakult dél-koreai hangszeres pop-rock / rock-együttes.

Tagjai:
Cshö Dzsonghun (gitár, billentyűk), I Honggi (fő vokál), I Dzsedzsin (basszusgitár, vokál), Cshö Minhvan (dobok) és Szong Szunghjon (gitár, vokál).
2009 januárjában O Vonbin kilépett az együttesből, Szong Szunghjon az ő helyére érkezett.

Nevük a Five Treasure Island (magyarul: ötkincses sziget) rövidítése.
Dél-Korea első idolzenekarának tartják őket.

Első lemezük, a Cheerful Sensibility 2007-ben jelent meg, Lovesick című daluk hetekig vezette a slágerlistákat. Első japán nyelvű slágerük, a The One vezette az Oricon napi listáját. 2014 januárjával bezárólag négy koreai és öt japán nyelvű nagylemezük, valamint számos középlemezük és kislemezük jelent meg. Többször turnéztak Ázsiában, Ázsián kívül az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban és Dél-Amerikában léptek fel.
2015 januárjában az együttes megtartotta első európai koncertjét a párizsi La Cigale-ban, melyet dél-amerikai koncertkörút követett. Az együttes először koncertezett Ázsián kívül önállóan.
2015 március elején az FNC Entertainment bejelentette, hogy az együttes saját dalokból komponált I Will című ötödik koreai nagylemeze március 23-án jelenik meg.

Az együttes tagjai egyéb más tevékenységet is folytatnak, Honggi elismert színész, Dzsedzsin, Szunghjon és Minhvan pedig musicalekben énekel.

Az F.T. Island együttes pályafutása során összesen több mint 13 díjat nyert el, hétszer jutalmazták őket a Golden Disk Awardson, és többször lettek elsők a televíziós slágerlistákon, mint az Inkigayo vagy a Music Bank.

FTIsland dalszövegek (1 db):

TO THE LIGHT video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Zsanett71 Hozzászólás ideje: 2015-05-07 09:37:27

Utolsó bejelentkezés:
2019-03-25 21:15:28

Véleménye a(z) "FTIsland" előadóról:

Az F.T. Island az FNC Entertainment első előadója volt, az ügynökség vezetője, Han Szongho (한성호) a negatív vélemények és kritikák ellenére is úgy vélte, a K-pop-idolegyüttesek mellett hangszeres együttes is lehet sikeres. Az ügynökség másik hangszeres idolegyüttese, a CN Blue és az F.T. Island marketingje közötti különbséget azzal magyarázta, hogy míg I Honggi hangja megkapóbb, melodikusabb, Csong Jonghva hangja inkább modern érzetű. Karrierjük kezdetén az együttest kisfiús kinézetük és a K-pop-idolokhoz hasonló gyakornokrendszerben való debütálásuk miatt az a vád érte, hogy „nem igazi együttes”.\r\n\r\nAz F.T. Island Koreában melodikusabb pop-rockot játszik, Japánban erőteljesebb, keményebb rockzenét. Ennek oka, hogy a japán közönség előtt olyan zenét játszhatnak, ami nekik tetszik, a koreai piacon azonban „aggódni[uk] kell, hogy a dalok mennyire vonzóak”. Zenei műfajuk megítélése azonban nem egységes az angol nyelvű médiában, a Tenasia például popegyüttesként definiálta őket, a XinMSN viszont rockegyüttesként, kijelentve, hogy „igazságtalan – és pontatlan – a rockegyüttes F.T. Island koncertjét ’K-pop-koncertnek’ titulálni, annak ellenére, hogy általában ebbe a kategóriába sorolják őket, és halljusztárnak minősülnek. Hiszen végső soron megjelenésük és hangzásuk is éles kontrasztban áll a többiekével.” A KpopStarz szerint az együttes „vitán felül Korea egyik vezető rockegyüttese”. A tajvani The China Post pop-rockegyüttesnek nevezi őket. Ők maguk úgy vélekednek, valahol a fiúegyüttes és a rockegyüttes között félúton vannak.\r\n\r\nAz együttes karrierje kezdetén más dalszerzők dalait adta elő. A 2009-ben Japánban megjelent I Believe Myself című kislemez volt az első, amin az együttes tagjai dalszerzőként és szövegíróként közreműködtek. Innentől kezdve egyre gyakrabban vettek részt az albumok zenei munkálataiban, saját szerzeményeiket a kritikusok is pozitívan fogadták. 2013-ban I Honggi Memory című szerzeménye a koreai Thanks to albumuk title trackje volt. Az együttes japán nyelvű dalainak nagy része saját szerzemény. The Mood című, 2013. november 18-án kiadott koreai középlemezükön is több saját dal szerepel, a Can’t Have You-t Cshö Dzsonghun, a The Way Into You-t I Dzsedzsin, a Sirent pedig I Honggi komponálta.\r\n\r\nAz együttes énekese, I Honggi hangját a médiában gyakran illetik a „megbabonázó”, „lenyűgöző” és „erőteljes” jelzővel, 2012-ben száz K-pop-idol szavazata alapján az ötödik legjobb idolénekesnek választották.

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább