Tegan and Sara

Zenei irányzat: Rock/Indie pop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2617 alkalommal

Bemutatás:

Tegan and Sara egy indie rock/indie pop együttes Kanadából. Tagjai Tegan Rain és Sara Kiersten Quin egypetéjű ikrek (születtek: 1980. szeptember 19). Dalaik több filmben és televíziós sorozatban is helyet kaptak, mint például az Édes november, a Szellemekkel suttogó, A Grace klinika és az L Word.

Biográfia:

1997-ben adták ki első két demólemezüket, még a középiskola elvégzése előtt, a Who's in Your Bandet és a Play Dayt. A következő évben 1998-ban még 3 demo cd-t adtak ki Orange Demo, Red Demo és Yellow Demo néven. Jelentős turnéjaik során részt vett Neil Young, Rufus Wainwright, The Pretenders, Ben Folds, The Killers, Cake, Gogol Bordello, Hot Hot Heat, Ryan Adams Death Cab for Cutie, és a Weezer.
Első nagylemezüket az Under Feet Like Ours-t 1999-ban ‘Sara and Tegan’ néven adta ki a Vapor Records, ahová Neil Young által szerződtettek le. A két iker egyaránt részt vesz a vokálban és hangszerekben is. Az a lány énekli a fődallamot, amelyik a szóban forgó dalt írta. A korai lemezeiket nem énekeltek együtt viszont a későbbiekben és a koncerteken mindkettek megszólaltatták hangjukat a dalokban.
2000-ben, 2002-ben és 2004-ben további három nagylemezt adtak ki This Business of Art, If It Was You és So Jealous elnevezéssel.
Az ötödik albumuk 2007-ben The Con néven került a boltokba. Chris Walla segítségével stúdiózták fel a dalokat emellett Jason McGerr a Death Cab for Cutie-ból, Matt Sharp a The Rentals-ból, Hunter Burgan az AFI-ból és Kaki King is részt vett a munkálatokban.
A hatodik nagylemez, mely igen nagy sikernek örvendhet, 2009. novemberében került a boltokba Sainthood néven. Az előző albumok indie rock, indie pop stílusától áttértek részben punk rock-ra, részben alternatív rockra. A lemezhez összeállítottak egy On In At című 3 könyvből álló könyvcsomagot, amely a stúdiózás és a turnék képeit, történeteit, és egyéb a zenekarral kapcsolatos dolgokat tartalmazza. 2010. március 30-án kiadtak egy remix albumot Alligator LP cím alatt, mely az egyik legfelkapottam szám, az Alligator 17 különböző remixielt, discosított változatát fogja össze.

Tegan and Sara dalszövegek (13 db):

100x

Boyfriend

BWU

Closer hun video

Fade Out

Faint of Heart

Hang on to the Night

Hell

I know I know I know video

I Was A Fool video

Northshore video

Speak slow hun video

The con


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2018 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább