Honeycombs

Zenei irányzat: Beat
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 938 alkalommal

Bemutatás:

A Honeycombs az úgynevezett brit invázió egyek figyelemre méltó képviselőjeként 1963 novemberében alakult amatőr együttesként, eredeti neve The Sheratons volt. Stílusában jól megfér egymás mellett a kemény, dübörgő hangzás, mint ezt leghíresebb daluk, a Have I The Right? is tanúsítja, valamint a lírai vonal is - ez utóbbira jó példa a Whitout You Is The Night. Különlegessége a zenekarnak, hogy a brit mezőnyben egyedüliként női dobosa volt Anne Margaret (Honey) Lantree személyében, aki a ritmushangszer mellett énekelt is.
Az együttest Martin Murray gitáros alapította, aki nagyon hamar kiszállt a zenekarból. A Honeycombs zenészei a londoni West Enden ütötték fel tanyájukat. Dalaikat Joe Meek stúdiójában vették fel. Meek a Telstart játszó Tornados együttes oszlopos tagja volt korábban, több szerzeményével is segített az együttesnek.
Jelentős szerepe volt a Honeycombs népszerűvé válásában a Howard and Alan Blaikley szerzőpárosnak, amely az évek során a Dave Dee, Dozy, Beaky Mick&Tich zenekarnak, Lulu énekesnőnek és másoknak is szállított dalokat. A zenekar egyetlen listavezető dala, a Have I The Right? 1964-ben született, fokozatosan nyomult felfelé a brit listán egészen a csúcsig, a kislemezből egymilliónál többet adtak el. Anglián kívül Japánban és Ausztráliában is első lett, de a sikerdalnak Amerikában be kellett érnie az 5. helyezéssel.
A zenekar első énekese Denis D’Ell erős, ugyanakkor rendkívül kulturált, levegős hangjával azonnal felismerhetővé tette a Honeycombst. A Have I The Right után sok szép dalt jelentettek meg, ezek azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Mindenképpen kiemelést érdemel az It is Because, a Once you Know, a Without You Is The Night, a How the Mighty Have Fallen?, a Color Side, a Just a Face in The Crowd, a Something I Gotta Tell You (Honey énekével a Dave Dee, Dozy. Beaky Mick & Tich repertoárjából). Eljátszották a Kinks Something Better Beginning című sikerét is. A brit listán feltűnt néhány további Honeycombs-szám – köztük az Is It Because és a That’s The Way, de a legjobb 10 közé nem került be egyik sem.
Az évek során játszottak többek között az akkoriban népszerű Top of Pops, a Ready Steady Go!, a Shindig! című zenés tv-műsorban. Szerepelt a klasszikus csapat a Pop Gear (Slágerrevű) című 1965-ös mozifilmben, amelyet Magyarországon játszottak a mozik és később több televíziós csatornán is műsorba került.
Az együttes tagjait elkeserítette, hogy első sikerüket nem tudták megismételni. Ezért 1966-ban távozott D’Ell, Ward és Pye, míg John Lantree és Honey Lantree maradt az új zenészekkel, ebben az összetételben még egy évig futott a Honeycombs, majd 1967-ben feloszlott.
Az eredeti lemezek és válogatások ébren tartották az érdeklődést a Honeycombs iránt, Murray az 1990-es években turnézott a Martin Murray’s Honecombs nevű formációval, D’Ell, Honey Lantree, Peter Pye együtt koncertezett, később sikerük nyomán John Lantree is csatlakozott hozzájuk. 2004-ben Murray irányításával megszületett a New Honeycombs, s maradt a névvita a csapatban később megforduló zenészekkel. A New Honeycombs 2011-ben is koncertezett. D’Ell 2005-ben rákbetegség következtében meghalt.
(Forrás: literatura.hu Kovács Miklós)

Honeycombs dalszövegek (1 db):

Have I The Right? ( video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább