Poli Genova

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 371 alkalommal

Bemutatás:

Poli Genova (Szófia 1987. február 10. — ), bolgár énekesnő.

Poli Genova már egészen kis korában ismert lett Bulgáriában, amikor csatlakozott a Bon-Bon nevű gyerek együtteshez, amely 2007-ben a Junior Eurovíziós Dalversenyen képviselte a balkáni államot, de akkor már Poli nélkül. Az énekesnő már négyszer is próbálkozott kijutni a dalversenyre; 2005-ben döntős volt a Melody együttessel a bolgár nemzeti döntőn, 2009-ben pedig a második helyet szerezte meg a végleges induló, Krassimir Avramov mögött. Az akkori versenydala, az azóta slágerré lett „One Lifetime Is Not Enough” volt, melynek hallatára még Beyoncé is elsírta magát. Idén viszont végre győzedelmeskedett. 2011-ben a debütáló albumán dolgozik producerével és énektanárával, Rozi Karaslavovával, aki már 1997 óta segíti Polit.

2011. február 23-án Poli Genova megnyerte a Na inat (magyarul: Rosszindulatból) című dalával a bolgár nemzeti döntőt, ezzel elnyerte a jogot, hogy ő képviselje Bulgáriát a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban. A dalfesztiválon a második elődöntőben lépett színpadra, azonban nem sikerült kvalifikálnia magát a döntőbe.

2015. november 21-én ő volt a házigazdája a szófiai rendezésű Junior Eurovíziós Dalfesztiválnak.

2016. február 19-én a BNT bolgár közszolgálati televízió bejelentette, hogy ismét az énekesnő képviseli az országot a stockholmi versenyen.

2016. május 10-én az Eurovíziós Dalverseny döntőjében a 4. helyezést sikerült
elérnie 307 ponttal. Az If Love Was a Crime című dala igen nagy sikert aratott.

Poli Genova dalszövegek (1 db):

If Love Was a Crime video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább