Luv'

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 799 alkalommal

Bemutatás:

A Luv' együttes 1977-ben alakult holland női trió, a holland könnyűzene egyik legsikeresebb képviselője. 1977 és 1981 között gyakori szereplői voltak az európai országok slágerlistáinak, sőt Dél-Afrikában és Mexikóban is népszerűvé váltak. 1981-ben az együttes feloszlott, ami az eurodisco népszerűségének visszaesésével állt összefüggésben. 1989 és 1994 között az együttes újra összeállt, de csak 1993-tól az eredeti felállásban. Bő egy évtized után, 2005-től a Luv' újra létezik, ugyancsak eredeti felállásban. 2012-ben feloszlottak.

A Luv' az egyetlen olyan együttes a diszkózene fénykorából, amely az eredeti felállásban állt össze újra. Egykori pályatársaik közül az új évezredben már a Boney M., a Dschinghis Khan, a Saragossa Band, a Goombay Dance Band, az Arabesque, az Ottawan vagy a Village People sem az eredeti felállásban lép fel.

Luv' dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább