Skid Row

Zenei irányzat: Hard Rock, Heavy Metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4370 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar az 1980-as évek második felében alakult, és Heavy Metal stílusban játsziott. Egy ideig töretlen sikernek örvendett, de aztán a kilencvenes években a banda feloszlott, és 2003-ban alakult újjá, új felállással.

Biográfia:

A zenekart 1986-ban alapította a basszeros Rachel Bolan és Dave „the Snake” Sabo (aki mellesleg a Bon Joviban kezdte az ipart). A duó felvette még Scotti Hillt gitározni, Rob Affuso-t dobolni, az énekes pedig Sebastian Bach lett (igen.). Az elsõ évek klubkoncertekkel mentek el (többször szerepeltek együtt Jon Bon Jovival is), majd '89-ben jött az elsõ album a Mercury Recordsnál, melyrõl aztán számos dal nagy sláger lett (I Remember You, 18 and Life) Sikerük azonban inkább botrányos, zajos volt, fõleg a frontember Sebastian megmozdulásai miatt: volt, hogy üvegekkel dobálta meg a közönséget, vagy mondjuk közfelháborodást kiváltó pólóban jelent meg a színpadon („AIDS kills fags” felirattal; ez a szlogen enyhén szólva sértõ a melegekre nézve, tekintve hogy kb.azt jelenti, „az AIDS megöli a b*zikat”).

A balhéknak egyetlen pozitív következménye volt: a '91-es új album (Slave to the Grind) élből a toplisták élén nyitott.

1992 táján azonban már jött az új zenei hullám: Kurt Cobain és társai betörtek a színre, és a grunge hamarosan elmosta a '80-as évek nagy sztárjait, így a Skid Row-t is. '95-ben még kiadták a Subhuman Race-t, de a siker már nem volt olyan átütõ; végül a tagok közötti személyes nézeteltérések vezettek a zenekar 1996-os feloszláshoz.

A történetnek azonban itt még nincs vége: néhány év önálló próbálkozás után Rachel és Dave újra összeültek, és 2003-ban úgy döntöttek: új életre keltik a bandát, ezúttal már Sebastian nélkül. Hamarosan közös turnéra indultak a Kiss-szel, majd egy új albumot is megjelentettek ThickSkin címen.

Skid Row dalszövegek (17 db):

18 and life video

Big Guns

Can

Ghost video

Here I am

I remember you hun video

In a darkened room hun video

Makin' a mess

Monkey Business

Piece of me

Psycho love

Quicksand Jesus

Rattlesnake shake

Slave to the grind

Sweet Little Sister

The threat

Youth gone wild


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább