Rick Wakeman

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 842 alkalommal

Bemutatás:

Richard Christopher „Rick” Wakeman, angol billentyűs, a progresszív rockot játszó Yes tagja. Zenész családból származik, édesapja zongoraművész. A Royal College Of Musicban végezte tanulmányait, de közben session zenészként is dolgozott. Tanulmányi után először a komolyzene irányában indult el: zenekarban játszott, kórusban énekelt, de utána rockzene felé fordult.

Biográfia:

1970-ben csatlakozott a folk rockot játszó Strawbshoz, majd 16 hónap után 1971-ben "átigazolt" a Yes-be. 1974-ig tagja volt az együttesnek, majd önállóan jelentette meg albumait. Már a Yesben is feltűnt képességeivel, jelentős szerepe volt a zenekar hírnevében, igazi képességei azonban szólólemezein bontakoztak ki. 1976 és 79 között ismét fellépett volt zenésztársaival, de az önálló munkát nem hagyta abba. Elsősorban a klasszikus, nem ritkán a romantikus stílusokhoz vonzódik, de szívesen kísérletezik az elektronika kínálta lehetőségekkel is. Albumai egy jelentős művészegyéniség maradandó értékű produkciói. Közreműködött David Bowie, a T. Rex és Cat Stevens felvételein.

Rick Wakeman dalszövegek (6 db):

Anne Boleyn 'The Day Thou Gavest Lord Hath Ended' video

Anne Of Cleves video

Catherine Howard video

Catherine Of Aragon video

Catherine Parr video

Jane Seymour video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább