Leaves' Eyes

Zenei irányzat: Gothic-viking metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4497 alkalommal

Bemutatás:

A Leaves' Eyes egy gothic metal együttes. A zenéjükre jellemző a szimfonikus és folk elemek használata. 2003-ban alakult, tagjai főleg Németországból származnak, kivéve a norvég énekesnő, Liv Kristine Espenæs Krull. Őt abban az évben tették ki a Theatre of Tragedy nevű norvég gót metal együttesből, arra hivatkozva, hogy áthidalhatatlan zenei különbségek vannak a bandatagok és az énekesnő között. A Leaves' Eyes alapítótagjai voltak az énekesnőn kívül a férje, Alexander Krull és az ő együttesének, az Atrocity-nek a tagjai. A zenéjükben keverednek a metal, a klasszikus és az atmoszférikus elemek. Liv Kristine énekét gyakran kíséri Krull hörgése, de azért a női ének dominál.

A zenekar nevét Liv Kristine találta ki, és onnan jött az ötlet, hogy nagyon hasonló a szó kiejtése a keresztnevéhez. A "leaves" jelentése magyarul "falevelek", Liv pedig nagyon erősen kötődik a természethez, ami a legnagyobb inspirációt nyújtja neki. Ez azért lényeges mert minden dalszöveget ő maga ír az együttesnek.

Biográfia:

Az első albumuk, a Lovelorn 2004-ben jelent meg, majd 2005. május 30-án a Vinland Saga nevű második. Ez Észak-Amerika első, Kolumbusz előtti felfedezéséről szól, amit a vikingek Leif Eriksson vezetésével vittek véghez. Az ehhez kapcsolódó EP, a Legend Land 2006. június másodikán jelent meg.A Leaves' Eyes első DVD-je 2009. február 27-én jelent meg, aminek anyagát Belgiumban vették fel egy nagy koncert alkalmával.2006-ban a Blind Guardian-nal turnéztak Észak-Amerikában, illetve terveztek egy turnét 2008-ra, ahol fellépett volna velük a Kamelot, a Fairyland, King Diamond és a Kreator, de ezt le kellett mondaniuk King Diamond súlyos hátsérülése miatt.A harmadik stúdióalbum, a Njord megjelenése 2009. május/június környékén várható.

Leaves' Eyes dalszövegek (27 db):

A winter poem video

Ankomst video

Elegy video

Farewell proud men video

For Amelie video

Heal video

Into Your light video

Leaves' whisper video

Leaves's eyes video

Lovelorn video

Misseri (Turn green meadows into grey) video

Mourning tree video

My destiny video

New found land video

Norwegian lovesong video

Ocean's way video

Return to life video

Secret video

Senses capture video

Solemn sea video

Tell of the sea maid video

Temptation video

The Dream video

The Thorn video

Twighlight Sun video

Viking's word video

Vinland saga video


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább