Steven Tyler

Steven Tyler
Teljes név: Steven Tyler
Együttes: Aerosmith
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 2337 alkalommal

Bemutatás:

Steven Victor Tallarico (1948. március 26., New York), ismertebb nevén Steven Tyler, amerikai zenész és dalszerző. Az Aerosmith énekeseként vált ismertté. Minden idők egyik legismertebb és legkarizmatikusabb rockénekese. Nemcsak színpadi előadása, hanem külseje miatt nagy hasonlóságot mutat Mick Jaggerrel.A 70-es évek végén és a 80-as évek elején nagy nyilvánosságot kapott súlyos alkohol és drogproblémája, de 1986-tól sikeresen kigyógyult betegségéből, egészen 2009-ig, mikor is a fájdalomcsillapítók használata miatt újra visszaesett.[1]
Energikus színpadi teljesítmény jellemzi, valamint védjegyének számítanak színes fellépő ruhái, és a mikrofonállványra csavart sálai.
A Rolling Stone magazin a 100 legjobb énekes listáján a 99. helyre sorolta. A Hit Parader pedig minden idők 100 legjobb Metal énekesének listáján a 3. helyre sorolta.

Biográfia:

Nagyapja Giovanni Tallarico három testvérével az olaszországi Calabriából költöztek New Yorkba az 1800-as évek végén. Hivatásos zenészként kezdtek dolgozni, Giovanni 1900-ban már tanár volt a Connecticut állambeli Waterbury zeneiskolában. A Tallarico fivérek főként klasszikus darabokat játszottak: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert műveket. Giovanni 1912-ben feleségül vette Constance Neidhart zongoristát. Neidhart oktatással is foglalkozott, többek között Cy Coleman is hozzá járt tanulni, aki később a Broadway híres zeneszerzője lett. Az 1950-es években két fiatal is járt hozzá Ferrante és Teicher akik később az Exodus és más híres filmek zenéjét komponálták meg. 1922-ben a Sunapee-tónál jutottak házhoz, és a Sunapee-tavi zenei közösség elismert tagjaivá váltak. Építettek néhány kisebb faházat ahol 1935 és 1940 között minden nyáron zenei táborokat szerveztek.
Édesapja Victor Tallarico már kisfiúként zongorázni tanult. Szalonzenekarokban játszott, és középiskolai zenetanárként dolgozott. Victor a hadseregben ismerkedett meg Susan Blanchával, aki titkárnőként dolgozott. A háború után összeházasodtak és a harlemi Apollo Theatre-től nem messze telepedtek le. 1948-ban született meg Steven Tallarico nevű fiúk.Apja zongorája alatt nőtt fel, mindig a hatalmas Steinway alatt kucorgott, míg apja Debussy, Chopin és Liszt Ferenc műveket játszott. Innen eredeztethetőek első zenei hatásai. Ahogy megtanult járni, igazi hegyi gyerek lett belőle. Horgászott, madarakra vadászott állandóan az erdőben kószált. Később már csapdákat állított, és eladta a zsákmányolt állatok szőrméit. Hétvégénként a család rendszeresen zenés, táncos műsorokkal szórakoztatta az egybegyűlteket. Steven először 3 évesen állt színpadra és a "Robbanócukorka" volt az első dal amit előadott. Hiperaktív gyereknek minősült, valamiért mindig rá kellett szólni. Négyéves korában a család egy Bronx-i lakásba költözött, Stevent pedig beíratták iskolába. Rövidesen ismét elköltöztek, ezennel Yonkersben, a Bronxtól északra fekvő megyében vettek házat. Steven a Walt Whitman majd a Roosevelt iskolákba járt. Iskolatársai állandóan zaklatták, gyakran el is verték, és "niggerszájúnak" csúfolták. Rövidesen még a Beatles felbukkanása előtt megnövesztette a haját, és elkezdett lógni az iskolából. Egy ilyen lógás alkalmával ismerkedett meg Ray Tabanoval, aki később segítette zenei karrierjében.Steven 1960-ban egy kis dobgépre tett szert, melyen mnidenféle stílusokat és rítmusokat lehetett kikeverni. Később mgkapta Sandy Nelson két lemezét, majd elkezdett érdeklődni a dobolás iránt. Első cuccára újságkihordóként kereste meg a pénzt, majd apja zenekarában kezdett játszani. Slágereket, bécsi keringőket, cha-cha-cha-t, játszottak. Steven szörnyűen érezte magát, ezért hamarosan továbbbállt. 1963-ban lett a Stangers nevű helyi együttes dobosa és énekese, de játszott a Dantes nevű formációban is. Míg a Stangers a Beatlest, addig a Dantes a Rolling Stonest utánozta.
A Stangers végül Strangeurs néven folytatta tovább. Hétvégenként egyre sikeresebb koncerteket adtak, és olyan zenekarokat néztek meg, mint az Animals, vagy a Rolling Stones, akiket 1965 májusában csíptek el New Yorkban. A zenekar a környék legsikeresebb zenekara lett, főleg miután Henry Smith lett a szervezőjük. Rolling Stones, Beach Boys, Kinks, Byrds, Yardbirds számokat játszottak.
1965-ben a Rolling Stones még egyszer visszatért New Yorkba, ahol egy kisebb tömeg a Strangeurs tagjait hitte a Rolling Stonesnak, főleg Tyler erősen Mick Jaggerre hasonlító megjelenítése miatt. A tömeg megrohamozta a Strangeurs tagjait, még a híradóban is szerepeltek. Steven hosszú haja egyre több problémát okozott az iskolában, a fellépéseken is le kellett simítania a haját és be kellett igazítania a gallérja alá. 1966-ban a Byrds előtt játszhattak, ahol nagyobb sikert arattak mint a főzenekar. Ekkot már Peter Agosta volt a menedzserük. Ezután már 150-200 dollárt kerestek egy-egy fellépésen. Steven drogozása is egyre inkább beszédtéma lett a környéken, így a rendőrség beépített egy nyomózót abba a gimibe amibe Steven is járt. Végül sikerült lefülelnie, de Tyler végül megúszta egy év próbaidővel, valamint kirúgták a gimnáziumból.
1966 nyarán a Strangeurs teltház előtt játszott a Georges Millsben épült Barnban. A közönség soraiban ott állt Joe Perry és Tom Hamilton is. 1966. július 24-én a Beach Boys előtt léptek fel, ahol Steven előadása annyira meggyőző volt, hogy a Beach Boys tagjai hívták meg bulizni. Ekkor Steve már egy jó ideje csak énekes volt, a zenekar állandó dobost talált. Ajánlatot kaptak a Date Records-tól, de nevűket Chain Reaction-re kellett változtatni. 1966-ban The Sun néven egy kislemez is megjelent, de végül eltűnt az ismeretlenség homályában.
Steven ez időtájt egy New York-i magániskolában tanult. A Chain Reaction végül 1967. június 18-án feloszlott. 1967 szeptemberében megalakult a Chain Steven újabb formációja. 1968 szeptemberében a zenekar Bostonba tette át székhelyét. Henry Smith átment egy újonnan alakult zenekarba, a Led Zeppelinbe mint John Bonham dobtechnikusa. 1969 januárjában a Led Zeppelin Bostonba jött. A koncert további erőt adott Steven számára, hogy folytassa a zenélést.
1969 nyarán kilátogatott a Woodstock fesztiválra, majd nem sokkal később Elyssa barátnőjével elment megnézni egy kezdő zenekart a Jam Band-et. A zenekar soraiban játszott Tom Hamilton és Joe Perry is. Steven számára annyira megtetszett az előadás, hogy elhatározta mindenképpen velük fog zenélni a jövőben. 1970-ben Steven egy William Proud nevű bandában énekelt, de a tagok amatőr hozzáállása miatt ez a történet sem tartott sokáig. Ekkor határozta el, hogy megkeresi a Jam Band tagjait. Így alakult meg az Aerosmith 1970-ben.

Steven Tyler dalszövegek:

Adam (Aerosmith) video

Ain't Enough (Aerosmith) video

Ain't That a Bitch (Aerosmith) video

Amazing (Aerosmith) hun video

Angel (Aerosmith) hun video

Angels Eye (Aerosmith) video

Another Last Goodbye (Aerosmith) video

Attitude Adjustment (Aerosmith) video

Avant Garden (Aerosmith) video

Back In The Saddle (Aerosmith) hun video

Beautiful (Aerosmith) video

Beyond Beautiful (Aerosmith) video

Bitch's Brew (Aerosmith) video

Bolivian Ragamuffin (Aerosmith) video

Bone To Bone (Coney Island White Fish Boy) (Aerosmith) video

Can't Stop Lovin' You (Aerosmith) video

Can't stop messin' (Aerosmith) video

Cheese Cake (Aerosmith) video

Chiquita (Aerosmith) video

Closer (Aerosmith) video

Crash (Aerosmith) video

Crazy (Aerosmith) hun video

Critical mass (Aerosmith) video

Cryin (Aerosmith) hun video

Don't get mad, get even (Aerosmith) video

Draw The Line (Aerosmith) video

Dream on (Aerosmith) hun video

Dream On (Glee Cast) hun video

Dream On (Anastacia)

Dude (Looks Like A Lady) (Aerosmith) video

Eat the rich (Aerosmith) video

F.I.N.E. (Aerosmith)

Falling In Love (Is Hard On The Kness) (Aerosmith) video

Fever (Aerosmith) video

Flesh (Aerosmith) video

Get It Up (Aerosmith) video

Get the lead out (Aerosmith) video

Girl keeps coming apart (Aerosmith) video

Gotta love it (Aerosmith) video

Gypsy Boots (Aerosmith)

Hangman Jury (Aerosmith) video

Hole In My Soul (Aerosmith) video

Home Tonight (Aerosmith) video

I don't wanna miss a thing (Aerosmith) hun video

I Wanna Know Why (Aerosmith) video

Jailbait (Aerosmith) video

Janie's Got A Gun (Aerosmith) hun video

Jig is Up (Aerosmith) video

Joanie's Butterfly (Aerosmith) video

Kings and Queens (Aerosmith) video

Last Child (Aerosmith) video

Legendary Child (Aerosmith) video

Lick and a Promise (Aerosmith) video

Livin (Aerosmith) hun video

Lord of the Thighs (Aerosmith) video

Love in an Elevator (Aerosmith) video

Lover Alot (Aerosmith) video

LUV XXX (Aerosmith) video

Magic Touch (Aerosmith) video

Make It (Aerosmith) video

Mama Kin (Aerosmith) video

Mia (Aerosmith) video

Monkey On My Back (Aerosmith)

Movin Out (Aerosmith) video

My Fist Your Face (Aerosmith)

My Girl (Aerosmith)

No More, No More (Aerosmith) video

No Surprise (Aerosmith) video

Nobody (Aerosmith) video

One Way Street (Aerosmith) video

Out Go The Lights (Aerosmith) video

Pandora's Box (Aerosmith) video

Permanent Vacation (Aerosmith) video

Prelude to Joanie (Aerosmith) video

Push Comes to Shove (Aerosmith) video

Rag Doll (Aerosmith) video

Rats in the Cellar (Aerosmith) video

Rock in a Hard Place (Aerosmith) video

Round and Round (Aerosmith) video

S.O.S. (too bad) (Aerosmith) video

Same Old Song and Dance (Aerosmith) video

Seasons Of Wither (Aerosmith)

Seasons of Wither (Aerosmit)

Shame On You (Aerosmith)

She's On Fire (Aerosmith)

Shela (Aerosmith)

Sick as a Dog (Aerosmith) video

Sight For Sore Eyes (Aerosmith) video

Simoriah (Aerosmith) video

Somebody (Aerosmith) video

Spaced (Aerosmith) video

St. John (Aerosmith) video

Street Jesus (Aerosmith) video

Sunny Side Of Love (Aerosmith) video

Sunshine (Aerosmith) video

Sweet emotion (Aerosmith) video

The Hand that Feeds (Aerosmith) video

The Hop (Aerosmith)

The Other Side (Aerosmith) video

The Reason A Dog (Aerosmith)

Three Mile Smile (Aerosmith) video

Toys in The Attic (Aerosmith) video

Uncle Salty (Aerosmith) video

Voodoo Medicine Man (Aerosmith)

Walk this way (Aerosmith) hun video

What Could Have Been Love (Aerosmith) hun video

What It Takes (Aerosmith) video

What Kind of Love are You on (Aerosmith) video

Woman of the World (Aerosmith) video

Won't Let You Down (Aerosmith) video

Write Me A Letter (Aerosmith) video

You see me crying (Aerosmith) video

Young Lust (Aerosmith) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább