Gus G.

Zenei irányzat: Metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 711 alkalommal

Bemutatás:

Gus G. 1980-ban született görög származású gitáros, aki jelenleg Ozzy Osbourne zenekarában muzsikál, de van egy saját zenekara is, mely a Firewind névre hallgat. Korábban olyan zenekaroknak volt tagja, mint a Mystic Prophecy, a Dream Evil, a Nightrage, de besegített az Arch Enemy és a Kamelot számára is

Weboldal:

Biográfia:

Először 10 évesen vett hangszert a kezébe, mégpedig egy Floyd Rose tremolóval felszerelt, sunburst színű Fender Stratocastert. Az első dal amit megtanult eljátszani az a Break On Through volt a The Doorstól, valamint a Black Sabbath Sweet Leaf klasszikusa. Az első gitárszóló amit már el tudott játszani az a Metallica féle Nothing Else Matters lírai hangvételű szólója volt. Tizenévesként olyan zenekarok voltak rá hatással, mint a Guns N’ Roses, a Metallica, a Black Sabbath vagy az Iron Maiden. 1995-ben Görögországban lépett fel Gus G. egyik nagy bálványa Yngwie Malmsteen, valamint nemsokkal később az Iron Maiden is. Ezen koncertek csak még inkább megerősítették az ifjú gitárost abban, hogy zenészi pályára lépjen.

Gus miután betöltötte 18. életévét Bostonba repült, hogy beiratkozzon a neves Berklee Zenei Kollégiumba. Itt kapcsolatba került egyik nagy példaképével Joe Stump gitárossal. 2001-ben a Mystic Prophecy tagjaként szerepelt a zenekar Vengeance című albumán. Egy év múlva Firewind névre keresztelt saját zenekara is kiadta debütáló nagylemezét, mely 2003-ban jelent meg, Between Heaven and Hell címmel. Szintén 2003-ban szerepelt a melodikus death metalt játszó Nightrage Sweet Vengeance albumán is. Ezt követően a Mystic Prophecy tagjaként még két nagylemezen volt hallható (Regressus-2003, Never-Ending-2004,) míg a Nightrage tagjaként a 2005-ös Descent into Chaos lemezen gitározott. 2002 és 2004 között 3 nagylemezt rögzített a svéd Dream Evil, heavy metal zenekarral.

Ezidő alatt a Firewind két lemezt adott ki, a 2003-as Burning Earth címűt, valamint a 2005-ös Forged by Firet, a korábbi power metal stílusban. Közben Gus G. vendégként szerepelt Rob Rock Garden of Chaos lemezén, az Old Man's Child In Defiance of Existence albumán, valamint a japán Sigh Gallows Gallery lemezén is. 2006-ban kisegített az Arch Enemy számára, de a Doomsday Machine lemezen is hallható volt egy szóló erejéig.

2006-ban új Firewind album jelent meg az Allegiance, melyet a 2008-as The Premonition követett a sorban. 2009-ben vendégeskedett korábbi zenekara a Nightrage számára, mégpedig annak 2009-es lemezén a Wearing a Martyr's Crown címűn. 2009 év végén pletykák kezdtek el terjengeni arról, hogy Ozzy Osbourne Gus G. személyében találta meg Zakk Wylde utódját. A hírt végül hivatalosan is bejelentették, a Total Guitar magazin borítóján pedig már együtt volt látható Ozzy-val. Gus ekkortájt a Kamelot európai turnéján vendégeskedett, mint kisegítő gitáros. 2010-ben jelent meg Ozzy új albuma a Scream, melyen már Gus G. gitározott, de azóta már elkészült az új Firewind album rögzítésével is, mely a Days of Defiance címet kapta.

További Firewind albumok:
Few Against Many (2012)
Apotheosis Live 2012 (2013)

Első szólóalbuma, I Am The Fire címmel 2014-ben jelent meg, melyen a kedvenc zenészeivel játszik együtt, pl. Mats Levén, Jeff Scott Soto, Blake Allison, Billy Sheehan, David Ellefson, Michael Starr stb. 


forrás: wikipedia

Gus G. dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább