David Hasselhoff

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 7202 alkalommal

Bemutatás:

David Michael Hasselhoff amerikai színész, énekes és dalszövegíró, aki leginkább a Knight Rider és Baywatch címû sorozatai alapján ismert.

Ugyancsak viszonylag sikeres zenei karriert futott be, főként Németországban és Ausztriában.

Biográfia:

Amint megszilárdult helyzete, mint színész, megkísérelt áttérni a zeneiparba. Az 1985-ös 'Night Rocker' címû albumával debütált, miközben folytatta színészi karrierjét. Két mérsékelten sikeres album után 1989-ben a berlini fal leomlását követõen elkészítette 'Looking For Freedom' címû albumát. A dalt Németországban már-már himnuszként játszották és az album arany és tripla platina lett. Három hónapig a toplisták élén sikerült maradnia. 1993-ban az Everybody Sunshine album címadó dala az International Youth Games hivatalos dala lett. További nagylemezei is szép számmal fogytak, de csak a rajongók körében voltak népszerûek. 2004-es megjelenésû 'David Hasselhoff Sings America' címû lemezén az amerikai zenei sajátosságokat mutatta be. Ugyanebben az évben egy karácsonyi albumot is kiadott. Legutóbbi dala a 2006 októberében megjelent 'Jump In My Car' volt. 2006-ban jelentette meg önéletrajzi könyvét, mely két címmel jelent meg: 'Making Waves' és 'Don't Hassel The Hoff'. Magánélete kissé szétesett, miután kiderült, hogy alkohol függő. A saját lánya vette fel videóra, ahogyan részegen egy hamburgert próbál a földről megenni, és ez a videó bejárta az internetet. Több elvonókúrán is részt vett, több-kevesebb sikerrel. Elsõ felesége Catherine Hickland színésznõ volt (1984-1989), aki Stevie Masont alakította a Knight Riderben. Második felesége a szintén színésznõ Pamela Bach, akitõl 2006-ban vált el (a Baywatch pár epizódjában láthatjuk õt). Két lányuk van, Taylor-Ann (1990. 05. 05.) és Hayley Amber (1992. 08. 26.), akik teljes felügyeleti jogát megkapta 2007-ben. Az utóbbi időben inkább színházakban játszott, illetve zsűri volt az American Idol több évadában is. Sokat jár Európába, rendszeresen fellép Németországban és Ausztriában.

David Hasselhoff dalszövegek (2 db):

Baywatch video

Je t'aime - means I love you hun

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább