Popa Chubby

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 22 alkalommal

Bemutatás:

Theodore Joseph "Ted" Horowitz (1960. március 31-én született a Bronxban, New York City, Egyesült Államok), aki Popa Chubby színpadi neve alatt játszik (egy játék a szleng kifejezésen "pop a pufók", azaz erekció), egy amerikai Rock / Electric blues énekes, zeneszerző és gitáros.
Tizenhárom éves korában a kis Horowitz dobolni kezdett; nem sokkal ezután hallgatta a Rolling Stones zenéjét, és gitározni kezdett. Noha a 70-es években nőtt fel, Horowitzot a 60-as évek előadói befolyásolták, köztük Jimi Hendrix és a Cream.
A húszas évei elején, bár főleg blues zenét játszott, Richard Hell punk rock költő támogatójaként is dolgozott. Horowitz először felhívta a figyelmet, miután megnyerte a nemzeti blues tehetségkutatást, amelyet a kaliforniai Long Beachben, a mai strandon KLON-ként volt ismert nyilvános rádióállomás szponzorált, amely ma KKJZ néven fut.
Megnyerte az Év Új Művésze díjat, amelynek eredményeként a Long Beach Blues Fesztivál nyitó előadójává választották 1992-ben.
Horowitz évente több mint 200 klubban játszott az 1990-es években.
1994-ben Horowitz több albumot adott ki saját Laughing Bear védjegye alatt, köztük a It's Chubby Time és a Gas Money, mielőtt felvételi szerződést szerzett a Sony Music / Okeh Records-nál.
A Booty and the Beast című első albuma, amelyet az Atlantic Records mérnök-producere Tom Dowd készített, aki olyan művészek felvételén dolgozott, mint Aretha Franklin, Ray Charles és Wilson Pickett, 1995-ben jelent meg.
1996-ban egy Horowitz-lemez élő felvétele jelent meg, a Hit the High Hard One. Két évvel később az Million Broken Guitars megjelent a Lightyear Records-on; Ezek után a Brooklyn Basement Blues 1999-ben következett.
2000-ben Horowitz aláírta a Blind Pig címkét és kiadta How'd a White Boy get the Blues? 2001-ben a lemez kiderült, hogy kissé eltér a Horowitz szokásos zenei irányától, amely magában foglalja a kortárs pop és a hip-hop elemeit. A 2002-ben kiadott The Good, the Bad and the Chubby ékes példája volt Horowitz dalszerzési készségének.
A Blind Pig 2003-ban kiadta Horowitz korai felvételeinek gyűjteményét, a The Hungry Years-t. Egy évvel később a Horowitz kiadta a Peace, Love and Respect-et.
Két korábban csak Franciaországban elérhető albumot - a Live at FIP és a Wild - a Blind Pig kiadó készítette, és 2005-ben adták ki Big Man, Big Guitar formátumban, majd egy évvel később Stevil the Devil's Guitar gitárját. A Fight On On volt a Horowitz első stúdióalbuma kétéves szünet után. 2010 februárjában jelent meg az Európában lévő Provogue címkén, Észak-Amerikában pedig a Blind Pig-en. Világtúra következett.
2008-ban Horowitz és volt felesége, Galea felvették a Vicious Country című albumot, amelyet megjelent a Dixiefrog címkén. A francia Canal + televízió 2009 márciusában az Vicious Countryot a hét felvételévé választotta.
2015-ben kiadta a Big Bad and Beautiful nevű kétlemezes élő CD-t, amelyet Franciaországban rögzítettek Dave Keyes-szel a billentyűzeten, valamint a Francesco-val, valamint Andrea Beccaro basszusgitárral és dobokkal. 2016-ban kiadta a The Catfish-t a francia Verychords Label-en és a PCP Productions-n Észak-Amerikában.
2017-ben ismét kiadta a Two Dogs-t a Verychords for Europe és a PCP North America kiadókban.
2018-ban az Eagletone Custom kiadta a Popa Chubby Tribute-ot.
2019-ben a Verychords korlátozott kiadású, 2 CD-s antikológiai „alapos vágást” fog kiadni, amelyet maga Popa Chubby választott.
Popa Chubby 2019. július 14-én debütált Edinborói Jazz & Blues fesztiválon, Skóciában.
Jelenleg a következő tagokkal lép fel:
- Tom Curiano - dobok
- Paul Loranger - basszus
- Dave Keyes - billentyűzetek
... és Mary Beth, mint kereskedő és Chubby fő pártfogója.

Popa Chubby dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább