Mike Kenji Shinoda

Mike Kenji Shinoda
Teljes név: Mike Kenji Shinoda
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 569 alkalommal

Bemutatás:

Michael „Mike” Kenji Shinoda (1977. február 11. –) amerikai zenész, producer. A Linkin Park egyik alapítója, a zenekar rappere, énekese, billentyűse, ritmusgitárosa. Másrészt a Fort Minor rappere. Ezenkívül ő végzi a grafikai, illetve keverési munkákat mindkét együttesben. (forrás: Wikipédia)

Biográfia:

Életpályája
Korai évek

Los Angeles külvárosában Agoura Hillsben született és nőtt fel. Apja japán származású. Van egy fiatalabb testvére is, Jason. A Parkman általános iskolában és a Lindero Canyon középiskolában tanult.

Anyja kívánságára kezdett el zongorázni tanulni hat éves kora körül, lelkesedése a zene iránt egyre inkább nőtt. Tizenhárom éves korában elhatározta, hogy a dzsessz, blues és hiphop műfajában is kipróbálja magát. A középiskolai és gimnáziumi évek alatt megtanult gitározni.

Tizenéves kora után, Mike Shinoda rap iránti érdeklődését Brad Delson ösztönözte, akivel elkezdett dalokat írni és felvenni a hálószobájában felállított ideiglenes stúdióban. Shinoda az Agoura High Schoolban tanult együtt a későbbi Linkin Park egyik tagjával Brad Delsonnal és Rob Bourdonnal, a Hoobastank zenekar egyik tagjával. A középiskola végére Bourdon is csatlakozott hozzájuk. A trió megalapította a Xero nevű együttest, s elkezdték próbálkozásukat a zeneiparban.

A középiskola után, Shinoda beiratkozott az Art Center College of Designba, ahol grafikai tervezést és illusztrálást tanult. Itt ismerkedett meg DJ Joseph Hahnnal, aki egyik főiskolás társával Dave „Phoenix” Farrellel együtt a Xero tagjai lettek.

Sikeresen egyetemi diplomát szerzett, majd magára vállalta, hogy megtervezi az összes Linkin Park grafikát Hahnnal.
Linkin Park

Shinoda együttesébe egy másik vokalista is csatlakozott: Chester Bennington, Mark Wakefield helyett. Shinoda részt vett technikai szempontból is a zenekari felvételeknél és ezt a szerepét később tovább bővítette. Mike Wakefield szervezte és felügyelte az együttes remix albumának kiadását Reanimation-t (2002) néven. Saját remixeivel együtt melyet házi stúdiójában készített: „Crawling”, „Pushing Me Away”. A második Linkin Park album amit a Warner Bros Studio adott ki a Meteora (2003) volt. Shinoda tovább bővítette az ő feladatait, mint a zenész és stúdió technikus és mérnök lett. Továbbá részt vett az album artworkjében is, együttműködve egy graffiti művésszel DELTA-val, egy grafikussal: Frank Maddocks, és zenekari társával: Joe Hahnnal.

Az együttes következő albuma a Minutes to Midnight volt, amit 2007. május 14-én adtak ki. Ez az album volt az első, amiben a rappeléséről híres Shinoda énekelt. Mike Wakefield énekelte a dalt: „In Between” és a b-verzió: „No Roads Left”, és két dalt amiben még rappelt is: „Bleed It Out” és „Hands Held High”. A Linkin Park legutóbbi albuma Living Things 2012. június 16-án jelent meg hazánkban.
Fort Minor

Shinoda másik együttese a „Fort Minor” 2003 és 2004 között volt, mert nem tudta megmutatni hip-hop zenei stílusú oldalát. A Fort Minor debütáló albuma „The Rising Tied” címmel 2005. november 13-án jelent meg.
(forrás: Wikipédia)

2018 június 15-én jelent meg szólóalbumként a Post Traumatic.

Zenekarai:

Mike Kenji Shinoda dalszövegek:

Battle Symphony (Linkin Park) hun video

Final Masquerade (Linkin Park) hun video

Good Goodbye (Linkin Park) hun video

Heavy (Linkin Park) hun video

Invisible (Linkin Park) hun



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább