Pete Wentz

Pete Wentz
Teljes név: Pete Wentz
Együttes: Fall Out Boy
Hangszer, szerep: basszus gitár
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1827 alkalommal

Bemutatás:

Peter Lewis Kingston Wentz III (Wilmette, 1979. június 5.)
Amerikai zenész, dalszövegíró, zenés video rendező.

Az amerikai Fall Out Boy zenekar basszusgitárosa és vokalistaja,
és a dalszövegek legtöbbjének szerzője a 2001-es alapítás óta.

Biográfia:

Középiskolájában középpályásként focizott. Tanulmányait a DePaul University egyetemen folytatta, ahol jogi tudományt tanult. De az elsõ szemeszter után a zene felé fordult. Csak késõbb ült vissza az iskolapadba és a North Shore Country Day iskolában szerezte meg jogi diplomáját.
A hardcore-punk stíluson nõtt fel, játszott az Arma Angelus, Extincion, and Yellow Road Priest nevû zenekarokban. A Fall Out Boy 2001-ben indult Wilmette-bõl, egy Chicago környéki kisvárosból. Patrick Stump (ének, gitár), Pete Wentz (basszusgitár, vokál), Joe Trohman (gitár) és Andrey Hurley (dobok) alkotják is a zenekart.

Az elsõ CD egy kislemez volt a Project Rocket-tel közösen, még 2002-ben. Ugyanennél a kiadónál, nevezetesen az Uprising Records-nál jött ki egy évvel késõbb a Fall Out Boy's Evening Out With Your Girlfriend, az elsõ nagylemez. Az album megjelenését követõen csatlakozott Hurley a bandához. Egy éven belül kihozták a második lemezt is Take This to Your Grave címmel, és ez már jóval nagyobb sikert ért el, ugyanis aranylamez lett, a banda pedig kitört az underground státuszból, és feltörekvõ poppunk zenekarrá avanzsált. 2004-ben a My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue-al örvendeztették meg a rajongótábort.

2005-ben öngyilkos akart lenni, gyógyszer-túladagolással próbált véget vetni az életének. Azt állította, hogy csak véget akart vetni mindennek. Ezek után visszaköltözött a szüleihez.
Az esetet a Rolling Stone magazin úgy írta le, hogy Pete-t lenyûgözte Elliot Smith és Ian Curtis (Joy) személyisége és halála. Errõl szól a 7 Minutes in Heaven címû dal, a From Under the Cork Tree lemezrõl. Többek közt ez a dal is hozzájárult, hogy az emo színtér is felfedezte magának a bandát. A lemez dupla platina lett, az elsõ kislemez a Billboard Hot 100-ba is bejutott, az elõkelõ 8. helyre, az MTV TRL mûsorában pedig 1. lett, legjobb felfedezettként Grammy-re is jelölték õket. Itt már az Islands Records-hoz köti õket szerzõdés. A FOB sikeres turnékat bonyolított le olyan együttesekkel, mint a Blink 182.
2007 februárjában megjelent az új nagylemez, az Infinity on High, amit a Leaked in London elõzött meg. Tavasszal a Plus 44-el turnéztak.

2006. februárjában kiadott egy könyvet, amely kiskori félelmeirõl szól, vagyis egy kisfiúról, aki retteg a sötéttõl, és folyton rémálmok gyötrik. A könyvrõl ennyit mondott: „Mikor még kicsi voltam, nagyon féltem esténként a sötét dolgoktól, nem tudtam soha elaludni. Emlékszem, mindig nyitott szemmel bámultam a plafont.” A könyv eredeti címe: „The Boy With The Thorn In His Side”. A könyv 2006. február 14.-én jelent meg. 2006-ban meztelen fotók kerültek fel az internetre. Akkor még megbánta, de ma már csak nevet ezen. Ezt bizonyítja a This ain't a scene It's an arms race című klipjük is. A banda egyik „legnagyobb” botránya az volt, amikor 15 ezer dollárt kellett fizetniük egy csendháborítási ügy miatt. Március elején, egy texasi koncerten az engedélyezett idõt fél órával túllépték. Nem bánták meg a történteket, sõt a buli és a rajongók kedvéért bármikor bevállalnának egy ilyen akciót. Pete szerint az ottaniak túlságosan földhöz ragadtak, és akik panaszt tettek nagy valószínûséggel még nem is hallottak a Fall Out Boy-ról.

Egy 2007. márciusi Blender interjúban Pete arra utalt, hogy biszexuális volt és elmondta, hogy azelõtt pasikkal csókolózott, de az egész csak játék volt. Pete-t és Ashlee Simpson-t az Angels &Kings egy párként címkézte aminek az lett a vége, hogy végül elismerték a kapcsolatot. 2007 közepén az InTouch magazinnak beszélt a kapcsolatukról, de a pletykákat tagadta, miszerint eljegyezték egymást. A pletykák alapjául szolgált például az is, hogy Ashlee-t egy nagy gyűrűvel az újján fotózták le.

2008. áprilisában aztán bejelentették, hogy eljegyezték egymást. Néhányan azt állítják azért történt meg ilyen hamar a leánykérés, mert Ashlee gyermeket vár. Állítólag a People magazinnak ezt el is ismerték...
Aztán május 17.-én, "szűk" 150 fõs násznép elõtt, összeházasodtak. A People magazinban már meg is jelentek az esküvõi képek. Állítólag 500.000 dollárt költöttek a röptében megtervezett esküvõre. ( Kb.100.000.000 Ft.)

2010-ben a FOB munkálatai megálltak. A tagok mind szünetet akartak tartani, de Pete már máris másik bandáját tervezgette, ami megzavarta rajongóit. Az új formáció neve Black Cards lett. Akkori feleségével, Ashley-vel megszületett közös kisfiúk.

2011-ben turnézni indult a Black Cards-szal, ahová kisfiát is magával vitte. Az egész egy családi programnak nézett ki. A házaspár nagyon boldognak tűnt, egészen addig, ameddig be nem jelentették: elválnak. A válópert Ashley nyújtotta be, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A lány természetesen szeretné fiúk, Bronx Mowgli felügyeleti jogát is. Az énekesnő szóvívője nyilvánosságra hozta az énekesnő nyilatkozatát, amelyben azt mondta, hogy megfontolták, hogy mi lesz a legjobb, és arra jutottak, a válás lesz mindenkinek a legkényelmesebb. Mind a ketten felelős szülők akarnak maradni, akiknek gyermekük boldogsága az első, de külön-külön.

2012 februárjában fia és felesége is elköltözött tőle. Júliusban együtt látták Michelle Trachtenberg-gel, azt kezdték el terjeszteni, hogy együtt vannak. December 28.-án közzé tett egy FOB képet, és azt írta alá, hogy hiányozni fog neki a banda. A rajongók le voltak sokkolva, úgy tűnik a Fall Out Boy örökké feloszlott.

2013. február 4-én egy mindenkinek boldogságot nyújtó Facebook-bejegyzést írtak a FOB-tagokkal. A banda visszatér, lemezzel, kislemezzel, mindennel. Kiderült, hogy Save Rock And Roll lesz az album címe. Április nyolcadikán meg is jelentek a dalok, ahol együtt dolgoztak Courtney Love-val, Big Seannel és Elthon Johnnal is. A rajongók szerint minden rendben van, de a dalok és a korong címe teljesen külön világ. Április 20-án megjelent a Young Volcanoes klipje.

Érdekességek
-Zongorán játszik.
-Patrick-al közösen szerzik a dalok nagy részét, ezenkívül õ a dalszövegíró.
-Saját divatruházati cége van, a Clandestine Industries.
-Van 2 kiadója, a Fueled by Ramen és a Decaydance Records, ahol olyan csapatok lemezeit adta ki, mint pl. a Panic! at the Disco, a Gym Class Heroes vagy az October Fall.
-Filmes cégének neve Bartskull Films, itt jelentette meg Release the Bats nevû DVD-jüket is.
-Pete-nek van egy öccse és egy húga.
-3 kutyája van: Pandora, Marley és Hemingway. Ezek közül Hemingway áll a legközelebb a szívéhez, õt mindenhová magával viszi, amikor csak teheti.
-A turnékon internet nélkül nem tud meglenni.
-Imádja a Karácsonyi Lidércnyomás (Nightmare Before Christmas) címû filmet, annyira, hogy még magára is tetováltatta a szereplõket.
-Rengeteg tetoválása van, egyik legnépszerûbb a hasán látható Clandestine logó és a nyakán lévõ szögesdrót.
-Rengeteg beceneve van.
-Pete nagyon szégyenlõs és félénk, eddig kétszer került összetûzésbe a biztonsági õrökkel.
-Imádja az anyukája fõztjét és a sárga virágokat.
-Dalszövegei nem kitalációk, hanem a saját tapasztalatait, élményeit tükrözik vissza.
-Pete nem iszik, nem cigizik, és nem drogozik.

Zenekarai:

Pete Wentz dalszövegek:

(Coffee's For Closers) (Fall Out Boy ) video

20 Dollar Nose Bleed (Fall Out Boy ) hun video

27 (Fall Out Boy ) video

7 Minutes In Heaven (Fall Out Boy ) video

A Little Less Sixteen Candles, A Little More (Fall Out Boy ) video

Alone Together (Fall Out Boy ) hun video

Alpha Dog (Fall Out Boy ) hun video

America's suitehearts (Fall Out Boy ) video

American Beauty/American Psycho (Fall Out Boy ) video

Bang the Doldrums (Fall Out Boy ) video

Bishops Knife Trick (Fall Out Boy ) video

Calm Before The Storm (Fall Out Boy ) video

Centuries (Fall Out Boy ) hun video

Champion (Fall Out Boy ) video

Chicago Is So Two Years Ago (Fall Out Boy ) video

Church (Fall Out Boy ) video

Dance, Dance (Fall Out Boy ) hun video

Dead On Arrival (Fall Out Boy ) video

Golden (Fall Out Boy ) video

Grand Theft Autumn / Where Is Your Boy (Fall Out Boy ) video

Grenade Jumper (Fall Out Boy ) video

Growing Up (Fall Out Boy ) video

Headfirst Slide Into Cooperstown On A Bad Bet (Fall Out Boy ) video

Hold me tight or don't (Fall Out Boy ) video

Homesick at Space Camp (Fall Out Boy ) video

Honorable Mention (Fall Out Boy ) video

Hum Hallelujah (Fall Out Boy ) video

I Don't Care (Fall Out Boy ) hun video

I'm Like a Lawyer... (Me & You) (Fall Out Boy ) video

Irresistible (Fall Out Boy ) video

Moving Pictures (Fall Out Boy ) video

My songs know what you did in the dark (Light em up) (Fall Out Boy ) video

Of All The Gin Joints In All The World (Fall Out Boy ) video

Our Lawyer Made Us Change the Name Of This Song So We Wouldn (Fall Out Boy ) video

Parker Lewis Can't Lose (Fall Out Boy )

Pretty in Punk (Fall Out Boy )

Reinventing the Wheel to Run Myself Over (Fall Out Boy ) video

Saturday (Fall Out Boy ) video

Sending Postcards from a Plane Crash (Wish You Were Here) (Fall Out Boy ) video

Short, Fast and Loud (Fall Out Boy ) video

Sugar, We're Going Down (Fall Out Boy ) video

Switchblades and Infidelity (Fall Out Boy ) video

Tell That Mick He Just Made My List Of Things To Do Today (Fall Out Boy ) video

The (After) Life of the Party (Fall Out Boy ) video

The Last Of The Real Ones (Fall Out Boy ) hun video

The Patron Saint of Liars and Fakes (Fall Out Boy ) video

The Phoenix (Fall Out Boy ) hun video

The Pros and Cons of Breathing (Fall Out Boy ) video

The Take Over,The Breaks Over (Fall Out Boy ) hun video

This Ain't A Scene, It's An Arms Race (Fall Out Boy ) hun video

Thnks fr th mmrs (Fall Out Boy ) hun video

Thriller (featuring Jay-Z) (Fall Out Boy ) video

What a Catch Donnie (Fall Out Boy ) hun video

Wilson (Expensive Mistakes) (Fall Out Boy ) video

Young and Menace (Fall Out Boy ) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább