The Seekers

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 187 alkalommal

Bemutatás:

1963-ban alakult ausztrál folk-rock és pop együttes.

Eredeti felállás: Judith Durham (ének)
Ken Ray (szólóének, gitár)
Athol Guy (bőgő)
Keith Poteger (12 húros gitár, bendzsó)
Bruce Woodley (gitár, bendzsó, mandolin)

A beatkorszak hagyott helyet a szép dallamokat szállító előadóknak. Ilyen volt például az Ausztráliából induló és Nagy-Britanniában befutó Seekers együttes. Kitűnő szerzeményeik közül listát vezetett az I’ll Never Find Another You (Dusty Springfield fívérének szerzeménye), vagy az orosz Volga-dalt feldolgozó The Carnival Is Over. Az együttes a hatvanas évek végén feloszlott, de a tagok később is többször felléptek együtt. Összesen 60 milliónál több lemezük fogyott. A leghíresebb dalaik közül milliónál több példányt adtak el az I’ll Never Find Another You, az A World of Our Own, a Georgy Girl és a The Carnival is Over című dalaikból.

Joan Baez, Bob Dylan, Peter, Paunl and Mary nyomában indult el a négy, elsősorban hangszeres, de kitűnően vokálozó fiú - Athol Guy, Keith Potger, Bruce Woodley és Ken Ray - akikhez csakhamar csatlakozott a jazzes körökből érkező, gyönyörű hangú Judith Durham. Judith szólóénekével és társainak színvonalas hangszeres kíséretével, tömör hangzásával világszerte népszerű lett.

Judith kitűnő képességei ellenére eleinte nem vágyott szólópályára. A Seekers mellett a hatvanas évek végéig kitartott, s csupán az évtized végén lépett saját útra, amikor a műfaj is válságba jutott. Neve addigra már annyira összeforrt az együttessel, hogy szólóban nem tudott ütős karriert folytatni.

A Seekers már 1963-ban, Ausztráliában is jelentetett meg lemezeket. A rajta hallható dalok, köztük a Chilly Winds, a Kumbaya, az All My Trial és az If I Had a Hammer joggal keltették fel a szélesebb közönség figyelmét. A társaság 1964 elején települt át Londonba, s az ott megjelent The Seekers szép sikert hozott. Ezt a stílust követték késöbbi albumaik, az angliai kiadású és 1965-ben megjelent A World of Our Own méltán vált népszerűvé az olyan kitűnő dalokkal, mint az Allenton Jail, a This Land is Your Land, a Cotton Fields, a Lemon Tree, a Five Hundred Miles, a Four Strong Winds és a Don’t Think Twice, It’s All Right. Ez a lemez már bekerült az amerikai Billboard 200-as albumlistára is, ha nem is az élvonalba. A Georgy Girl című albumuk viszont 10. lett a Billboardon.

A Seekers később kicsit kommerszebb irányba fordult, amit nem lehet hibájukul felróni, mert a 1966 után született nagy sikerek is fantasztikus technikai színvonalon készültek. Ezekkel a dalokkal - Walk With Me, Georgy Girl vagy a Beethoven IX, szinfóniájának Örömódáját feldolgozó Emerald City - a korábbiaknál nagyobb sikereket értek el. Közben – főleg Ausztráliában – óriási tömegeket vonzó, remek koncerteket adtak.
A hanyatlás 1968-ban érte utol a Seekerst. Judith felejthető szólókarriert kezdett. A fiúk – új lánnyal - a nagyon slágeres New Seekersszel vélték megtalálni a sikeres folytatást.
A hetvenes-nyolcvanas évek a klasszikus Seekers nélkül teltek el, de 1992-ben újra összeállt a teljes csapat. Judith Durham súlyos autóbalesete ellenére 1993-tól folyamatosan koncertezett a legendás együttes. Száznl több koncertet adtak együtt, felléptek a londoni Royal Albert Hallban. A kilencvenes években megjelent Judit Durham életrajza is, s jónéhány “korszakos” lemezükkel örvendeztették meg a CD-vásárlókat.

Forrás:
(Kovács Miklós)
literatura .hu

The Seekers dalszövegek (1 db):

I'll Never Find Another You video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2018 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább