Alexi Laiho

Alexi Laiho
Teljes név: Alexi Laiho
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 2, összesen 4032 alkalommal

Bemutatás:

Alexi Laiho születési nevén Markku Uula Aleksi Laiho (Espoo, 1979. április 8.) finn zenész, a Children of Bodom metalegyüttes gitárosa és énekese.

Biográfia:

Alexi Laiho 1979 április 8.-án látta meg a napvilágot a Finnországbeli Espoo-ban.Nővére albumain nőt fel (Guns N' Roses Metallica). Mielőtt gitározni kezdett 5 hosszú éven keresztül hegedült.

Alexi 16 évesen hagyta ott tanulmányait,és minden idejét a gitározásnak szentelte.Sosem tanult énekelni viszont a zeneiskolában,ahova járt kötelező volt.Mielőtt azonban zenész lett telemarketinggel foglalkozott.1993-ban Jaska Raatikainen-nel megalapították első bandájukat melynek Inearthed volt a neve,a Something Wild kiadása után Children of Bodomra váltottak ( a zenekar neve a Bodom tónál történő gyilkosságokra utal.) Alexi tehetségét az is bizonyítja hogy felkerült a világ legjobb gitárosai listára,ráadásul elég fiatalon. Legfőbb elfoglaltságai közé sorolhatjuk -természetesen a gitározáson kívül- a videójátékozást,és az alvást. Magán életéről nagyon keveset lehet tudni,hiszen nem lépett be a nagybetűs celebek világába,sokak bánatára,de többek örömére.

Érdekességek:

- Alexi imád közönség előtt játszani,szívét lelkét beleadja,lépett már színpadra törött lábbal,Mexikóban lázasan gitározott és a ráadás előtt hányt.Legnagyobb példaképe Ozzy Osbourne.Legnagyobb álma hogy Ozzy zenekarában játszhasson.

-A kedvenc gitárosa Roope Latvala

- Legnagyobb példaképe Ozzy Osbourne, akinek éveken át fanatikus rajongója volt.1999-ben azt mondta,a legnagyobb álma az,hogy egyszer Ozzy zenekarában játsszon. Nagy gyûjteménye van Ozzytól, és tetoválásait is hasonlóra csináltatta.

- Éneklésben Mille Petrozza volt a példaképe.

Idézetek:

"Igyatok több sört és hallgassatok még több metált”

„Néha úgy érzem, ha valami rossz történik, a vigaszt a gitáromban találom, ami mindig ott lesz nekem. Sokszor aludtam már a gitárommal.”

„Néha nagyon rosszul esett, de megérte. Sosem tekintettem magam olyan embernek, aki befolyással van a zenészekre, inkább olyannak, aki befolyásolható. Hallva gitárosokat, akik azt mondják, hogy hatottam rájuk egy olyan dolog, amitõl úgy érzem, érdemes folytatni.”

Zenekarai:

Alexi Laiho dalszövegek:

Angels Don't Kill (Children of Bodom) hun video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább